0
| Thumbs Up |
| Received: 254 Given: 301 |
Tegnap este egy G4-es erõsségû geomágneses vihar érte el az országot. Erõsségét jellemzi, hogy az országban többen is észleltek "sarki fényt".
Itt egy cikk róla.
Nem tudom van-e hozzá köze de ma reggel én úgy keltem mint akit agyonvertek. Még most nap közben is elég kóma vagyok, sokan mások is a munkahelyemen.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Nos, viszont az alkotmány alapján nem alkotmányellenes az alkotmány megváltoztatására gyûjteni aláírást
Amúgy a jelenlegi alaptörvény saját magával is ellentétes, legalább két passzus (vagy hogyan nevezik) ellentétes egymással, de nem néztem át túl tüzetesen, szóval lehet, hogy több is van![]()
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nana! Akkor már tudom miért ébredtem fejfájással! Azt hittem a szél fújt meg a hegyen, de ezek szerint "megsugároztak". Viszont ha ezt tudom, fent maradok a hegyen. Pár óra fagyoskodást megért volna a látvány és a képek.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
http://index.hu/kulfold/2015/03/22/azert_a_viz_az_ur/
Ez se rossz cikk... Akár igaz is lehet.
"Vagy víz fog folyni, vagy vér"
"2025-re az emberiség ötöde, bõ másfél milliárd ember fog olyan területeken élni, ami vízhiánnyal küszködik. "A következõ közel-keleti háború a víz miatt fog kitörni, nem a politika miatt", mondta Butrosz-Gáli ENSZ-fõtitkár 1985-ben, és ezt azóta visszhangozzák az utódai is. Észre sem vettük, de a vízháborúk már elindultak: Szíria, Irak, a szunniták, az Iszlám Állam - a véres konfliktus szakértõk szerint a vallásos színfalak mögött valójában a Tigris és Eufrátesz vízkincseiért zajlik. A víz nélkül a sivatagos területen nincs élet. De hosszú távon úgyis mindegy, a klímakutatók számításai szerint a civilizáció bölcsõjének, a Termékeny Félholdnak legfeljebb egy évszázada lehet hátra a teljes kiszáradásig."
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
| Thumbs Up |
Mert gyorsabb iramban nyeri ki belõle az emberiség a vizet, mint ahogy a természet pótolni tudja... Egyre több a szomjazó, egyre hosszabbak a csatornák, stb... Van pár példa a cikkben, ahol már történt hasonló. Gyakorlatilag ha egy fél sivatagot onnan látnak el vízzel, plusz növekszik a populáció, akkor ennek egyenes következménye lesz.
| Thumbs Up |
A globális felmelegedés következtében globálisan több víznek kell elpárolognia logikusan. Ha valahol többet akarnak a visszahulló vízbõl, akkor oda territoriálisan hidegebbet kell csinálni, mert akkor ott több pára csapódik ki. Vagyis napelemekkel kell csökkenteni a területet érõ energia melegítõ hatását, vagy tükrökkel visszaküldeni a Napba. Eõtte természetesen gondoskodni kell a megfelelõ páratartalmú levegõ oda irányításáról, a tereprendezésrõl is. Jó nagy hegyeket kell csinálni, így aztán lesz bevétel a síelésbõl is. Lehet, hogy drága dolog, de az is lehet, hogy egy valamire való háborúnál sokkal olcsóbb és ennek a megépítése is rengeteg embert kötne le.
| Thumbs Up |
Ez igaz, viszont akkor a sok munkahely miatt sok ember jobban élne, még több lenne a szaporulat, még több víz kellene, és még kevesebb fegyvert lehetne eladni/elhasználni... Márpedig (sajnos) nem ez a cél...
...na már bocsánat ,de a Föld tömege évmilliók óta ugyan annyi......ha így lenne akkor már az állatok,a növények és kis részben az emberek már régen megitták volna az összes vizet.....Mert gyorsabb iramban nyeri ki belõle az emberiség a vizet, mint ahogy a természet pótolni tudja...![]()