0

Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Mókás dolgok, az kétségtelen.
Na még 1 játékszer, ne vegyétek komolyan.
Survco – the credit card sized axe
http://bushcraft.guru/survco-credit-card-sized-axe/
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Nem is rossz. Tudod milyen jól jönne ez a Csendes-óceánon pl. ha túlélnél egy repülõgép balesetet és aztán sikerülne kiúsznod valami lakatlan szigetre? Ez nem akadályozna az úszásban ha a farzsebben van. Nem mondom, hogy fasza tutajt lehetne vele építeni, de a szigeten felhalmozódó hordalékban fellelt sörösüvegeket ki tudnád vele nyitni, ha találnál ott mosógépet, annak is le tudnád csavarozni az ékszíjtárcsáját, hacsak nem olyan kúpos csavar van rajta mint a Whirlpoolén és megfelelõ türelemmel a döglött kecske szemét és heréjét is ki tudnád operálni vele. Egyszóval ez komoly dolog!![]()
Szerintem meglehetne oldani, de a kártyaméretet kicsinek tartom.
Gondolom lézerrel egy anyagból történõ kivágást nagy tömegben gyárthatóságot tartottak szem elõtt.
Szóval lehet más lett a végtermék, mert a gyártó, a marketinges is belepofázik abba amit kitalált a túléléssel foglalkozó jóember.
És sajna a törpe méret miatt a használati érték feláldozásra került. Fûrész sincs láthatólag kimunkálva. Így csupán tárcában hordható játékszernek tartom.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Pityubá
Szerinted hogy lenne ez mûködõképes? Mit érdemes magunkkal vinni és mi az ami fölösleges?
Az alap ötlet jó, de elcseszték akik beleszóltak. Mint írtam a mérete kicsi. Sokkal használhatóbbnak tartanám ha 5"-os telefon méretben lenne legyártva.
Így az oldalán használhatóbb hosszúságú fûrész lenne. Csavarkulcsra nékem nincs szükségem kint a terepen. Sörbontót is feleslegesnek tartom.
A nagyobb méret nagyobb dárdahegyet eredményez, az eredeti csak nyílhegy méretû. 1 dárda elég, 1 nyílhegy kevés.
Anyagának ötvözött késacélt javasolnék, kerülném a törékeny porkohászati anyagot. 5mm vastagot javasolnék.
Lézeres kivágást jó 5 letnek tartom. (dolgoztam AMADA kivágó gépen)
Azoknál a cégeknél ki lehet vágatni, ahol vannak ilyen gépek, Jpg képformátumban kell kiszerkeszteni a vágási rajzot, vastagsághoz a gép vágási sebességét utasítani kell, 1 tábla késacélt kell feltenni a gépre. Nagyjából ennyi jutott eszembe a dologról.
....egy sima orrfûrésznek a lapja kiváltja,kihegyezve,megélezve,a vége kiköszörülve...dárda,kés,fûrész,nyílhegy,a vége csavarhúzó,...balta nem kell...amit nem lehet eltörni az nem is kell semmire...
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Valami ilyesmire gondoltam én is de elhagynám a fûrészt az csak pontos vágáshoz kell. Inkább a fejszét tartom fontosnak. Úgy értem egy kis könnyû középkori fejsze szerûséget nem a mai értelemben vett nehéz munkafejszét.
A dárda hegy jó 5let.
Végül is ha van fejsze és dárda elég is. Megjegyzem a fûrészfogazást semmi perc alatt vágja ki a lézer, jelentõsen nem drágítja meg a cuccot.
Utána kell nézni mennyibe van 1 tábla késanyag abból mennyi jön ki. Mi pénzért vágják ki. Mennyibe lenne elõélezés-hõkezelés-síkba csiszolás-finom élezés.
Oszt ha megéri, meg kell tervezni-rajzolni.
HOPPSZ közben ugrott be. Van Zastava hátsó laprugóm kb. 5mm vastag.
Kilágyítás után levékonyított élszalagú bimetál fémfûrészlappal ki lehetne vágni belõle a dárda hegyet.
Lehet ebben az irányban kellene elindulni, ennek a túlélõs kompakt cuccnak az elkészítésével.
Legalább 1 et elkészíteni oszt próba mit is tud ?