Oldala 15 of 28 ElsõElsõ ... 5131415161725 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 278

Topic: Kések, bicskák, eszközök

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    A megmunkálhatóság a téma Pityubá esetében. Ezért fontos a keménység és az összetevõk. Nem errõl folyt a beszélgetés eddig?
    A másik dolog, nekem még eszembe se jutott, hogy ugráljak a saját késemen, tesztelve, hogy mit bír ki.
    Az eredeti F1 30 rugó körül mozog, a másolatot 2-3ezerért meg lehetett venni. Mire is nem lehet használni a másolatot terepen és pontosan miben is jobb az eredeti? Tényleg kíváncsivá tettél.
    Elöljáróban annyit hogy az eredeti f1 sem a kedvencem a markolat mérete és a penge anyaga miatt. Ja és azért mert iszonyat mód túl van árazva) A hamis f1-et késnek nem lehet használni. Olyan nyomorult élszög van rajta hogy nem lehet vele finom vágásokat csinálni, pedig kést erre szoktak használni. Kell ennél több? Azon érdemes elgondolkozni hogy Papica miért nem ugyanazokat a feladatokat csinálta meg a hamis f1-el mint az eredetivel!

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Én ezért nem tartok F1-et. Személy szerint sosem tetszett sem genetikailag, sem morfológiailag.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    lebeszéllek. Az ebay-en most kapsz olcsóbbért jobbat, aminek szintén titán markolata van, hasonló méretû és 60 Hrc, G3 acél.
    Köszi a biztatást

Tudnád pontosítani a béjes foldert?

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Elöljáróban annyit hogy az eredeti f1 sem a kedvencem a markolat mérete és a penge anyaga miatt. Ja és azért mert iszonyat mód túl van árazva) A hamis f1-et késnek nem lehet használni. Olyan nyomorult élszög van rajta hogy nem lehet vele finom vágásokat csinálni, pedig kést erre szoktak használni. Kell ennél több? Azon érdemes elgondolkozni hogy Papica miért nem ugyanazokat a feladatokat csinálta meg a hamis f1-el mint az eredetivel!
    Több, mint egy éve használom a kínai F1-et, folyamatosan, mindenre. A szalonnázástól a túrázásig. Mindig nálam van. Olyan, mintha az én kezembe tervezték volna. Talán, csak rövid néha egy-egy feladatra. Viszont egy kés, nem kés alapon, mindig van nálam túrázásnál még néhány.
    Az élszögrõl annyit, hogy valóban, engem is zavart. Ezért a melóhelyemen az öreg szaki bácsit megkértem, hogy teljesen gömbölyítse le, mindkét oldalt, hogy könnyebben faraghassak vele. Egy üveg házi borért szívesen megtette. Ha már ott volt a kés, akkor a "gyári" alámerülõ hegyet is kijavíttattam az öreggel.
    Amikor megjött új korában a postán, azzal kezdtem, hogy a felesleges gumi öntvényektõl megszabadítottam.
    Ennyi. Van egy qrva jó késem, pár ezer Forintért. Kell ettõl több?

Még valami, ha már kínai cuccokról beszélünk. Vettem két napja egy utcai, svájci hátizsák koppintást. Az eredeti árának hatodáért. Rászántam négy és fél órát, egy fél tekercs cérnával. Átvarrtam rajta mindent, amit úgy éreztem gyengén csinált meg a sárga pajtás.
    Az elõdjét 7(!) éve használom, sõt agyon használom, még mindig egyben. Csak azért cseréltem le, mert agyonfakította a nap. Kisebb túrákhoz viszont, még mindig tökéletes.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pontosan milyen vasakat hordasz még túrázni?
    Átalakítva jó azt írod de a gyári él ha nincs szaki aki lejavítsa?
    Éltartása milyen?

Kínai termékekrõl annyit hogy van céltávcsövem és keresõ távcsövem is kínai de az acél az más kérdés abból kb. japán, orosz, svéd, német ami használható.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Pontosan milyen vasakat hordasz még túrázni?
    Átalakítva jó azt írod de a gyári él ha nincs szaki aki lejavítsa?
    Éltartása milyen?

Kínai termékekrõl annyit hogy van céltávcsövem és keresõ távcsövem is kínai de az acél az más kérdés abból kb. japán, orosz, svéd, német ami használható.
    A kínai acélról annyit, hogy aki légpuskás kérdésben otthon van, az tudja, hogy egyedül a kínai acél rugó nem törik, nem kígyósodik meg. Ezt, én is tapasztaltam. Van itthon egy halom rugóm, egyedül a kínai bírja a strapát. Ha az én véleményem nem mérvadó, nézzétek meg a slavia fórum hozzászólásait, igazi szakiktól.

Túrázásra az F1 mellett nálam van a svájci bicskám, a 15cm-es saját készítésû pengém és hosszabb túrákra bedobom a Mauser hosszú bajonettet is.

Házilag is le lehet javítani a kínai F1 élét, nem kell hozzá mester. Azért vittem a szaki bácsihoz, mert megtehettem.
    Éltartása jó. Annak köszönhetõen, hogy a hrc 54 körüli, még a terepen is könnyebben lehet élezni, ha szükséges.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Légpuskába biztos jó és minden másra?

Ha van egy svájci bicskád azzal csinálod a finom munkákat, a 15 cm-es pengével az általános feladatokat a Mauser szuronnyal meg hasogathatsz is. Mégis mire kell még egy kés ha nem vagyok indiszkrét?

Én házilag javítottam le a sajátomat nagy jóindulattal is max. használhatóság alja. Mindenki máshová teszi a lécet éltartásban Te tudod neked mi használható. Viszont ha akár egy normál konyhakéshez nézzük a a hamis f1 éltartását hát elég karcsú.

Egyébként milyen mauser szuronyod van a 25 cm-es vagy a hosszú pengéjû esetleg fûrészhátas változat?

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    A mauserem a hosszú pengéjû, cseh E-változat. A német hadsereg számára gyártották a II.vh.-ban. Nem hasogatnék vele fát, csak ha muszáj. Ez szúrófegyver, arra találták ki.
    Amúgy egy pajtában találtam, szerszámok alá hajítva, úgy raktam rendbe.
    A 15cm-es a hasogató kés, nem sajnálom, pár száz Ft önköltséggel készítettem egy nagyon rideg rozsdamentes anyagból.
    Az F1 a finom munkákra. Nekem bevált. Mint, már írtam, pont kézre áll.
    A kis svájcit pedig a konzervnyitó, csavarhúzók, dugóhúzó miatt hordom.
    Ja, lehagytam, a tárcámban van még egy több funkciós kártya kés is.
    Teljes legyen a lista: egy multitool a hátizsák zsebében a fogók, reszelõ, fûrész stb. miatt.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egészségéggel használd a hamis f1-et azért egyszer próbálj majd ki hasonló árfekvésû svéd munkakést is.
    Látom szeretsz felújítani eszközöket, lehet érdemes lenne venned egy régi fejszét azzal hatékonyabb a hasogatás.
    (nem kötekedésnek írom én is régi szerszámokat újítok fel ár érték arányban ez a legjobb)

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ben Hozzászólás megtekintése
    Köszi a biztatást

Tudnád pontosítani a béjes foldert?
    Bocs, elírtam, de a lényeg változatlan. D2 acél. (G3 nincs, nem tudom, honnan jött.) Holnap küldöm a linket, elmentettem a másik gépemre, ha jól emlékszem. Ma ahhoz már nem férek hozzá.