Oldala 122 of 221 ElsõElsõ ... 2272112120121122123124132172 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,211 to 1,220 of 2207

Topic: Off topic

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Szakik!

Kellene egy kis segítség!

Úgy néz ki pár héten belül enyém lehet a kis birtok, amit kinéztem. Ez jó. Van rajta egy kis épület, ez is jó.
    Amiket viszont nem tudok, és bújtam a netet, de nem minden egyértelmû:

1-mennyibe kerülhet egy olyan építési terv, amit nem dobnak vissza átalakításról? Jelenleg hivatalosan szántó a föld, de zártkerti övezetben. Már beszéltem a helyi polgármesteri hivatal építésügyi emberével, azt mondta, be lehet jelentkezni, meg miden, csak nem lehet lakóingatlanná nyilvánítani... Namármost adott egy mezõgazdasági tároló, ami nem éri el a beépíthetõségi %-ot. Ha bõvíteni/átalakítani akarom, mennyibe fájhat? Most csak a terasz beépítése és a tetõtér felújítása a cél, de késõbb, ha eláraszt a pénz, kibõvítném a maxos 3%-ra.

2-régi vezetékek, tuti cserélni kellene, mennyibe fájhat egy ilyen átszabás? Elektromos fõzõlap és villanybojler lenne (meg persze kályha/kandalló is) de alapból minden áramról menne. Egyéb közmû nincs is. (Szerencsére...) A villanyszekrény/mérõóra az oszlopon, telken belül, de kb 15 méterre az épülettõl. Hogy tudom kiszámolni, mennyi lenne ez?

Doom esetleg ez elég szakmádba vág, ha lesz idõd, írnál pár sort? Elõre is köszi!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    1-mennyibe kerülhet egy olyan építési terv, amit nem dobnak vissza átalakításról? Jelenleg hivatalosan szántó a föld, de zártkerti övezetben. Már beszéltem a helyi polgármesteri hivatal építésügyi emberével, azt mondta, be lehet jelentkezni, meg miden, csak nem lehet lakóingatlanná nyilvánítani... Namármost adott egy mezõgazdasági tároló, ami nem éri el a beépíthetõségi %-ot. Ha bõvíteni/átalakítani akarom, mennyibe fájhat? Most csak a terasz beépítése és a tetõtér felújítása a cél, de késõbb, ha eláraszt a pénz, kibõvítném a maxos 3%-ra.
    ...ezt megcsináltattam a régi telken...az a terület ,ami már regisztrálva van...ház+terasz..arra nem nehéz építési engedélyt kérni,átalakításra...kérj az elõadótól tervezõ telszámát ...cakli-pakli 50-bõl megvolt...
    2-régi vezetékek, tuti cserélni kellene, mennyibe fájhat egy ilyen átszabás? Elektromos fõzõlap és villanybojler lenne (meg persze kályha/kandalló is) de alapból minden áramról menne. Egyéb közmû nincs is. (Szerencsére...) A villanyszekrény/mérõóra az oszlopon, telken belül, de kb 15 méterre az épülettõl. Hogy tudom kiszámolni, mennyi lenne ez?
    ...ezt az Msz 447-szabvány szabályozza.....az E-on-nál lévõ gyakorlatot tudom...bár mindenhol ugyan ez a szabvány érvényes....
    Elsõ lépés keresel egy "regisztrált villanyszerelõt...ha nincs isnerõs az ügyfélszolgálati irodán van lista válogathatsz....õ vigig viszi a projektet...
    Általánosságban....teljesítmény növelés már csak új mérõszekrénybe(mûanyag pl csatári),a vonatkozó fogyasztó oldali tartószerkezeten(új betongyámos faoszlop,2 colos tetõtartó vagy szabványos fali horog.....földkábeles csatlakozó esetén szabványos szerelõkeret) lehetséges
    Tudni kéne milyen messze van a hálózati leágazási pont (a közcélú hálózat a telkedtõl)...ha nincs messze 15-20 méter akkor a földkábeles csatlakozó a leg olcsóbb,bár a leghosszabb az átfutási idõ...az e-on bizonyos méterig ingyen tervezteti és fekteti a földkábelt (4* 25 mm2)..ha messzebb van fizetni kell a többiért..ez már drága...
    Egy faoszlop kb 40 ezertõl...felfelé....a tetõtartó,horog neked nem jó mert átépíteni akarsz és útba lenne a tetõn....
    1 fázis 32 Amperre nem kell hálózat fejlesztést fizetni...a három fázist nem javaslom mert kár elaprózni pl 10+6+16 Amperra..mert az igényeidnek nem felel meg...
    A teljesítményekrõl nem kell pontos számítás...általában 10Amperes kismegszakító 2.2 Kilowattot tud...a 32 -es automata bõven elég egy 2 Kilovattos látványkandallóra,átfolyó vízmelegítõre,rezsóra,flexre,stb,
    A feszültséggel nem lesz gondod,mert olyan vezetékkel leszel bekapcsolva amin szabványos lesz a feszültség Ász részrõl--
    A házba bevinni ismét nem nehéz mert 15 méter nem távolság...5*10 mm2 mtkcu vagy mbcu bõven elég..ha meg akarod hagyni az esélyt,hogy valamikor három fázis legyen...ha nem, elég a három eres....ill. ha a földelés és az Eph csomópont a háznál lesz a *10 -es is jó...a lényeg rézbõl 10 mm2,aluból 16 mm2 ne legyen vékonyabb..
    Tehát a telek távolsága a "villanyoszloptól határozza meg melyik megoldás lesz a nektek való.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi szépen a részletes választ! Akkor kiderítem ki ott a szolgáltató, és kérdezõsködöm...

"1 fázis 32 Amperre nem kell hálózat fejlesztést fizetni...a három fázist nem javaslom mert kár elaprózni pl 10+6+16 Amperra..mert az igényeidnek nem felel meg...
    A teljesítményekrõl nem kell pontos számítás...általában 10Amperes kismegszakító 2.2 Kilowattot tud...a 32 -es automata bõven elég egy 2 Kilovattos látványkandallóra,átfolyó vízmelegítõre,rezsóra,flexre,stb,"

Hát ebben egy kicsit bizonytalan maradtam... A kandalló fatüzelésû lenne, de valami komolyabb energiatakarékos indukciós fõzõlap+elektromos sütõ, illetve tartályos vízmelegítõs bojler (80-120liter) a terv... Wattokat nem tudok, még nem tartunk ott, hogy ezeket kelljen nézni... Így is elég lehet?

Illetve felmerült bennem még egy kérdés: az mennyire bonyolult/nehézkes/értelmetlen, hogy az épületen kívül is legyen - persze szigetelt - 230-as hálózati csatlakozó? Fúrni faragni, fûnyírónak, kocsit mosni, esti partihoz zenét hallgatni, stb...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    illetve tartályos vízmelegítõs bojler (80-120liter) a terv.
    ..a létezõ legrosszabb és legelavultabb megoldás és irtó sokat fogyaszt ha állandóra van bekötve...az átfolyó vízmelegítõ ,bár a teljesítménye látszólag több(2000 watt),sokkal rugalmasabb és spórolósabb megoldás....
    de valami komolyabb energiatakarékos indukciós fõzõlap+elektromos sütõ
    ...ez mind valójában egy fázisú....
    hogy az épületen kívül is legyen - persze szigetelt - 230-as hálózati csatlakozó? Fúrni faragni, fûnyírónak, kocsit mosni, esti partihoz zenét hallgatni, stb...
    ...ez nem probléma,a szerelvényen múlik...IP 54-es dugalj kell és kész...

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem pár hónapja csinálták meg, mert a régi légkábel már szakadt el és ki a falból, mindamellett csoda hogy mûködött.
    A dobozon oldalt van egy vízmentes aljzat, pont azokra a célokra amikre neked is kell.
    A földkábelért nem fizettem, mert belefért az EON által díjmentesnek számított távolságba az oszloptól.
    Mellékelem az ajánlatot is, szerintem korrekt volt, és másfél hónap alatt kész lett. Az EON ügyintézés azt jelentette, hogy töredék idõ alatt elrendezték a papírokat és a földmunkát.
    Az árban benne van a házban felszerelt 4 kismegszakítós doboz a fi relével és a kábelezés is... én hozzá se nyúltam.
    Csatolt képek Csatolt képek
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nagyon szépen köszönöm mindkettõtöknek! Remélem itt se lesz több... Majd írok, ha elõrébb leszek.
    (Elvileg április 10 lesz a kifizetés, ha a bankok nem késlekednek sokat...)

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 142

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    valami komolyabb energiatakarékos indukciós fõzõlap+elektromos sütõ, illetve tartályos vízmelegítõs bojler (80-120liter)
    Letezik olyan, hogy energiatakarekos fozolap?
    Szerintem minden elektromos futo/fozo/suto eszkoz pont ugyanannyira energiatakarekos: az aram 100%-kat hove alakitja; se tobbet, se kevesebbet
    (termeszetesen ide nem ertve a hoszivatjukat).

Doom megjegyzese nagyon igaz: a tartajos vizmelegitos bojler eseten erosen ajanlott az ejszakai aram.

Bel

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Nekem pár hónapja csinálták meg, mert a régi légkábel már szakadt el és ki a falból, mindamellett csoda hogy mûködött.
    A dobozon oldalt van egy vízmentes aljzat, pont azokra a célokra amikre neked is kell.
    A földkábelért nem fizettem, mert belefért az EON által díjmentesnek számított távolságba az oszloptól.
    Mellékelem az ajánlatot is, szerintem korrekt volt, és másfél hónap alatt kész lett. Az EON ügyintézés azt jelentette, hogy töredék idõ alatt elrendezték a papírokat és a földmunkát.
    Az árban benne van a házban felszerelt 4 kismegszakítós doboz a fi relével és a kábelezés is... én hozzá se nyúltam.
    Nálam csak annyi az eltérés, baxta az EON ingyen megcsinálni az út túloldaláról a földkábelezést, nékünk kellett a mûanyag csövet lefektetni az út alatt.
    1 vagyon volt 20 méter kábel, kb 10 méter az oszlop tetejéig, és kb 10 méter a szekrényig. Szekrénytõl kicsit vékonyabb földkábelen megy befelé az áram.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Adjon Isten!

Másfél napig T-offline üzemmódban használtam a gépem, most már végre visszatért a T-online.

Kiderült, hogy jelszót módosítottak, de errõl nekünk elfelejtettek szólni. Vagy ironikus módon küldtek egy emailt a T-online-os címre, amit nem használok és internet nélkül azt sem lehet megnyitni.

Elõtte meg "elfelejtették" meghosszabbítani a hûségszerzõdést, pedig azt már a lejárta elõtt meghosszabbíttattuk telefonon keresztül. Küldték a 20 ezres csekkeket.
    Még jó, hogy rögzítették a hangfelvételt és erre még fel is hívták a figyelmet. Jóváírást meg a T-pontban nem lehetett kérni. Vagy telefonon vagy emailban van rá lehetõség. Az utóbbi sikerült is.
    Miért nem lehet a T-pontban meghosszabbítani egy hûségnyilatkozatot?? Kezdenek elszemélytelenedni. Sajnos.

Nemrég modemet is cserélni kellett. 3-4 év után nem is csoda, hogy elromlik a sok áramszünet után (a szünetmentes kábele nem ér el addig ).

A T-home "nyugalmi" idõben stabil internetkapcsolatot ad, de így most összejött egy-két malõr és baki mindkét oldalon.

Addig is nem unatkoztam. "Na itt a kert" és van pár könyv is mint olvasnivaló.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 84

0 Not allowed!
    November óta nem tudom meghosszabbítani a hûséget, mert azóta sem bírták megcsinálni a rendelési felületüket.
    És ez egy informatikai cég...
    Egy ûrlapot találtam amin elvileg lehet intézni ügyes-bajos dolgokat. Minden szükséges adatot megadtam, na mit kaptam erre vissza pár hét múlva???
    "Ügyfélszolgálatunkra érkezett levele nem tartalmazza az elõfizetõ saját kezû aláírását, ezért kérését sajnos nem tudjuk teljesíteni."
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"