0
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Szerintem az anyagveszteség miatt javítás után már nem lenne meg a kellõ átmérõ. Én csak siklócsapágyat próbáltam helyrehozni, de veszett ügy
Jobban jársz, ha egy mûanyagos céghez beviszed, leveszik az eredeti méreteket, és egy-kétezer forintért készítenek neked fél tucatnyit, én is ezt tettem![]()
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Sajnos nem ismerek itt olyan céget aki készítene.
Olyami javításra gondoltam, hogy vastagabb falu mûanyagcsövet ráragasztanék, majd abba valahogy (mondjuk hegyes forrasztópákával) belehúzkodni a fogakat.
Csak nincs ennyire precíz kezem.
Vagy mûgyanta gyurmát rá vékonyan, beteszem a helyére és az ellendarabja belenyomja a mintát, kivenni, száradás után visszatenni.
Valaki alapíthatna egy vállalkozást, 3d nyomtatóval készíteni ilyesmiket. Rengeteg mai cuccban mûanyag fogaskerekek vannak és idõvel cserére is szorulnak.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 2 |
Egyébként minek az alkatrésze?
Airsoft fegyverekben vannak ilyesmik...
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
| Thumbs Up |
Párom epilátora. Van olyan márka amihez árulnak fogaskereket, de ehhez csak komplett fejet 10e ft körül (Braun).
Akkor barkácsolással javítható a dolog.
Az ép fogaskereket, a sérült fogaskerék azon részére kell juttatni ahol még épek a fogak.
Nem lehetetlen csak gondold meg mi módon lehet kivitelezni, szóval improvizálj.
fogaskerek.jpg
| Thumbs Up |
Sajnos egyik fogaskereket sem tudom mozdítani.
A kopott egy 90 fokos szöghajtás része, a másik keskeny meg ugyanolyan keskenyhez csatlakozik, ami szintén nem helyezhetõ át (ez nincs a képen, a másik felében van).
fogaskerek3.jpg fogaskerek2.jpg
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Szerintem akkor ez lesz a nyerõ megoldás. Mármint a mûgyanta, nem a 3D nyomtató
Másik ötlet, gipsszel vagy modellgyurmával leveszed a mintát a fogaskerékrõl, formára reszeled, és sima mûanyagból kiöntöd te magad. A legjobb választás az ásványvizes, üdítõspalack kupakja, az egyik legjobb minõségû mûanyag (néha szokták külön gyûjteni is), házilag megolvaszthatod, és kiöntheted.