0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Sziasztok,
Machete-t szeretnék magamnak csinálni. Nézegettem a Tramonitát, de valahogy vékonynak találtam (1.2-1.5 mm lehet a vastagsága). Lehet hogy pont úgy jó ahogy van, de ott kicsit könnyûnek találtam.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó lenne-e 2 mm-es vastag szénacélt használni? Ha igen milyen acélból kellene elkészíteni és hol lehet ilyet kapni?
Köszönet a tanácsokért.
Last edited by CsaládApa; 04-07-2015 at 08:02 PM.
http://forum.index.hu/Article/showAr...8936&t=9004699
--itt mindent megtalálsz a témában...
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz jobb, mint a Tramontina, legfeljebb olcsóbb, ha nem számolod az eszközöket, idõt, amit ráfordítasz. Egyébként Tramontinából is kapsz még 3, vagy 3,5mm-es vastagságút is, amit pl. a cukornád vágására használnak. Az csak arra jó még akkor is, ha átprofilozod az élét. Nekem volt egy, felejtõs. A nagy súlyú machetéhez lomhaság tartozik, ami fárasztó és nem hatékony az alkalmazás tekintetében. Vagy ha fegyvert akarsz, akkor készíts, vagy vegyél egy kukrit, ami alapból fél kilós és a penge tövénél legalább 8 mm keresztmetszetû.
Thumbs Up |
Thumbs Up |
...csak szólok,hogy van egy a piacon igen jó áron....
http://www.ijaszapro.hu/kategoriak/k...kes__9076.html
..az enyémet biztos hogy nem adom el,meggondoltam magam...ezzel ásom ki a síromat,ez lesz az utolsó ami a kezembe lesz életemben...![]()
Thumbs Up |
Üdv mindenkinek!
Opinel no8-ast használ valaki?Tapasztalatok?Éltartóssag?Élezés?Stb. Ajándékba lenne kinézve és kevés olyan véleményt hallok amire adnék is.Itt közöttetek azért már több hasznos tanácsot kaptam!
Thumbs Up |
Szia, nyugodtan vedd meg, valamikor már beszéltünk róla, nagyon jó ár-érték arányú kis bicska. Ha az éltartósság és az igénytelenség a fontosabb, akkor rozsdamenteset vegyél, ezt kicsit nehezebb fenni, ha kicsit több odafigyelést kap, akkor a szénacél a jó megoldás, viszonylag hamar nagyon jó élet lehet rá tenni. Ennyi pénzt mindenképp megér.