0
Teljesen egyetértek utolsó soraiddal, én vagyok a családban aki nem szereti a pacalt, gyermekkoromban a belem fordult ki amikor fõzték, és sajna a tudat alatt bennem is maradt.
Természetesen a család ódákat mesél nékem az ízérõl, de még nem tudtak errõl megfõzni. Jófajta kolbászt, szalonnát készíts elõ a kötetlen piknikre, nékünk az is megfelel nem kell a felkapott úri huncutság.![]()
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
A svájci "bennszülöttek" csodaszert készítenek belõle, csigaszirupnak hívják. Fantasztikusan feltuningolja az immunrendszert. (Nem is kétlem.) A recept a következõ:
A falevelektõl, kosztól megtisztított élõ csiga egy rétegben bele a dunsztos üvegbe, majd rá egy ugyanolyan réteg vastagságú kristálycukor. Megint egy réteg csiga és megint cukor mindaddig, amíg az üveg tele lesz. Gézzel lekötni a tetejét, majd 3 napra be a pincelejáróba. 3 nap alatt a csiga nagy része feloldódik, sziruppá lesz. Megfordítani az üveget, leszûrni az üveg tetején lévõ gézen az egészet egy másik üvegbe. Ezt a gyöngyház fényû nyúlós szirupot kell egyszerre egy evõkanálnyi méretben bevenni naponta meghûléses, tüdõgyulladásos esetekben. Nos, hogy a spanyol csiga is jó-e erre a célra, vagy alpesi kell, netán a jó magyar terepszínû kágyilló is megfelelõ-e, azt nem tudom. Ki kell kísérletezni a macskán.
Te-Te jó humorú barátom, a mai napon is érdemes volt benéznem a fórumra. Még, hogy csigaszirup. Háát a macska is megnyuvadna tõle. laughing.gif
A jókedved el ne hagyjon még 100 évig.
| Thumbs Up |
Pityubá, Kedves Barátom, jókívánságaid köszönöm, viszonzom azzal, hogy tarts velem, fogadjuk meg, hogy az elkövetkezendõ 100 évben továbbra sem eszünk pacalt. A 100. év leteltével felülvizsgáljuk a kérdést, hátha a konyhatechnológia fejlõdik addig annyit, hogy ehetõvé váljon számunkra is. Ezzel egyúttal kinyilvánítjuk rugalmasságunkat is a kérdést illetõen.![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Na, ha nem muszáj, akkor mácut nem ennék. Így hívják nálunk az öreg a cigányok a disznóbélbõl készült pörköltet.
| Thumbs Up |
| Received: 111 Given: 66 |
| Thumbs Up |
| Received: 111 Given: 66 |
Vakond ellen valami hatásos?
A kénpatronnal elértem, hogy a kert egyik hátsó sarkában turkáljon, de ez nem oké,mert ott lesz a paradicsom.
5db patront elnyomtam már(1350 az 5DB!).Ez mondjuk jó illegális lakásfoglalók ellen is.
Ez:
http://www.novenypatika.hu/critox_fustpatron_450
Egy öreg gazda mesélte, õ vizeletét önti a lukba és az 1 darabig hatásos. Ki próbálom!
Állatbarát vagyok, de ez már durva! Õsszel trágyáztunk biztos teccik neki a sok új féregbogáregyebek.
Elõre is köszi!
| Thumbs Up |
A vakondcsapdáról jókat olvastam...ésszel kell elhelyezni..úgy elég jó hatásfokkal dolgozik és még az állatot is életben hagyja.
Ha alternatív módszerre vágysz ami mûködik (nálunk bevállt) - volt a ház alapban néhány szikla amivel nem bírtunk és ütvefúróztuk õket napi 8 órában vagy egy hétig....ennek 1 hónapja és azóta nincs új túrás![]()
szerintem nem hallják a férgek motozását és nyugisabb terepre ásnak