Oldala 9 of 23 ElsõElsõ ... 789101119 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 81 to 90 of 229

Topic: - Ezermester -

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Igen..ha nem kontár hányta oda, hanem egy szakember tervezte és kivitelezte, akkor megtörténhet. Ha belegondolok a konstrukció elég kiforrottnak tûnik..minden szelep és tartály a helyén van, már több mint 15 éve üzemel és állítólag nagyon meg vannak vele elégedve..hogy csúnya-e?..hát az de remélem ronda és finom

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Ahogy a cserépkályhás képet elnézem, a magam részérõl egyáltalán nem látom kókler munkának.
    Szerelvényektõl kezdve a javasolt tartó a kiegyenlítõ tartályhoz ott van. Egy gipszkarton burkolattal és egy jó fedéssel mindent szépen el lehet tüntetni a szem elõl.
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Kicsit talán off, de azt hiszem ez egy 1000mester megoldás és talán szfenikus az elõzõ hozzászólásából ítélve konyíthat valamit a témához.
    Nos a helyzet az, hogy családi házat nézünk és van egy, ami nagyon tetszene nekünk..80m2 és a fûtése 1db cserépkályhával van megoldva hõkeringetõs rendszerrel. Szerintetek, képes jól ellátni ez a rendszer egy egész házat rendesen? Én ilyet még cserépkályhára építve korábban sosem láttam..elég csúnya kinézetre..szerintetek mennyire berhelt meló(házi)? rendben van ez a rendszer így? vagy inkább ne is gondolkodjunk a házban tovább?
    elõre is köszi.
    Így néz ki:
    Csatolmány 4358

Én úgy gondolom, hogy több minden van felszerelve, mint ami szükséges lenne.Biztos hogy aki csinálta, már nem az elsõt készítette. Elmenõ, visszajövõ csövön mindegyiken hófokmerõ, mindegyiken légtelenítõ, csapok, tágulási tartályon nyomásmérõ óra.Kicsit meg vannak csavargatva a csövek, de ez nem baj. Ha nagyjából jól méretezték a kályha tartályát, és a tûztér magassága is jól lett beállítva, esetleg csöves rendszert használtak ami hatékonyabb, akkor még mûködhet nagyon jól is. Nálam 6 radiátort visz a cserépkályhába épített sima doboz tartály, de ennyi radiátort éppen hogy elbír 50 fokos vízzel úgy, hogy a kályhát nem hajtom. Elvileg mûködhet hibátlanul, persze ezt nehéz megmondani távolról. A kályha méret nem kicsi, simán be tudja fûteni a 80 négyzetmétert radiátorokkal.Persze nem mindegy az sem, a füstjáratok hogyan vannak kialakítva belül.Valószínûleg a kályha helysége melegebb lesz mindig, erre figyelni érdemes. Szerintem!

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Köszönöm apii! Az nem lenne baj, hogy a kályha helyisége melegebb, mert az a nappali Amúgy meg ha nagyon nem mûkszik a dolog, esetleg lehet cserélni valami modernebb kazános megoldásra..

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Vannak egész jó vízteres kályhák. De a cserépkályhának dõlést télen nem tudják visszaadni! :-)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    A mikrosütõben van valami sugárzó alkatrész ?
    Jól sejtem , hogy nincs ?
    Ventillátort , forgatómotort , 2 mágnest , mikrokapcsolókat és az idõzítõt kimenteném belõle kidobás elõtt . Sajnos a telefon csörgött benne , így a Farraday kalitkához még alakítani kell a burkolatot .
    Last edited by Laci; 03-19-2015 at 04:11 PM. Indoklás: mod

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    A mikrosütõben van valami sugárzó alkatrész ?
    Jól sejtem , hogy nincs ?
    Ventillátort , forgatómotort , 2 mágnest , mikrokapcsolókat és az idõzítõt kimenteném belõle kidobás elõtt . Sajnos a telefon csörgött benne , így a Farraday kalitkához még alakítani kell a burkolatot .
    Nincs sugárzó alkatrész benne. Csak akkor veszélyes, ha áram alatt van vagy ha ilyen állapotban bekapcsolod.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Nincs sugárzó alkatrész benne. Csak akkor veszélyes, ha áram alatt van vagy ha ilyen állapotban bekapcsolod.
    Köszi , jól gondoltam . Áram alatt nem szoktam barkácsolni :-) .

Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Laci!

Érzek némi képzavart. Az, hogy egy elektromágneses impulzus nem károsítja a kikapcsolt állapotú rádiótelefont
    egy faraday kalitkában, az nem azonos azzal, hogy ugyanebben a kalitkában ne szólalna meg egy bekapcsolt telefon.............
    Don't be a Rambo, Save Your Ammo.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Van faraday kalitkás topic? valahol volt részletesebben tárgyalva, de szerintem nem értünk a végére, legalábbis én nem még nem tudom, hogy mi a tuti