Oldala 6 of 7 ElsõElsõ ... 4567 UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 64

Topic: Erdõ-mezõ veszélyei

Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LSVF Hozzászólás megtekintése
    (Ja, és nem vagyok grínpíszes.)
    miután tudsz írni-olvasni, ilyesmit senki nem is feltételezett rólad

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LSVF Hozzászólás megtekintése
    Én személy szerint örülök, hogy vannak/lesznek medvék,farkasok,hiúzok.
    Nem gondolnám, hogy velük van a baj. Mi(emberek) vagyunk sokan és egyre többen bõvülõ településeinkel.
    Ha felénk lennének akkor is ugyan ezt gondolnám. Az erdõ az õ terepük. Legalább lesz a kintlétbe izgalom.
    Persze majd jön a szöveg, hogy gyerekkel menjé má ki te barom, meg hogy aluggyak kinn....? Valahogy...nem érdekel...
    Nem csak nekünk van jogunk az erdõhöz. (Ja, és nem vagyok grínpíszes.)
    Bizonyos vidékeken ez a medve elõnyös lehet. Kevésbé fogják ellopni rejtett erõforrásaink a fát.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 111
    Given: 66

0 Not allowed!
    Amúgy kicsit felizgat lelkileg a fakas/medve téma, mert néha mint pánikkeltés érzés jön át a tv-bõl. Oszt puszka izé meg minden....
    Persze okoznak károkat a legelészõ/karámban mélázó háziállatok közt, de az összes ci.... bocs cickányt sem lõttük ki mert
    betörnek és élõsködnek és a buszmegállókban, vasútállomáson basztatják a békés Magyarokat.
    Inkább riogatjuk a népet. Az asszonynak szoktam mondani, hogy az erdõ a barátom, így nem félek kint egyedül.
    Értem alatta, hogy tisztában vagyok az ott élõ vadakkal, zörejekkel sorolhatnám. Szóval értitek.
    Ha medvésfarkasos tájékon lennék aszerint viselkednék az erdõben. Röviden ennyi.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Egyébként a ci.... ckányok. a két lábon járó fajtára gondolok, mennyire fordulnak elõ erdõben, külterületeken?
    Mondjuk azt nem szeretném, ha kifigyelnének, hogy milyen érdekes figura megy oda be, vajon mit csinál, aztán miután elaludtam elvágnák a torkom egy gps-ért, vagy a bakancsomért. Nem szeretnék provokálni, valós a félelmem.

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Egyébként a ci.... ckányok. a két lábon járó fajtára gondolok, mennyire fordulnak elõ erdõben, külterületeken?
    Mondjuk azt nem szeretném, ha kifigyelnének, hogy milyen érdekes figura megy oda be, vajon mit csinál, aztán miután elaludtam elvágnák a torkom egy gps-ért, vagy a bakancsomért. Nem szeretnék provokálni, valós a félelmem.
    Tapasztalataim szerint ez valós veszély, fõként hegyvidéken. Ezért általános szabály, hogy a lakott területtõl legalább 2 km-re töltsd az erdõben az éjszakát és lehetõleg minden nap máshol. Nap közben ne látszódjon a táborhely. Vagy bontsd el, vagy álcázd, de ez utóbbihoz olyan hely kell, ahol nincsenek a közelben ösvények, gyalogutak, földutak. Táborhelyet csak sötétedéskor létesíts, azt is csak akkor, ha muszáj valamilyen okból.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Sejtettem. Vannak ebbõl a szempontból fertõzött, és kevésbé fertõzött területek? Tehát biztonságosnak, vagy veszélyesnek mondható zónák? Gondolom miskolc környéke utóbbiak közé tartozik, a Bakony inkább elõbbi?

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Minél inkább természetvédelmi terület, annál biztonságosabb. Nagyjából jól látod. Én pl. a Börzsönyt tartom a legkevésbé "fertõzöttnek". Szerintem a rövidebb, néhány napos kiruccanásokhoz az a legjobb. Természetesen ez ízlés kérdése. Arra azonban mindenütt ügyelni kell, hogy soha ne áruld el senkinek, mi az uticél, merre és hová mész. Nem kell titkolózni, hazudni kell. A falu fölé magasodó dombon pedig soha ne táborozz. Ha a sors úgy hozza, hogy faluközelben kell maradni, akkor elõször nézzél be a kocsmába, milyen arcok vannak, mondd azt, hogy jönnek érted, csak valami közbejöhetett, késõbb visszajössz, ha kellene szállás, aztán tûnj el és a tapasztaltaknak megfelelõen válaszd meg késõbb a táborhelyed. Ha kedvezõtlen a benyomás, a sûrû bozótban alakítsd ki a hálóhelyed, aztán reggel korán húzz el onnan. Ilyen apróságok betartása mellett nem veszélyes a hegyvidéki bolyongás

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Amúgy. Egyszer találtam egy oldalt, ahol fel volt sorolva az összes (legalább több száz) apró forrás gps koordinátával a Börzsönybõl. Sajnos már nem találom.
    Ha több napig egy helyben maradok, vagy visszajárok azt mondod van rá esély, hogy eljönnek értem?

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Amúgy. Egyszer találtam egy oldalt, ahol fel volt sorolva az összes (legalább több száz) apró forrás gps koordinátával a Börzsönybõl. Sajnos már nem találom.
    Ha több napig egy helyben maradok, vagy visszajárok azt mondod van rá esély, hogy eljönnek értem?
    Ha legalább 2 órányi járásra vagy a lakott területtõl, akkor nincs.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Ha mondjuk cross kerékárral közlekedek (szerintem elég jó közlekedési eszköz lehet egy jó fajta terepbicikli) akkor a 2 óra járás redukálódhat 20 perc tekerésre. Az már úgy elég korrekt.