Oldala 18 of 28 ElsõElsõ ... 81617181920 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 171 to 180 of 278

Topic: Kések, bicskák, eszközök

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ....egy sima orrfûrésznek a lapja kiváltja,kihegyezve,megélezve,a vége kiköszörülve...dárda,kés,fûrész,nyílhegy,a vége csavarhúzó,...balta nem kell...amit nem lehet eltörni az nem is kell semmire...
    Amit te javasolsz valóban univerzális eszköz. Megfontolandó abban az esetben, ha nincs szükség baltára.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Sziasztok,

Machete-t szeretnék magamnak csinálni. Nézegettem a Tramonitát, de valahogy vékonynak találtam (1.2-1.5 mm lehet a vastagsága). Lehet hogy pont úgy jó ahogy van, de ott kicsit könnyûnek találtam.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó lenne-e 2 mm-es vastag szénacélt használni? Ha igen milyen acélból kellene elkészíteni és hol lehet ilyet kapni?

Köszönet a tanácsokért.
    Last edited by CsaládApa; 04-07-2015 at 08:02 PM.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló CsaládApa Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok,

Machete-t szeretnék magamnak csinálni. Nézegettem a Tramonitát, de valahogy vékonynak találtam (1.2-1.5 mm lehet a vastagsága). Lehet hogy pont úgy jó ahogy van, de ott kicsit könnyûnek találtam.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó lenne-e 2 mm-es vastag szénacélt használni? Ha igen milyen acélból kellene elkészíteni és hol lehet ilyet kapni?

Köszönet a tanácsokért.
    http://forum.index.hu/Article/showAr...8936&t=9004699

--itt mindent megtalálsz a témában...

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló CsaládApa Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok,

Köszönet a tanácsokért.
    Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz jobb, mint a Tramontina, legfeljebb olcsóbb, ha nem számolod az eszközöket, idõt, amit ráfordítasz. Egyébként Tramontinából is kapsz még 3, vagy 3,5mm-es vastagságút is, amit pl. a cukornád vágására használnak. Az csak arra jó még akkor is, ha átprofilozod az élét. Nekem volt egy, felejtõs. A nagy súlyú machetéhez lomhaság tartozik, ami fárasztó és nem hatékony az alkalmazás tekintetében. Vagy ha fegyvert akarsz, akkor készíts, vagy vegyél egy kukrit, ami alapból fél kilós és a penge tövénél legalább 8 mm keresztmetszetû.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    http://forum.index.hu/Article/showAr...8936&t=9004699

--itt mindent megtalálsz a témában...
    Köszönöm a linket. Hasznosnak tûnik.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz jobb, mint a Tramontina, legfeljebb olcsóbb, ha nem számolod az eszközöket, idõt, amit ráfordítasz. Egyébként Tramontinából is kapsz még 3, vagy 3,5mm-es vastagságút is, amit pl. a cukornád vágására használnak. Az csak arra jó még akkor is, ha átprofilozod az élét. Nekem volt egy, felejtõs. A nagy súlyú machetéhez lomhaság tartozik, ami fárasztó és nem hatékony az alkalmazás tekintetében. Vagy ha fegyvert akarsz, akkor készíts, vagy vegyél egy kukrit, ami alapból fél kilós és a penge tövénél legalább 8 mm keresztmetszetû.
    Köszönöm a tanácsot.
    Otthoni bozótvágásra kellene. Átgondolom még, lehet mégiscsak beruházok egy gyárira.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ...csak szólok,hogy van egy a piacon igen jó áron....
    http://www.ijaszapro.hu/kategoriak/k...kes__9076.html
    ..az enyémet biztos hogy nem adom el,meggondoltam magam...ezzel ásom ki a síromat,ez lesz az utolsó ami a kezembe lesz életemben...

Member Pityke11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Szolnok környéke
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Üdv mindenkinek!
    Opinel no8-ast használ valaki?Tapasztalatok?Éltartóssag?Élezés?Stb. Ajándékba lenne kinézve és kevés olyan véleményt hallok amire adnék is.Itt közöttetek azért már több hasznos tanácsot kaptam!

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szia, nyugodtan vedd meg, valamikor már beszéltünk róla, nagyon jó ár-érték arányú kis bicska. Ha az éltartósság és az igénytelenség a fontosabb, akkor rozsdamenteset vegyél, ezt kicsit nehezebb fenni, ha kicsit több odafigyelést kap, akkor a szénacél a jó megoldás, viszonylag hamar nagyon jó élet lehet rá tenni. Ennyi pénzt mindenképp megér.

Member Pityke11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Szolnok környéke
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló doki Hozzászólás megtekintése
    Szia, nyugodtan vedd meg, valamikor már beszéltünk róla, nagyon jó ár-érték arányú kis bicska. Ha az éltartósság és az igénytelenség a fontosabb, akkor rozsdamenteset vegyél, ezt kicsit nehezebb fenni, ha kicsit több odafigyelést kap, akkor a szénacél a jó megoldás, viszonylag hamar nagyon jó élet lehet rá tenni. Ennyi pénzt mindenképp megér.
    Köszönöm!Édesapámnak lenne szalonnázó bicskának Mert ugye egy(legalább) bicska mindig kell!!!