Oldala 11 of 28 ElsõElsõ ... 91011121321 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 278

Topic: Kések, bicskák, eszközök

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    Hibás a link, kétszer van a http. Itt a link javítva: http://militarycelpont.hu/userfiles/...37_800x600.jpg

Member Pityke11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Szolnok környéke
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Lehet csak azért mert céges géprõl vagyok, de nekem egy üres oldalt ad be a linkre...
    Töröld ki a http// és enter.nekem igy behozta a képet

Member Pityke11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Szolnok környéke
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    De látom már Tulelo javitotta

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi! Túlélõnek is!

Egyébként itt már többen is készíttettek kést hozzáértõ szakival, ha jól emlékszem a minõségi, 12-16cm-is pengével ellátott, masszív vastag darabok 15-25 közt jönnek ki. Vajon ezek az emberek mennyiért készítenének 8cm-is (utcán is hordható) pengés fixeket, 2-3mm pengével? Esetleg megoldás lehetne...

Az az olcsó kínai ed-s, amit Doom dícsért nekem is van, bár még nem én éleztem, de nagyon jó lett, árához képest meg még verhetetlen. Nyilván nem valószínû, hogy ezt választanám egyetlen késnek túlélni, de másodiknak jó lehet, hogy ne mindig a "fõ" eszköz legyen terhelve.

Member Pityke11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Szolnok környéke
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is úgy gondolom és azon vagyok folyamatosan hogy ne csak egy bökõ legyen a tulajdonomban.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityke11 Hozzászólás megtekintése
    Én is úgy gondolom és azon vagyok folyamatosan hogy ne csak egy bökõ legyen a tulajdonomban.
    Bizony így van!
    Olyan kés NINCS ami mindenre jó, mindegyiknek más a profilja.
    Az élkiképzés, a pengevastagság, a hosszúság, mind másra predesztinálja a Kést!
    Még a túlélõkések se jók mindenre, csak sok mindenre. Ez fontos szabály.
    Ergo: Sok kés kell!!!

(pl: Próbálj meg vajat kenni egy túlélõkéssel! Lehet, de egy egyszerû eszcájg kés jobb nála. )
    Last edited by Lekvár; 03-07-2015 at 06:51 PM. Indoklás: nyelvtani hiba
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Hoppá az utcán hordható késrõl jut eszembe, milyen lenne ha 4000Ft-os Kinai F1 kópiának lerövidítenénk a pengéjét legálisra.
    Nem akarok 25K kiadni 1 rövid pengésért. Megpróbálom lemodellezni képszerkesztõben, ha kész lesz felrakom a képet.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ...ha már szóba került...régebben megkérdeztem a rendõr szomszédomat ..hogy is van ez a penge hosszúság?.
    rövid penge...zsebbe,azonnal hozzáférhetõ helyen,kézben(pl falatozás a padon közterületen)...buszon,közterületen,állami intézményekben,iskolákban,...elõvenni tilos...stb,csak az étkezdében ill logikusan olyan helyen ahol semmi esetre sem okoz sérülést másoknak....ha rövid pengével hadonászik ,fenyegetõen lép fel valaki ..leteperik...tehát a józan ész betartandó...a rendõr mérlegel a helyszínen--penge hosszúságtól függetlenül...
    hosszú penge...saját szokásos tokjában, gyorsan elõvehetetlen helyen szállítható ,birtokolható közterületen is ill mások semmiképpen nem férhetnek hozzá....a szállítási helyre érve..pl konyha,brigádbuli,túlélõ tábor,otthon,horgászhely,..tehát a felhasználás helyén..elõvehetõ és használható ..még akkor is ha közterület...lásd ..zsíros kenyér készítés ételosztásnál egy hosszú kenyérvágó késsel.....tehát itt is a józan ész a döntõ...és a rendõr mérlegel....
    Azért senki ellen nem indul eljárás,ha a hátizsákja mélyén van a túlélõkése...majd megérkezik a turistaúton a pihenõhelyre...elõveszi,fát vág,felvágja a szalonnát,húst és a kenyeret....de ha valaki nyilvánvalóan fenyegetõen lép fel késsel a kezében...azt leteperik..

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...ha már szóba került...régebben megkérdeztem a rendõr szomszédomat ..hogy is van ez a penge hosszúság?.
    rövid penge...zsebbe,azonnal hozzáférhetõ helyen,kézben(pl falatozás a padon közterületen)...buszon,közterületen,állami intézményekben,iskolákban,...elõvenni tilos...stb,csak az étkezdében ill logikusan olyan helyen ahol semmi esetre sem okoz sérülést másoknak....ha rövid pengével hadonászik ,fenyegetõen lép fel valaki ..leteperik...tehát a józan ész betartandó...a rendõr mérlegel a helyszínen--penge hosszúságtól függetlenül...
    hosszú penge...saját szokásos tokjában, gyorsan elõvehetetlen helyen szállítható ,birtokolható közterületen is ill mások semmiképpen nem férhetnek hozzá....a szállítási helyre érve..pl konyha,brigádbuli,túlélõ tábor,otthon,horgászhely,..tehát a felhasználás helyén..elõvehetõ és használható ..még akkor is ha közterület...lásd ..zsíros kenyér készítés ételosztásnál egy hosszú kenyérvágó késsel.....tehát itt is a józan ész a döntõ...és a rendõr mérlegel....
    Azért senki ellen nem indul eljárás,ha a hátizsákja mélyén van a túlélõkése...majd megérkezik a turistaúton a pihenõhelyre...elõveszi,fát vág,felvágja a szalonnát,húst és a kenyeret....de ha valaki nyilvánvalóan fenyegetõen lép fel késsel a kezében...azt leteperik..
    Én is így tudom!

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Hadd mondjak valamit:
    A kés használata mindig együtt jár a használó megjelenésével.
    Ha valaki büdös, mosdatlan, fogai hiányoznak... és elõvesz egy legális pengehosszúságú kést, még az interpolt is ráhívják. Pedig nem csinált semmit!
    Ha viszont láthatóan nem a rablásból élõ, konszolidált megjelenésû ember 20cm-es késsel vágja a parizert, még dícsérik is, hogy "milyen jól vág a halef". (Tapasztalat )
    Én nem piszkálnám az oroszokat!