Oldala 124 of 162 ElsõElsõ ... 2474114122123124125126134 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,231 to 1,240 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 90
    Given: 8

0 Not allowed!
    Pontosan tudnak itt majd biztos segítenineked,és megmondani jó-e egyáltalán valamire. Nekünkis sok volt ilyen a tanyán, és akkor a nagymamám azt mondta, hogy ez vad dohány, bár lehet õ is rosszul tudta. Próbáltuk disznónak is adni, de az nem ette meg, úgyhogy szerintem nem jó semmire, de cáfoljatok meg, nekem ezek a tapasztalataim.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Mondanám, hogy prepperkedtem, de csak a szokásos teendõk. Elültettük a paradicsomot, paprikát, karalábét és uborkát palántáztunk.

Szedtünk bodzát szörpnek. Annyi lesz, mint tavaly. Kb. 20 liter.

Vannak rózsafáink...anno pesten ittunk az egyik indiaiban rózsavizet és nagyon tetszett. Viszont az maximum 7-10 napig tartható el a hûtõben. A mi mennyiségünkhöz az nagyon kevés idõ. Úgyhogy a rózsákból csináltunk 8 liter rózsaszörpöt.

Jah...és megcsináltam a tyúkkifutót bolondbiztosra. Tyúkháló+farönkök+földdel betakarni. Lövészároknak is elmenne
    "A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Az utóbbi idõben véglegesítettem az aszalómat(volt egy kis beázás, de az már a múlté).
    Az elsõ komolyabb feladatát, a bodza és kamillavirág szárítást szépen elvégezte.
    Most már csak a napsütéses napok kellenek idõközönként a gyorsabb szárításhoz.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Van pár ilyen a kertben, még meghagytuk, mert nem tudjuk mi ez, tudnátok segíteni, van aki felismeri milyen növényke ez?:

Vaddohány, nálunk is van, nem eszi meg semmi Én megvárom, míg jó méteres, másfeles lesz, akkor van zöldtömeg, és megy a komposztra. Amúgy a virága szép, szóval dísznek oké, de nagyon el tud terjedni.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Van pár ilyen a kertben, még meghagytuk, mert nem tudjuk mi ez, tudnátok segíteni, van aki felismeri milyen növényke ez?:
    Mifelénk papagáj virágnak mondják, mivel a ki nem nyílt virág megtévesztésig papagájra hasonlít. Vad dohány.
    Ne kísérletezz véle azonnal ásd ki, nem elég kikapálni mert mélyen van gyökere és mindenhol ki fog hajtani, és majd nem bírsz véle.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    A hivatalos neve selyemkóró. Kiváló mézelõ növény. Érdekessége, hogy kultúrában nem mûvelhetõ. Igazi túlélõ bajnok. Felénk egy garázssoron lebetonoztak egy területet. Alatta volt a selyemkóró. (60-70 cm mélyen van egy szövevényes gyökerekbõl álló gumója.) 15 évig elvolt a beton alatt. Amikor feltörték a betont, rövidesen ki is hajtott. Egyébként az egész növény mérgezõ.
    Anno a munkásõr pufajkák bélését akarták ennek az érett temérésébõl kinyert gyapotszerû anyaggal tölteni, mert állítólag vízhatlan. Ezért hozták. A kultúrában termesztés nem sikerült, de mindenhol máshol elburjánzott. Én úgy nézem, inváziója véget ért, a nagy állományok az utóbbi idõben pusztulóban vannak. Tetvesek is lesznek és egyre kevesebb a termés, satnyul az állomány (hálistennek).

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kakaókészletet átnéztem, találtam 2012 januári lejáratosat, kibontottam és kifogástalan minõségû.
    Lisztet ugyancsak fluktuáltattam, 2013 novemberi lejáratosat, ugyancsak kifogástalan, kicsit csomós állagú, de tökéletes alapanyag.
    Tárolás módja: mûanyag hordó.
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Srácok, köszi szépen a növényes segítséget! Ha mérgezõ, nem tartjuk meg, szépen elkezdjük megszüntetni - van vagy 40 db....
    Ja ettünk 3 éves globus sóletet, kicsit fémíze volt, de kenyérrel elviselhetõ. Meg tüzeskedtünk fém evõeszközbõl készült mini tûzthelyen. A szõlõ levágott szára nem ég, csak füstöl, de nagyon.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Étolaj készlet átnézve, 2013 januári lejáratos, alján kis áttetszõ opálosodással (felrázva eltûnt) kifogástalan minõségû.
    Szárított élesztõ 2014 februári lejáratos használhatatlan!!!
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Mifelénk papagáj virágnak mondják, mivel a ki nem nyílt virág megtévesztésig papagájra hasonlít. Vad dohány.
    Ne kísérletezz véle azonnal ásd ki, nem elég kikapálni mert mélyen van gyökere és mindenhol ki fog hajtani, és majd nem bírsz véle.
    Hm, ami nálunk van, annak nem ilyen a virága. Egyébként teljesen ugyanilyen maga a növény. Ez egy biológiai rejtély

A szõlõvenyigének ki kell száradnia rendesen, utána ég az, nem is rosszul! Egyszer próbáltam a kazánban venyigebálát, puhafával egyezõ fûtõértéke van.