0
| Thumbs Up |
| Received: 90 Given: 8 |
Pontosan tudnak itt majd biztos segítenineked,és megmondani jó-e egyáltalán valamire. Nekünkis sok volt ilyen a tanyán, és akkor a nagymamám azt mondta, hogy ez vad dohány, bár lehet õ is rosszul tudta. Próbáltuk disznónak is adni, de az nem ette meg, úgyhogy szerintem nem jó semmire, de cáfoljatok meg, nekem ezek a tapasztalataim.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Mondanám, hogy prepperkedtem, de csak a szokásos teendõk. Elültettük a paradicsomot, paprikát, karalábét és uborkát palántáztunk.
Szedtünk bodzát szörpnek. Annyi lesz, mint tavaly. Kb. 20 liter.
Vannak rózsafáink...anno pesten ittunk az egyik indiaiban rózsavizet és nagyon tetszett. Viszont az maximum 7-10 napig tartható el a hûtõben. A mi mennyiségünkhöz az nagyon kevés idõ. Úgyhogy a rózsákból csináltunk 8 liter rózsaszörpöt.
Jah...és megcsináltam a tyúkkifutót bolondbiztosra.Tyúkháló+farönkök+földdel betakarni. Lövészároknak is elmenne
![]()
"A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Az utóbbi idõben véglegesítettem az aszalómat(volt egy kis beázás, de az már a múlté).
Az elsõ komolyabb feladatát, a bodza és kamillavirág szárítást szépen elvégezte.
Most már csak a napsütéses napok kellenek idõközönként a gyorsabb szárításhoz.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
A hivatalos neve selyemkóró. Kiváló mézelõ növény. Érdekessége, hogy kultúrában nem mûvelhetõ. Igazi túlélõ bajnok. Felénk egy garázssoron lebetonoztak egy területet. Alatta volt a selyemkóró. (60-70 cm mélyen van egy szövevényes gyökerekbõl álló gumója.) 15 évig elvolt a beton alatt. Amikor feltörték a betont, rövidesen ki is hajtott. Egyébként az egész növény mérgezõ.
Anno a munkásõr pufajkák bélését akarták ennek az érett temérésébõl kinyert gyapotszerû anyaggal tölteni, mert állítólag vízhatlan. Ezért hozták. A kultúrában termesztés nem sikerült, de mindenhol máshol elburjánzott. Én úgy nézem, inváziója véget ért, a nagy állományok az utóbbi idõben pusztulóban vannak. Tetvesek is lesznek és egyre kevesebb a termés, satnyul az állomány (hálistennek).
| Thumbs Up |
Kakaókészletet átnéztem, találtam 2012 januári lejáratosat, kibontottam és kifogástalan minõségû.
Lisztet ugyancsak fluktuáltattam, 2013 novemberi lejáratosat, ugyancsak kifogástalan, kicsit csomós állagú, de tökéletes alapanyag.
Tárolás módja: mûanyag hordó.
Én nem piszkálnám az oroszokat!
| Thumbs Up |
Srácok, köszi szépen a növényes segítséget! Ha mérgezõ, nem tartjuk meg, szépen elkezdjük megszüntetni - van vagy 40 db....
Ja ettünk 3 éves globus sóletet, kicsit fémíze volt, de kenyérrel elviselhetõ. Meg tüzeskedtünk fém evõeszközbõl készült mini tûzthelyen. A szõlõ levágott szára nem ég, csak füstöl, de nagyon.
| Thumbs Up |
Étolaj készlet átnézve, 2013 januári lejáratos, alján kis áttetszõ opálosodással (felrázva eltûnt) kifogástalan minõségû.
Szárított élesztõ 2014 februári lejáratos használhatatlan!!!
Én nem piszkálnám az oroszokat!
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |