0
Manapság sajnos a vállalkozás sem könnyû, újító, tervezõ területen munkálkodom, de érzem a "permetezést" le vannak "gyomirtózva" a kisvállalkozások, nagyon nehéz érvényesülni, belefulladsz az adókba. De nem biztos, még tervezgetek. Egyenlõre elég sok dolgot magam köré csavartam, és ahogy más topicokban volt róla szó, lerendezetlen ügyeim is vannak a "rendszerrel" nem tudom.
Nem tudom, hogy ebbõl a szabadságvágyból egy társadalmon kívüli kitörés, majd elbukás lesz, vagy inkább egyfajta kiskapús középút. Az emberek nem szeretik azokat akik a kiskapukat keresik. De a társadalmon kívülieket sem.
Ha valami jó ötleted van a konkurencia pofátlanul tönkretesz, ha akar. Találnak hibát, szétszaggatnak, és elviszik az ötletedet, már ott is az megy, ahol tanulok. Alá kellett írnom egy szerzõdést, hogy a fõiskolán, ahol tanulok, minden ötletem jogát átadom az intézménynek. Így hiába van az, hogy sok külföldi diák a fõiskolán találja fel élete ötletét, munkáját, itt, ebben az országban, olyan intézményben, ami az állami pénzek infúzióján libeg zombiként, is simán elveszik. Múltkor olvastam például, hogy az ELTE a saját alapítványának utalt át magas ösztöndíjakat. Persze semmi nem lett belõle. Senki sem lett letartóztatva, semmi. Persze ha a kisember sikkaszt, nem 100 milliókat, csak 50 ezret, már kopog a navos, meg a süni.
Ez az ország egy báránybõrbe bújt farkas.
Egy demokrácia-bõrbe bújt maffia-diktatúra.
Last edited by törölt tag -gl; 03-08-2015 at 04:23 PM.