0
| Thumbs Up |
| Received: 111 Given: 66 |
Amúgy kicsit felizgat lelkileg a fakas/medve téma, mert néha mint pánikkeltés érzés jön át a tv-bõl. Oszt puszka izé meg minden....
Persze okoznak károkat a legelészõ/karámban mélázó háziállatok közt, de az összes ci.... bocs cickányt sem lõttük ki mert
betörnek és élõsködnek és a buszmegállókban, vasútállomáson basztatják a békés Magyarokat.
Inkább riogatjuk a népet. Az asszonynak szoktam mondani, hogy az erdõ a barátom, így nem félek kint egyedül.
Értem alatta, hogy tisztában vagyok az ott élõ vadakkal, zörejekkel sorolhatnám. Szóval értitek.
Ha medvésfarkasos tájékon lennék aszerint viselkednék az erdõben. Röviden ennyi.
Egyébként a ci.... ckányok. a két lábon járó fajtára gondolok, mennyire fordulnak elõ erdõben, külterületeken?
Mondjuk azt nem szeretném, ha kifigyelnének, hogy milyen érdekes figura megy oda be, vajon mit csinál, aztán miután elaludtam elvágnák a torkom egy gps-ért, vagy a bakancsomért. Nem szeretnék provokálni, valós a félelmem.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Tapasztalataim szerint ez valós veszély, fõként hegyvidéken. Ezért általános szabály, hogy a lakott területtõl legalább 2 km-re töltsd az erdõben az éjszakát és lehetõleg minden nap máshol. Nap közben ne látszódjon a táborhely. Vagy bontsd el, vagy álcázd, de ez utóbbihoz olyan hely kell, ahol nincsenek a közelben ösvények, gyalogutak, földutak. Táborhelyet csak sötétedéskor létesíts, azt is csak akkor, ha muszáj valamilyen okból.
Sejtettem. Vannak ebbõl a szempontból fertõzött, és kevésbé fertõzött területek? Tehát biztonságosnak, vagy veszélyesnek mondható zónák? Gondolom miskolc környéke utóbbiak közé tartozik, a Bakony inkább elõbbi?
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Minél inkább természetvédelmi terület, annál biztonságosabb. Nagyjából jól látod. Én pl. a Börzsönyt tartom a legkevésbé "fertõzöttnek". Szerintem a rövidebb, néhány napos kiruccanásokhoz az a legjobb. Természetesen ez ízlés kérdése. Arra azonban mindenütt ügyelni kell, hogy soha ne áruld el senkinek, mi az uticél, merre és hová mész. Nem kell titkolózni, hazudni kell. A falu fölé magasodó dombon pedig soha ne táborozz. Ha a sors úgy hozza, hogy faluközelben kell maradni, akkor elõször nézzél be a kocsmába, milyen arcok vannak, mondd azt, hogy jönnek érted, csak valami közbejöhetett, késõbb visszajössz, ha kellene szállás, aztán tûnj el és a tapasztaltaknak megfelelõen válaszd meg késõbb a táborhelyed. Ha kedvezõtlen a benyomás, a sûrû bozótban alakítsd ki a hálóhelyed, aztán reggel korán húzz el onnan. Ilyen apróságok betartása mellett nem veszélyes a hegyvidéki bolyongás![]()
Amúgy. Egyszer találtam egy oldalt, ahol fel volt sorolva az összes (legalább több száz) apró forrás gps koordinátával a Börzsönybõl. Sajnos már nem találom.
Ha több napig egy helyben maradok, vagy visszajárok azt mondod van rá esély, hogy eljönnek értem?
Ha mondjuk cross kerékárral közlekedek (szerintem elég jó közlekedési eszköz lehet egy jó fajta terepbicikli) akkor a 2 óra járás redukálódhat 20 perc tekerésre. Az már úgy elég korrekt.