Oldala 44 of 95 ElsõElsõ ... 3442434445465494 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 431 to 440 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Ha valaki fiatalon is elõrelátó és gondolkodik, az szerintem mindig elõny.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ha valaki fiatalon is elõrelátó és gondolkodik, az szerintem mindig elõny.
    Jól teszi, annyi biztos. Vannak hozzá hasonló emberek, akik kevésbé vagy semennyire nem vállalják a nyilvánosságot - érthetõ módon jobb inkognitóban maradni.
    Az ilyesfajta nyilvánosságra "születni kell". Mert én például kevesebbet beszélek, viszont le bírom írni mindazt összeszedetten amire gondolok.
    Jómagam tizenéves korom óta gondolkodok az átlagtól látványosan máshogy.
    Habár egész életemben másnak éreztem magamat mint a többiek.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Sipi1989 Hozzászólás megtekintése
    ... az viszont elszomorít, hogy ha mostanában történik valami, akkor a fiatalsága, és naivitása miatt kb. olyan helyzetbõl fog indulni, mint egy felnõtt, aki nem készül:\
    De legalább nem fog annyira pánikolni - ez is számít.
    Plusz általánosságban jobban informált lesz kortársainál, ami nem elhanyagolható.
    Ugyan onnan indulhat elvileg mint egy felnõtt, ha mondjuk lerabolják a készleteit egy esetleges gebasz esetén - igen ám, de az információk és a tapasztalat a fejében marad, amely segítségével már eleve könnyebben boldogulhat az átlag sorstársaihoz képest.

Ugyanakkor van mit tanulnia az életben - ez tény.

Kicsit hosszú lett, de a lényeg a lényeg - hogy jobb ez a ""hobbi"" mint egyéb elfoglaltságok, mint pl: PC játékoktól való függés vagy a "Valóvilág butító heti7es" bámulása.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2014
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sziasztok!

Külföldrõl tervezek nagyobb tételben rendelni NRG-5 -öt. Egyrészt minél többet rendelünk annál olcsóbb, másrészt a szállítási költség is oszlik. Tehát szívesen szövetkeznék, ha valakit érdekel még, akkor keressen meg és megbeszéljük a részleteket.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Habár egész életemben másnak éreztem magamat mint a többiek.
    OFF
    Azt nagyon jól érezted, mert alapból mindenki más, mint a többiek
    ON

Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen általános szabály arra nézve, hogy az eltárolt ételnek mekkora része (%-osan kifejezve kalóriában, vagy a készlet elégséges idejében (pl 180 napra elegendõ készlet X %-a)) legyen készétel (egybõl megehetõ)?

Kisgyerekes otthonülõs bevédõs stratégiára.

Nálam konzerv, üveges borsó, lecsó, lekvár, keksz, csoki stb. az raktár 37%-nyi kalóriáját tartalmazza (másik oldal a liszt, rizs, tészta szószokkal stb.).

Ha van ötletetek szívesen olvasnám.

Más:

- Egy éves eltett vizet kóstoltam (frissítem az 5l-es desztiláltvizes palackokat), semmi mellékíze nincs
    - 9 hónapos sajátkészítésû eltett bolognai-t ebédeltünk (teljesen normális íz)

Üdv

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Nálam a konzerv kb bõ 1 hónapra elég , addigra bõven kiderül , mi a végkifejlet , és nem bojgatom az L ( Laci zárolt :-) ) zárolt készletet .

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    Nálam a konzerv kb bõ 1 hónapra elég , addigra bõven kiderül , mi a végkifejlet , és nem bojgatom az L ( Laci zárolt :-) ) zárolt készletet .
    Szerintem az egyhavi készlet városon nagyon-nagyon kevés, de falun is necces ... bár nem tudom mennyi a zárolt készleted.
    Nem az a lényeg hogy mi a végkifejlet, bár nem értem kristálytisztán mire célzol, hanem az hogy mikor üt be a szar!
    Gondolj bele, novemberben-decemberben (téli idõszak) beüt a gebasz, esélyed sincs, hogy tavaszig akárcsak egy taplógombát is szerezz, vagy ha olyan az idõ, akárcsak elindulj érte.
    Abban nem lehet reménykedni, hogy falusiak majd hordják a piacra a tolást csereberélni iparcikkre... ez egy illúzió.
    Falun egyszerûbb, hiszen a jószág végszükségben bármikor levágható, a takarmánygabona emberi fogyasztásra is jó, és a kamra meg téli idõszakra tele van.
    A legtovább elálló élelmiszer az ólban van és ráadásul reproduktív! Nincs az a konzerv ami ezt tudja!!!

Ja, hogy majd jönnek és elveszik... hányszor hallottam már ezt! Ahhoz jönni kell, és meg kell próbálni... mind az Úr kezében vagyunk!
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    Igen, az is egy szempont, hogy meddig elég. Kb. nekem is egy hónapra elég 2 felnõttnek + 2 gyereknek.

Érdekes, hogy apránként veszem azt ami jó és akciós, miközben most traffiztak le 30 eFt-ért. Ilyenkor belegondolni is rossz, hogy kb. 30 napra elég kaját tudna ez ember venni belõle...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Falun egyszerûbb, hiszen a jószág végszükségben bármikor levágható, a takarmánygabona emberi fogyasztásra is jó, és a kamra meg téli idõszakra tele van.
    Ja, hogy majd jönnek és elveszik... hányszor hallottam már ezt! Ahhoz jönni kell, és meg kell próbálni...
    Rekvirálás, hatósági igénybevétele ingó dolgoknak, pl. élelemnek, állatoknak, takarmánynak, közlekedési eszközöknek, a hadviselés céljából szükséges más anyagoknak és eszközöknek. R. általában csak háború v. háborús veszély esetében megengedett, ha a honvédség, a közbiztonsági szervezetek szükségletét, ill. a polgári lakosság ellátását a gazdasági forgalomban közönségesen alkalmazott módszereikkel nem lehet biztosítani. A R.-t mindig a szükséges mértékre kell korlátozni és a szolgálati képességgel arányba kell hozni. R. esetében térítés jár. A R. jogossága és a térítés összege tekintetében felszólalásnak van helye, (1939:II. tc).