Oldala 15 of 26 ElsõElsõ ... 5131415161725 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 252

Topic: Edzés otthon

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Na akkor aki ért hozzá,, árulja el mi van?

Találtam egy ilyen képet:

Itt azt írják, hogy a gyakorlatsor elõtt is kell, de máshol meg azt írják, hogy véletlenül se, mert a hideg izmok nyújtása akár szakadáshoz is, de legalább sérüléshez jó eséllyel vezethet.... Akkor most mi a jó?

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Bemelegítés nélkül nem csinálnám.
    Amikor hideg izomzattal végeztünk bármilyen gyakorlatot, annak az volt az oka, hogy 10%-kal nagyobb terhelést bír elviselni hidegen. Viszont rendkívül nagy a sérülés esélye.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Oké, azt értem, hogy be kell melegíteni, de nálam az külön van. Mármint a nyújtás meg a bemelegítés. Másként más feladat. Most konkrétan a nyújtás érdekelne, hogy akkor az jó-e elõtte? (Mindenesetre köszi a választ!)

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése

Itt azt írják, hogy a gyakorlatsor elõtt is kell, de máshol meg azt írják, hogy véletlenül se, mert a hideg izmok nyújtása akár szakadáshoz is, de legalább sérüléshez jó eséllyel vezethet.... Akkor most mi a jó?
    Mi az edzõteremben, gyakorlat elõtt bemelegítünk, van aki NICOFLEX-et is használ. Gyakorlat után nyújtjuk azokat az izmokat amelyekkel a gyakorlatot végeztük.
    Erõ legyen veletek sporttársak.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is így gondoltam, köszi a megerõsítést!

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Lakhely
    Europe/Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Két hete kezdtem el a Fegyencedzést. Türelmetlen vagyok, mert azt gondoltam az izomzatom még nem tunyult el teljesen, ellenben az izületeim rendesen a béka segge alatt voltak. Úgyhogy gondosan ügyelek rá, hogy ne terheljem túl magam, az elég volt mikor konténereket pakoltam. A térd, könyök és vállfájdalmak sajnos nem ismeretlenek, viszont azt vettem észre, hogy a böritornával sokkal jobban tudom szabályozni a terhelést, mint mikor teremben izzadtam a súlyok alatt. Idõben egyelõre tökéletes, amig a gyerkõc alszik délután, kényelmesen tudom csinálni.
    Emellett 90%-ban a bringával közlekedek mindenhova, mert futni valahogy sosem szerettem. Pedig tudom, hogy azt is kéne, mert az más állóképesség, azt hiszem errõl itt is volt már egy megállapitás.
    Egyelõre csak terv, de ha sikerül rendszeresiteni a "hétvégi kirándulásokat" pl a budai hegyekbe, akkor is teletömöm a hátizsákot ha csak egy palack viz és két szendvics az, amire valójában szükség lesz. (BOB/INCH még nincs, ne kövezzetek érte). Anyának jót fog tenni, nekem meg lesz egy kis fogalmam róla, milyen az hátizsákkal cipelni a gyerkõcöt a nyakamban.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 53
    Given: 136

0 Not allowed!
    A Fegyencedzes 2. kotetben vannak kifejezetten izuleterosito gyakorlatok.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Lakhely
    Europe/Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sürgõsen megvizsgálom, köszi, hogy szóltál.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése

sokban fugg attol is, hogy mit sportolsz.
    birkoztam es bokszoltam sokaig.

birkozasnal bemelegitessel kezdtunk utana nyujtas (tomenytelen mennyisegben) aztan jott maga az edzes es a vegen a levezetes ami nyujtas volt megint.
    bokszolasnal bemelegites, edzes, levezetes amiben volt egy pici nyujtas.

szoval szerintem nagyban fugg attol, hogy mit sportolsz, van amihez annyira nem kell a nyujtas.

mas.

megkezdodott a bicos szezon!
    ma voltam iden eloszor tekerni. ilyenkor mindig szenvedek a 6 honap szunet utan. tekertem kb 20km-t jol, megdolgoztam a tudomet, meg most is sipol
    meg par ilyen alapozo tekeres es ujra formaba leszek nagyobb tavokra, meg munkaba jarashoz is ujra a bicot hasznalom majd.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem holnap meglesz a nyújtás és az erõsítés is. Burgonya vetés 140 nm területen.
    3 órás munka kb., de utána nem érzem úgy hogy súlyokat kellene még emelgetnem.
    Izomlázam sincs már,

Nekem az év minden napján biciklis szezon van.
    Igaz nem 10 km, de legtöbbször meg van az 1 km naponta. Amikor kirándulni megyek vagy földszemlére akkor simán megvan az 5-10 km, de akkor már egyrészt terepen megyek.
    Habár ez sem sport, hanem hatékony közlekedési forma számomra.