Oldala 16 of 22 ElsõElsõ ... 61415161718 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 151 to 160 of 211

Topic: Víztisztítók

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MAFELSZ Hozzászólás megtekintése
    Vagy fel kéne frissítened az ezirányú ismereteidet, vagy el kéne fogadnod, hogy amit Te tudsz, az nem minden.Az aktív szén ismeri a kémiát. És pont ezért KÖTI, és nem szûri meg a szénkötéssel rendelkezõ vegyületeket. Abban igazad van, hogy az aktív szén nem ismeri a kémiát, de a Rolling Stones-ot és a Beatlest sem. Viszont az adszorpció leggyakrabban kémiai folyamat, sokkal ritkábban fizikai, mint amit említesz, és amely reverzibilis.
    És eszemben sincs osztani az észt, ráadásul nálam okosabbak számára. De miután 12 éve foglalkozom többek közt a vízzel, házi és ipari vízszûrõ és sótalanító berendezésekkel, ezért azt gondolom, hogy bár biztos nagyon hiányosak az ismereteim, de TIT szinten tudok információt adni ebben a témában. És ha csak azért írtad ezt a tudományos tanulmányt, hogy lássuk, olvasott vagy a témában, az klassz.Elismeri mindenki. De itt ez senkit nem érdekel.A kérdés itt az, hogy adott helyzetben kinek melyik a megfelelõ vízszûrési eljárás. És hidd el, ezzel kapcsolatban a vásárlók, érdeklõdõk legkisebb részét sem érdekli az abszorpció, adszorpció témaköre.
    És továbbra is csak azt tudom kérni, hogy légy méltó magadhoz, és ahhoz, aki ezt a fórumot létrehozta, és ne a hormonjaid tomboltatására használd a felületet. Ezt az utolsó tök értelmetlen, ráadásul ide nem illõ, és pluszban alaptalan mondatodra értem. Sok sikert
    Nézz utána. A szén adszorber. Az adszorpció fizikai folyamat, lényege, hogy az aktív szén nagy felületû labirintusában téved el a "kiszûrt" anyag. Elõbb-utóbb át is jut rajta. Nem köt meg semmit, csak késlelteti az átjutást.
    Lehet, hogy évtizede foglalkozol szûrõkkel, nekem viszont az egyik diplomám ezekkel kapcsolatos, sõt a másikat sem szerezhettem volna meg, ha ilyen hülyeséget állítottam volna a vizsgán, mint amit írsz. Semmiféle kémiai kötés nincs, még másodlagos sem.
    Azért fontos ezt megvitatni, mert lényegi kérdés és ne csapjunk be áltudományos meggyõzõdésbõl senkit!

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Nézz utána. A szén adszorber. Az adszorpció fizikai folyamat, lényege, hogy az aktív szén nagy felületû labirintusában téved el a "kiszûrt" anyag. Elõbb-utóbb át is jut rajta. Nem köt meg semmit, csak késlelteti az átjutást.
    Lehet, hogy évtizede foglalkozol szûrõkkel, nekem viszont az egyik diplomám ezekkel kapcsolatos, sõt a másikat sem szerezhettem volna meg, ha ilyen hülyeséget állítottam volna a vizsgán, mint amit írsz. Semmiféle kémiai kötés nincs, még másodlagos sem.
    Azért fontos ezt megvitatni, mert lényegi kérdés és ne csapjunk be áltudományos meggyõzõdésbõl senkit!
    A legegyszerûbb forrás, ahol most találtam errõl valamit, a net volt:

Az adszorpció felületen történõ, fizikai (fiziszorpció és/vagy elektrosztatikus vonzás) vagy fizikai-kémiai (kemiszorpció) folyamat. A kifejezés eredete latin: ad: -hoz, -hez (irányt fejez ki), sorptio: elnyelés[1]. Az adszorpció során az anyagok leggyakrabban van der Waals-kötéssel, ritkábban kemoszorpcióval kötõdnek meg egy másik anyagnak (az adszorbensnek) a felületén. A jó adszorbens nagy fajlagos felületû - így különösen a kolloidok alkalmasak adszorbensnek (például az olyan lyukacsos szerkezetû anyagok, mint az orvosi szén). A megkötött anyag lehet gáz, folyadék vagy oldott szilárd anyag (kémiai részecskék szintjén atom, ion és molekula is). Szelektív adszorpció esetén az adszorbens felületén csak bizonyos tulajdonságú (például adott töltésû, részecskeméretû vagy adott kémiai szerkezettel, például meghatározott funkciós csoporttal rendelkezõ) anyag kötõdik meg.

Az én diplomáim is elég régiek. Az egyik a vákuumtechnológia, fénypor, fénycsõ, elektronsugárcsõ gyártástechnológia. Azért azt el tudod képzelni, hogy ezen a területen nem ritka ez a jelenség....És most akkor kezdjünk bele egy - kinek van több köze a diplomájának ehhez a témához- versenybe.
    Olvass, és utána közölj

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉss sss...Nehogy bárkinek javasold, hogy regenerálja a lejárt aktív szenes vízszûrõjét, vagy a szintén lejárt gázmaszk-szûrõjét hacsak.... Nem akarsz neki nagyon rosszat.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉss sss...Nehogy bárkinek javasold, hogy regenerálja a lejárt aktív szenes vízszûrõjét, vagy a szintén lejárt gázmaszk-szûrõjét hacsak.... Nem akarsz neki nagyon rosszat.
    Be lehetne fejezni, a villongást, okoskodást.
    Bocs, de nem akartam túl terjengõs lenni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Vízszûrõt keresek, egyenlõre fogalmam sincs hogy konkrétan milyen célra, de jobb ötletnek tûnik mint papír formában tárolni a pénzem, ez nem inflálódik és 5 év múlva is szûrni fogja a vizet. Fõleg ha nem használom.

Sawyer mini-t néztem ki, mert kicsi, hordozható, menet közben is használható, de akár a lakásban is jól jöhet még valamikor, és nagy mennyiségû víz szûrésére képes hosszú idõn keresztül legalábbis a gyártó állítása szerint. (Meg elég tüzetesen vizsgálták független szervezetek élesben http://www.purewaterfortheworld.org/...n-journal.html)

Eddig legolcsóbban az angoloknál találtam meg 15 ezerért kiszállítva.

Egy házi szénszûrõt (pár centis vízvezeték megtöltve aktív szénnel) gondoltam még utána kötni, így a gyakori csere megoldható olcsón.

Észrevétele ha esetleg van valakinek....

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ben Hozzászólás megtekintése
    Én is rövid leszek.Neked külön ajánlom a visszamosott , regenerált aktív szenes szûrõk használatát mérgezés idején.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ben Hozzászólás megtekintése
    Én is rövid leszek.Neked külön ajánlom a visszamosott , regenerált aktív szenes szûrõk használatát mérgezés idején.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    OFF
    Remeg a kezed, kétszer küldöd, ne má.
    ON
    Modi törölni kéne, mert bunyó lesz, mondjuk nem a félelem miatt, de kezdünk durvulni
    Last edited by Ben; 03-13-2015 at 08:28 PM.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nehogy bárkinek javasold, hogy regenerálja a lejárt aktív szenes vízszûrõjét, vagy a szintén lejárt gázmaszk-szûrõjét hacsak.... Nem akarsz neki nagyon rosszat.
    Esetleg ha ki is fejthetnéd, hogy pontosan miért is rossz az aktívszenes szûrõk "újrahasznosítása", akkor nem lenne felesleges és értelmetlen szócsata.
    Elég egy pár soros, lényegre törõ írás vagy linkelni kell szakirodalmat, ha szakmai/szakértõi színvonalú véleményt akar írni valaki valamire reagálva.

Nálam nem téma szûrõk cseréje, de azért ez a téma is érdekel.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Esetleg ha ki is fejthetnéd, hogy pontosan miért is rossz az aktívszenes szûrõk "újrahasznosítása", akkor nem lenne felesleges és értelmetlen szócsata.
    Elég egy pár soros, lényegre törõ írás vagy linkelni kell szakirodalmat, ha szakmai/szakértõi színvonalú véleményt akar írni valaki valamire reagálva.

Nálam nem téma szûrõk cseréje, de azért ez a téma is érdekel.
    Az aktív szenes szûrõk, de nem csak azok, hanem a kerámiaszûrõk is kiszûrik, megkötik ( melyik melyik) a vízben található szerves, szervetlen szennyezõket, valamint az élõvilágot. Az aktív felületen megkötött anyagok a diffúzió miatt szép lassan elindulnak a tisztított tér felé. A diffúzió az a fizikai folyamat, amelyben a magasabb koncentrációjú hely felõl megindul a kiegyenlítõdés az alacsonyabb koncentrációjú hely felé. Ez egy hosszú, bár a hõmérséklet növelésével gyorsítható folyamat. Ennek eregménye képpen Hiába használtuk a szûrõnket a megengedett átfolyási mennyiségnél kisebb kapacitással, a szennyezõk elõbb utóbb bekerülnek a tisztított térbe, és onnantól kezdve egyik oldalon szûr, másikon emittál..Mármint szennyezõdést.Az ilyen típusú szûrõknél azok regenerálása ezen szennyezõk szempontjából nem lehetséges. Amirõl a kolléga beszélt, azok kimondottan olyan spec szûrõk, melyek szûrõteljesítménye kicsi, használati ideje rövid, ennek fejében a regenerálási folyamat néhány alkalommal elvégezhetõ rajtuk.De ezek többnyire kommersz, kisteljesítményû szûrõk. Az élõvilággal meg az a baj, hogy a megszûrt, csapdába esett baktériumok, vírusok, gombák, a megszûrt szennyezõkön megfelelõ táptalajra lelve vígan szaporodnak, és egy idõ elteltével ugyanazt teszik, mint az egyéb szennyezõk. Bevándorolnak a tisztított térbe. A kerámia szûrõket egy hosszabb, lehetõleg kuktában történõ forralással lehet mentesíteni, de a szénszûrõket nem. Még ha teszünk is egy UV-C lámpát a kifolyó részbe, és az kinyír minden élõlényt, akkor is ott vannak azok a toxinok, melyek az elpusztult gombákból visszamaradnak. Tehát. Minden szûrõt addig(annyi ideig, és átfolyási mennyiségig) szabad használni, amennyi rá van írva. Ha azt írja a speckó, hogy regenerálható, akkor regenerálható. Ha ezt nem írja, akkor csak az elõzõ barátomnak ajánlom, hogy regenerálja, és úgy használja. A kerámiák moshatóak, de az se mind, ezt is írja a használati. Az elmlt 12 év alatt, amióta ezzel foglalkozom, számtalan embert láttam, aki büszkén mondta: Jól kitolok én ezekkel!Ráírják, hogy 3 hónap, meg 1000 l. Én ugyan nem használtam el 1000 l-t ennyi idõ alatt, tudod mikor fogom kicserélni! Általában 20-30%-os túlhasználásnál már combosan kimutathatóak a tisztított térben az átjutott, korábban megszûrt cuccok.