Oldala 12 of 28 ElsõElsõ ... 2101112131422 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 278

Topic: Kések, bicskák, eszközök

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Hadd mondjak valamit:
    A kés használata mindig együtt jár a használó megjelenésével.
    Ha valaki büdös, mosdatlan, fogai hiányoznak... és elõvesz egy legális pengehosszúságú kést, még az interpolt is ráhívják. Pedig nem csinált semmit!
    Ha viszont láthatóan nem a rablásból élõ, konszolidált megjelenésû ember 20cm-es késsel vágja a parizert, még dícsérik is, hogy "milyen jól vág a halef". (Tapasztalat )
    Errõl ez a bicskás filmjelenet jutott eszembe.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Hadd mondjak valamit:
    A kés használata mindig együtt jár a használó megjelenésével.
    Ha valaki büdös, mosdatlan, fogai hiányoznak... és elõvesz egy legális pengehosszúságú kést, még az interpolt is ráhívják. Pedig nem csinált semmit!
    Ha viszont láthatóan nem a rablásból élõ, konszolidált megjelenésû ember 20cm-es késsel vágja a parizert, még dícsérik is, hogy "milyen jól vág a halef". (Tapasztalat )
    Szerintem is így van. Engem is állított már meg rendõr, az anyósülésen ott volt a 18 centi pengéjû kétélû tõr. Megkérdezte, mik a terveim vele. Mondtam neki, hogy az erdõben lakom, onnan megyek dolgozni és az azért van itt, mert most is meg kellett állnom vagy ötször utat vágni magamnak az útszéli bozót vihar utáni helyzete miatt és ez akadt a kezembe reggel. Annyit kért, hogy tegyem el olyan helyre, hogy ne legyen szem elõtt és majd ott vegyem kézügybe megint, amikor rendezem a dzsindzsát. és megdícsért, milyen fasza holmi.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Hoppá az utcán hordható késrõl jut eszembe, milyen lenne ha 4000Ft-os Kinai F1 kópiának lerövidítenénk a pengéjét legálisra.
    Nem akarok 25K kiadni 1 rövid pengésért. Megpróbálom lemodellezni képszerkesztõben, ha kész lesz felrakom a képet.
    Ezt mégis hogy fogod szakszerûen összehozni? Nem kötekedem tényleg érdekel.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 165
    Given: 202

0 Not allowed!
    Az biztos, hogy szép mutatvány lenne. Sokkal egyszerûbb ha veszel egy legál méretû kést.

Member Pityke11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Szolnok környéke
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Üdv!Nagy öröm ért ma... Megleptek egy opinel bicskával amiért 10 forintot fizettem a tisztesség kedvéért
    Szinte csak pár vágásra használták,azt is szalonnázásra.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...ha már szóba került...régebben megkérdeztem a rendõr szomszédomat ..hogy is van ez a penge hosszúság?.
    rövid penge...zsebbe,azonnal hozzáférhetõ helyen,kézben(pl falatozás a padon közterületen)...buszon,közterületen,állami intézményekben,iskolákban,...elõvenni tilos...stb,csak az étkezdében ill logikusan olyan helyen ahol semmi esetre sem okoz sérülést másoknak....ha rövid pengével hadonászik ,fenyegetõen lép fel valaki ..leteperik...tehát a józan ész betartandó...a rendõr mérlegel a helyszínen--penge hosszúságtól függetlenül...
    hosszú penge...saját szokásos tokjában, gyorsan elõvehetetlen helyen szállítható ,birtokolható közterületen is ill mások semmiképpen nem férhetnek hozzá....a szállítási helyre érve..pl konyha,brigádbuli,túlélõ tábor,otthon,horgászhely,..tehát a felhasználás helyén..elõvehetõ és használható ..még akkor is ha közterület...lásd ..zsíros kenyér készítés ételosztásnál egy hosszú kenyérvágó késsel.....tehát itt is a józan ész a döntõ...és a rendõr mérlegel....
    Azért senki ellen nem indul eljárás,ha a hátizsákja mélyén van a túlélõkése...majd megérkezik a turistaúton a pihenõhelyre...elõveszi,fát vág,felvágja a szalonnát,húst és a kenyeret....de ha valaki nyilvánvalóan fenyegetõen lép fel késsel a kezében...azt leteperik..
    Hát igen, a rendõr mérlegel.
    Nagyon rövid hajat viselõ barátomat egy buzik házasodása elleni tüntetésen (rögtön) igazoltatták, majd a zsebében találtak egy kis svájci bicskát. Õrizetbe vették és 25rugó bírság, másnap engedték el.
    Amikor jelezte, hogy a pengehossz bõven az engedélyezett alatti, akkor a válasz az volt, hogy igen, de rendezvényre, tüntetésre nem vihet magával semmilyen szúró-vágó eszközt.
    Akkor, hogy is van ez?

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Ezt mégis hogy fogod szakszerûen összehozni? Nem kötekedem tényleg érdekel.
    Én a Photofiltre ingyenes képszerkesztõt használom.
    Úgy gondoltam letöltök a netrõl 1 Kínai F1 képet, a késpenge elsõ felét másolással összecsúsztatva reáhelyezem a penge tõre.
    És az így kapott képet más néven elmentem. Majd szemrevételezéssel megállapítom, hogy tetszik-é.
    Az így készült képet ahogy ígértem szemrevételezésre feltöltöm a fórumra. Hát ennyi lenne. Remélem elég szakszerû volt a válaszom.
    Csak vicceltem, valójában csak képet akarok róla készíteni.

Hogy a kést mi módon rövidíteném le azt még én sem tudom, mivel 58-60HRC lehet a keménysége. pardon.gif

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Az biztos, hogy szép mutatvány lenne. Sokkal egyszerûbb ha veszel egy legál méretû kést.
    Valóban egyszerûbb lenne. Mint írtam a 25K Magyar Forint visszatart. Másik dolog szeretek eszközöket tuningolni.
    A cserész bajonettem is így készült, annál 30mm lett lerövidítve a penge hegyébõl, törésveszélyes volt eredetileg. Annál gyémánt szerszámokat használtam.

yucca02.jpg

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Hát igen, a rendõr mérlegel.
    Akkor, hogy is van ez?
    Úgy hogy ez a törvény, tüntetésre ne vigyünk semmilyen szúró-vágóeszközt.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A kinai f1 "csak" 53HRC koruli
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Hogy a kést mi módon rövidíteném le azt még én sem tudom, mivel 58-60HRC lehet a keménysége. pardon.gif