Oldala 122 of 162 ElsõElsõ ... 2272112120121122123124132 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,211 to 1,220 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Mindenki mástól õrül meg!
    Én a klipsztõl... mert kényelmetlen a kés fogása piszkosul, és nem rögzíti a kést stabilan. Egy ilyenem volt, azt is inkább leszereltem.
    Tudom hogy ez egy kompromisszum, de nem vállaltam. Inkább egy bõr övtokot vettem a zsebkésnek, így mindig tudom hol van.
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Mindenki mástól õrül meg!
    Én a klipsztõl... mert kényelmetlen a kés fogása piszkosul, és nem rögzíti a kést stabilan. Egy ilyenem volt, azt is inkább leszereltem.
    Tudom hogy ez egy kompromisszum, de nem vállaltam. Inkább egy bõr övtokot vettem a zsebkésnek, így mindig tudom hol van.
    Engem is zavart, elsõ dolgom volt leszerelni. Késõbb ha megtaláltam, akkor vissza és elajándékoztam az egészet.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..eltemettem egy macskát...valaki elütötte és ott feküdt az út szélén....dicstelenül,érdemtelenül ázott az esõben ez a csodálatos élõlény....ástam egy gödröt és beletettem,utána kicsit maradtam még és elgondolkodtam pár dolgon...

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..eltemettem egy macskát...valaki elütötte és ott feküdt az út szélén....dicstelenül,érdemtelenül ázott az esõben ez a csodálatos élõlény....ástam egy gödröt és beletettem,utána kicsit maradtam még és elgondolkodtam pár dolgon...
    Emberien viselkedtél, akik elmentek a macska mellett példát vehetnének cselekedetedbõl.
    Tettedbõl kiderül, megkeményedett emberben, érzõ szív dobog. yes2.gif

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    Nagypapám is így kezdte. Aztán a végén rájött, hogy a macskabõrbõl lehet a legjobb ékszíjat készíteni a Singer varrógéphez.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Nagypapám is így kezdte. Aztán a végén rájött, hogy a macskabõrbõl lehet a legjobb ékszíjat készíteni a Singer varrógéphez.
    A húsa pedig olyan, mint a nyúlé...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Az út...Csatolmány 5317

..na voltunk ma a szigeten..nem is tudom,hogyan valljam be a szégyenem,de eltévedtünk...most nem arra voltunk amerre szoktunk...na követtük az utat,aztán egy irtásnál befordultunk,keresni akartunk egy szép helyet ahol napozhatunk,fõzõcskézünk majd
    Csatolmány 5318

..na hát csak mentünk az ösvény össze vissza ment és a végén zsákutca..az biztos,hogy vissza nem fordulunk..betájoltam magam merre ,az arra a kutyát az ölbe és be a dudvába...Csatolmány 5319
    ..egyre vacakabb lett minden,a kutya nehéz volt és türelmetlen,de nem tudtam letenni,derékig gázoltam a gazba..egy szabadidõ gatya bánta...elkalkuláltam magam,meri szörnyen sokat mentünk,beállt a karom a cipeléstõl..
    ..aztán végre egy viszonyítási alap...Csatolmány 5320
    ..és már kint is voltunk...azért tök jó volt egy kis izgalom,úgy egy napra való cucc volt nálunk...hátizsák,egy liter víz,két húskonzerv,pászka,jutalom falatkák,poncsó,gyufa,a kutya edénye,öngyújtó,zseblámpa,víztisztító szívószál,bicska..
    .a tanulság..
    .a legegyszerûbb túrára is kell, egy pokróc,a pumpás víztisztító(a kutya is iszik és a szívószálból nem tud),iránytû,eü csomag
    Csatolmány 5321

Senior Member ZeroPont's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Sziasztok!

Kiegészítettem az EDC-met egy saját készítésû Paracord Kubotan-nal. A Paracord Kubotan egy álcázott önvédelmi eszköz, melynek hatásosságát pont ez a tulajdonsága adja. Egy belsõ „fém gerinc” szorosan körbefonva paracordal, mérete akkora, hogy a tenyérbe kényelmesen elférjen, hossza kb. 13,5cm. Könnyû rejtve tartani, míg szükség nincs rá. Jelenlétét az ellenfél mindig elõbb érzi meg, mint sem meglátná. Marokba fogva kiváló eszköz nyomáspontok, és lágy testrészek támadására. A Kubotan különösen ütéseknél, fogásoknál és feszítéseknél hasznos, ugyanis a fájdalomérzetet jelentõsen növelni. Célja nem a sérülésokozás, hanem a fájdalomérzet maximalizálása az ellenfélben. Így nem azáltal teszi harcképtelenné a támadót, hogy maradandó sérülést okoz neki, hanem az erõs fájdalominger kifejtésével fékezi meg.
    A hagyományos Kubotan viselése szabálysértésnek minõsül mivel a hatályos jogszabály szerint „jellegzetesen ütés céljára használható és az ütés erejét, hatását növelõ eszköz”. Ezt a problémát kiküszöbölendõ születtek meg a taktikai tollak és eme elgondolás eredmény a Paracord Kubotan is. Mert alapesetben egyszerû kulcstartódísz, ám szükséghelyzetben Önvédelmi Fegyverként is kiválóan alkalmazható. A sajátom mellé csináltam egy nõi verziót (rózsaszín) is, hátha a páromnak is megtetszik.

Fénykép0850.jpgFénykép0851.jpgFénykép0852.jpgFénykép0854.jpgFénykép0855.jpgFénykép0856.jpg
    Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 90
    Given: 8

0 Not allowed!
    Két napi fekvés után kis láz és megfázás miatt már untam magam, és az asszony unszolására Öccsémmel összeütöttünk egy kis kezdetleges fólia sátrat a palántáknak. Ilyen lett. Nem szép de a funkcióját ellátja.

IMG_20150412_175920.jpg

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Al Bundy Hozzászólás megtekintése
    Két napi fekvés után kis láz és megfázás miatt már untam magam, és az asszony unszolására Öccsémmel összeütöttünk egy kis kezdetleges fólia sátrat a palántáknak. Ilyen lett. Nem szép de a funkcióját ellátja.

IMG_20150412_175920.jpg
    Huu és kint lehet hagyni éjszakára is a hidegben? Mondjuk ha 0 fok körül van?