0

Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
http://kockazatos.hu/anyag/alum%C3%ADnium
http://www.tenyek-tevhitek.hu/paraben-es-mellrak.htm
Ez utóbbiban szó van az alumínium kozmetikumokkal kapcsolatos mellékhatásairól is.
Egészséges az alumínium, de csak nyomelemként.
Ugyanúgy a stroncium is egészséges, de csak nyomelemi mennyiségben.
Persze ott a másik oldal, akik azt mondják, hogy nem lesz tõle bajod - na persze... én akkor sem fogok gyári dezodort használni.
Last edited by mmilan21; 04-08-2015 at 06:04 PM.
Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
Köszi .
Thumbs Up |
Na betört ide is a litiumos elem/akku...
Ezekrõl van valami tapasztalat/vélemény? Vagy ha boltból garival van, akkor nem lehet nagyot bukni?
http://most.edigital.hu/hu_search_pa...&utm_campaign=
Egyáltalán ha tervezem, hogy veszek, melyiket javasoljátok?
AA és AAA akku illetve töltõ érdekelne. Köszi!
Thumbs Up |
Received: 165 Given: 202 |
Sajnos ezek neked nem lesznek jók, mivel csak hasonlóan néznek ki mint az AA és AAA elemek.
Az AA méretében is létezik li-ion de míg az alkáli (pl. LR6) 1,5V, az NiMh akku 1,2V addig a 14500 Li-ion akku 3.7V.
Szóval ha AA és AAA akku kell akkor csak NiMh akkukban gondolkozhatsz, azokhoz pedig dukál egy NORMÁLIS töltõ mivel ezeket mielõtt feltöltöd csutkára le kell meríteni, mert különben memória effektusos lesz a cella.
Nem részletezem tovább, google sok mindenben segítségedre lesz, lehetõség szerint ha hosszú életet szánsz a megvásárolt akkuidnak akkor mindenképp csak mikroprocesszoros töltõt vegyél hozzájuk, olyan 6e-tõl ki lehet fogni, a normálisabbak 10e felett vannak valamivel, a legjobbak meg sokkal felette de az már fölösleges normál háztartásba.
Thumbs Up |
A manóba... Rossz hír, ezen a téren még hiányos volt a tudásom... Mindenesetre köszi szépen!
Thumbs Up |
Received: 165 Given: 202 |
Igazán nincs mit, többek közt errõl is szól egy fórum, hogy egymás kérdéseire ha van tapasztalatunk válaszolunk.
Amúgy az nimh akkuk ára már kellõen lent van ahhoz, hogy megérje beszerezni párat (természetesen kis sárga barátainktól) és töltögetni 1-2 havonta õket (mondjuk én inkább veszek eldobható elemet) ezek a li-ion akkuk kifejezetten nagy terhelésre vannak kitalálva, leginkább jellemzõ a mai erõs ledes elemlámpákban a használatuk (3+A), illetve a 18650 sokszor van powerbankokban is.
Annyi, hogy ezekbõl nagyon nem mindegy milyet veszel, mert itt igaz a mondás: olcsó húsnak híg a leve. Illetve ha védelem nélküliek a cellák akár túl is tudod meríteni így akár elsõ használatnél is ki lehet nyírni ezeket ha nem figyel rájuk az ember.
Thumbs Up |
Köszönöm. Igazából sanyo eneloopokat használok, szerintem a legjobbak, amikkel eddig találkoztam. Csak a nagyobb teljesítményük miatt gondoltam hátha tovább bírná, nem kellene olyan gyakran tölteni. Meg vannak olyan lámpák amik eleve olyat használnak, csak nem bontottam szét a dolgot... Akkor nem ruházok bele, mert még több minden használ kis hazánkban AA vagy AAA elemet, majd ha elszaporodnak ezek a kütyük.
Thumbs Up |
Vetten én is sanyo eneloopot, mert annyira dicsértétek, de a tapasztalatom szerint még rosszabb, mint egy középkategóriás akku! Hogy elkerüljem a sárga barátainkat, németbõl rendeltem!
Thumbs Up |
Received: 9 Given: 43 |
Eneloopot én is Angliából rendeltem, 1 hét alatt megjött és olcsóbb volt mint a magyar boltokban.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"