0
Bennem fel sem merült, hogy ügynök lennél. Én nem gondolom, hogy tartanom kellene bármitõl, törvényesen élek: alkalmazott vagyok, fizetek mindent, amit kell. Férjem õstermelõ, 600 ezer forintig adómentes, igaz, meg se közelíti a bevétele ezt a határt. Fizeti a TB járulékot, és soha semmilyen segélyt nem kértünk. Megélünk abból, amink van, ehhez csak az igényeinket kellett racionalizálnunk. Megvan mindenünk, és nagyon boldogok vagyunk. Velünk az Isten. És köszönöm, hogy elkezdted ezt a topicot, mert értelmes a téma, és úgy nézem, sokakat érdekel. A dolgok mostani állása szerint el lehet kezdeni végre az érdemi beszélgetést, az építõ jellegû ismeretátadást. Ha olvastad az eddigi hozzászólásokat, érteni fogod, hogy mirõl beszélek.
Kedves Aljas!
Kérlek, olvasd el pontosan, amit írtam. Felmerült az ügynökkérdés, de elvetettem. Az "önellátó életemrõl" meg nem tudsz semmit, a közteher viselésemrõl szintén nem, ezért ne nyilatkozz róla. Építsünk, beszélgessünk végre!
Ha értelmetlennek tartok egy témát, én nem szoktam odamenni rontani a levegõt. Ezt szintén nem neked szántam!!!
| Thumbs Up |
| Received: 1,102 Given: 1,120 |
Itt ebben a topicban mi van?![]()
Ez most veszekedés, vagy laza vita? Biztos nem fogom végigolvasni, mert folyamatosan dolgozom és idõm se lenne. Örülök hogy tegnap elmehettem vagy másfél órára "kirándulni" egyet.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Látom egyeseknél kiborult a bili,pedig végigolvasva a hozzászólásokat semmi bántó,semmi személyeskedõ nem lett leírva senki részérõl.
Nem is nagyon értem mi a felháborodás tárgya,csak a valóság lett leírva,személyek említése nélkül.
Nézd (és nem csak Te),ez egy nyílt fórum! Mindenki felírhatja a saját véleményét!A fórumnak vannak szabályai amit be kellene tartani! Írtam az aláírásomban,ha valaki úgy érzi a személyében sértem jelezze.De egyelõre azt látom, hogy ahová "beteszi lábát", ott teljesen meddõ vita alakul ki, megakadályoz minden valódi ismeretcserét.
Ha valamely gondolat,tény,állítás bár nem neki szólt,de magára ismer benne,az nem az én hibám!
Továbbá aki nem észérvekkel,tényekkel cáfol vitázik,hanem a muníció fogytával nekiáll személyeskedni,azt csak sajnálni tudom!
Mindvégig a topic témájához szorosan kapcsolódó dolgok lettek leírva.Mi a probléma????
Nem akarok érdemben reagálni e nemes sorokra,csak példaként emelném ki,hogyan lehet nem jól fórumozni!Legtöbbünkre még nem sikerült meghatározást találnod. Sokszor kolosszális marhaságokat beszélsz, akarattal, vagy anélkül sértesz, bántasz másokat, még annyi sem volt Benned, hogy a piti kis hiszti után legalább kicsit késõbb és más nickkel regelj vissza. Valószínûnek tartom, hogy mély emberi kapcsolataid nincsenek, nincs igaz barátod sem.
Amikor elfogy az érv akkor jön a személyeskedés.Engedj meg részemrõl egy mosolyt.
És még egyszer leírom,nem volt célom senkit a személyében megbántani!Ha a leírt sorokban magára ismert és nem tettszett neki a kép amit a tükörben látott, Az nem az én hibám!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Az Önellátás nem jött be az 2000-es években. Tendencia: Minden luxus, kocsik, lovak, tehenek. Sokan besokaltak.
A mostani körülmények közt az önellátás a jelen társadalomra épül, annak elõnyeit kihasználva, hátrányait viselve sokaknál mûködik, de sokan most is kiesnek a rostán, pedig igen csak leadtak az igényekbõl. Minden relatív. Teljes önellátás? Örül az ember fia lánya, ha él, a Magyar meg megél a jég hátán is, híres a leleményességérõl, mind a megélhetésben, a kiskapuk megtalálásában, a jó ötletekben, a termelés termesztés terén.
Van akinek belefér a nem használt elvadult gyümölcsös, kiaknázása, az adócsalás, a vadorzás rabsickodás, van aki a szomszédból lehullott diót is visszadja. Nem feltétlen rossz ember aki hazavisz egy nyulat a hurokból, és nem biztos hogy az aki a szomszéd kerítésénél megáll a kaszálással, pedig tudja, hogy az nem fogja lekaszálni, lenyírni.
E kettõsség, sokszínüség miatt nem lesz soha egyetértés a témában.
Sok témában.
Lásd ölés, nevelés, házasélet, fosztogatás, gyilkolás mind-mind olyan téma, ahol a határokat meg lehet, meg kell húzni, de széles a mezsgye, tologatható, felfogás, vérmérséklet, nevelés szerint.
Ééééés ahol mindenkinek igaza van...
Rendkívül jól összefoglaltad!
Nem lesz soha egyetértés.
Mindazonáltal (és ez mindenkinek szól) nem szerencsés egy nyílt fórumon és nem is vet jó fényt miránk prepperekre ha törvénysértések vannak propagálva,mint "ez még belefér",meg "ki kell bújni",meg "keresni a kiskapukat".
Úgy gondolom a felkészülés kizárólag a hatályos törvények,rendeletek,jogszabályok mentén lehetséges és inkább ezek betartását kell reklámozni.
Akinek nem tetszik a Rendszer lépjen ki belõle,Isten áldja!
De ne rombolja a Rendszerben élõ prepperek imázsát azzal,hogy az a követendõ,hogyan bújjunk ki a törvények alól.
A hatályos jogszabályok betartásával,a közterhek megfizetésével,törvény tisztelõ polgárként is kiválóan lehet készülni !
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Az általad elképzelt, törvények által jól szabályozott ideális társadalom nem, vagy csak nagyon csekély mértékben létezik, illetve csak a hozzád hasonlóan gondolkodó emberek számára. A példákért, amiket írtam, nem kell messzire menni, sajnos ez az általánosan jellemzõ valóság. Senkit sem bíztatok semmilyen törvényszegésre, csak leírom, amit tapasztalok.
Az idézett sorok elsõ kettõ mondata teljesen igaz, ha a szomszédom lennél, a hozzászólásaid alapján megítélve tartanék attól, hogy mikor, milyen törvényszegés miatt jelentesz fel, a törlésed, és a gyors visszaregelésed pedig azt mutatja, hogy nincs benned tartás, büszkeség. Az utolsó mondatot direkt (baszogatásként) írtam le, remélem beletrafáltam.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
A kirándulás mindig jóSzerintem érdemes végigolvasnod, tök jó dolgokról megy a laza vita, kicsit konkrétabban körbe lett járva végre a téma. Ahogy nézem, sokaknak egyszerûbb lenne megint oda kilyukadni, hogy a tanyasi paraszt a király (meg az adócsaló törvényenkívüli), a panellakó meg az agyatlan biorobot (és így a fejlett társadalmunk sarokköve), de szerencsére most sikerült mindannyiunknak túllépni ezen az óvodás szinten, lassan körvonalazódik, hogy
MI A NAGYBETûS CÉL (itt kel felidézni az élhetõ élet fogalmát)
és már csak olyan apróságokon megy az eszmecsere, hogy azt a buktatót/ellenséges hivatalt/bodzabokrot jobbról vagy balról érdemes kerülni, esetleg heveredjünk le a tövébe
ui.: az ügynökkérdésrõl annyit, hogy félnivalója a rossz lelkiismeretnek van, másrészrõl egy virtuális felületen az ügynökök is virtuálisak, olyanok, mint a hófehérke, nem igaziak.