Oldala 59 of 70 ElsõElsõ ... 949575859606169 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 581 to 590 of 692

Topic: Élet a tanyán

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nem szokásom megosztani ilyeneket, de ez nagyon tetszett

22384_835808896496762_1186703592234987472_n.jpg
    "A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Kamionos Hozzászólás megtekintése
    Nem szokásom megosztani ilyeneket, de ez nagyon tetszett

22384_835808896496762_1186703592234987472_n.jpg
    Azért az látszik,hogy "nõi munka"
    Csak vicc volt!!!!!

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Azért ide rakom és nem az ezt venném topikba, mert szeretnék véleményezést kérni. Ezt a DIY nyúlketrecet fogom megvenni, valószínûleg csütörtökön, vagy pénteken.
    Már régóta tervezem saját húsnyúl minitenyészet kialakítását. Egy ideje keresek ketrecet is, bár még biztos van addig 1-2 hónap míg az elsõ választási nyulak beköltözhetnek majd. Ennek fõleg az az oka, hogy valószínûleg csak szeptemberben tudunk odaköltözni.
    Eddig fõleg ponthegesztett rácsból készült ketrecet kerestem, mert könnyebb tisztán tartani és kevesebb esélye van benne a betegségeknek. Ellene szól, hogy egyes vélemények szerint azért a nyúlnak nem olyan jó rácson áldogálni egész életében.
    Én pedig elhatároztam, hogy egészséges és finom nyúlhúst produkálok a családnak és ehhez feltétlenül szükséges, hogy az állatoknak megfelelõ minõségû és nagyságú életteret biztosítsak.
    A telipadlós megoldás ebbõl a szempontból jobb, csakhát a trágya és a vizelet, szépen lassan kikezdi a padló anyagát és nehezebb is tisztántartani.
    Múlt héten egy blogon láttam egy olyan ketrecet, amit a gazda salgópolcból kreált. A méretei több mint megfelelõek és szinte csak az oldalfalakat kell beburkolni és kész is a ketrec. Elhatároztam, hogy egy ilyen jó is lenne nekem.

8 fakk kell összesen. 4 anyával és egy bakkal indulnék..ennél többel nem is akarok foglalkozni és nem is lenne rá kapacitásom. a megmaradt 3 fakkot a szaporulat leválasztására és nemek szerinti elhelyezésére használom majd.
    Ez a méret elfér a mûhelyem mögött, míg télre akár a mûhely végébe is költözhet az egész, mert befér.
    Már az anyagok vételét számolgattam..osb-m maradt az építkezésbõl bõven..már csak salgót kell venni, meg némi rácsot hozzá, etetõt, itatót és kész a rendszer. Kb olyan 20-25 ezer körül számoltam a bekerülésijét, legjobb esetben.
    Ma azonban megláttam egy hirdetést, pont a kerületben van és ugyan ilyenkoncepciójút árul a fickó..mit gondoltok vegyem meg féláron ezt és újítsam fel, vagy csináljak egy újat?
    Így néz ki.
    Nyulketrec__ragcsaloketrec__madarketrec_73086062181467.jpgNyulketrec__ragcsaloketrec__madarketrec_73486062181377.jpg

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Gondolom a trágyájuk nem gurul ki hátul.
    Nálunk úgy van megoldva, hogy hátulra egy mûanyag rács(ezen járnak a nyulak) alá kerüljön. Van egy hátrafelé lejtõ lemez és errõl könnyen lehúzható az anyag, ha tele van.
    Ez a rácsos rész a padlózat 60%-át teszi ki a maradék fából van.
    A hátfal van még fából, a többi vasrácsból van.
    Én biztos nem trágyáznák a nyulak alól minden nap, ha nem muszáj.

Ha saját magad készíted el, akkor szerintem jobban testre szabhatod a ketrecet és pénzügyileg olcsóbb, meg új is lesz.

Az OSB lapban nincs valami ragasztó ami veszélyes lehet a nyulakra nézve?? Mert szeretik a drágáim olykor rágcsálni, amikor olyan kedvük van.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    A telipadlós megoldás ebbõl a szempontból jobb, csakhát a trágya és a vizelet, szépen lassan kikezdi a padló anyagát és nehezebb is tisztántartani.
    Ha deszkaaljzatot szépen lassan kikezdi a cucc, akkor szépen lassan lecseréled Azért ekkora állománynál nem horror összeg x évente venni egy kupac méretre vágott deszkát, a régi meg mehet a földbe, majd elkorhad.

A tisztaságról annyit, hogy a múltkor olvastam valahol, hogy egy rozsdamentes fémdarabon kétszer annyi ideig életképesek maradnak a mikroorganizmusok, mint egy darab kövön, elméletileg azért, mert a kõ természetes anyag, és nem a mikroorganizmusok életterének lett "tervezve". Ez lehet, hogy hoax, lehet, hogy nem.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Ha deszkaaljzatot szépen lassan kikezdi a cucc, akkor szépen lassan lecseréled Azért ekkora állománynál nem horror összeg x évente venni egy kupac méretre vágott deszkát, a régi meg mehet a földbe, majd elkorhad.

A tisztaságról annyit, hogy a múltkor olvastam valahol, hogy egy rozsdamentes fémdarabon kétszer annyi ideig életképesek maradnak a mikroorganizmusok, mint egy darab kövön, elméletileg azért, mert a kõ természetes anyag, és nem a mikroorganizmusok életterének lett "tervezve". Ez lehet, hogy hoax, lehet, hogy nem.
    Szerintem nem valós, a rozsdamentes acél felülete eleve valamelyest fertõtlenítõ hatású a Cr-tartalma miatt, ill. könnyebben kiszárad rajta a mikroba, mint a kõbe ivódva. Egyébként egyszerû a fertõtlenítést elvégezni bioetanollal való permetezéssel. Néhány perc alatt elpárolog és mehet vissza a nyúl.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez a bioetanol permetezés egy kipróbált praktika? Mert akkor megjegyeztem

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kár hogy nincs Morpheusz, Oakland vagy Vietnamiveterán, akik lehet hogy kapásból tudnának válaszolni a következõ fogós kérdésre.
    Nos..hétvégén Nyírszõlõsön dolgoztam - szüret és kerti meló volt. A szomszédnak egész szép tyúkudvara volt, vagy 30 t-rexel.
    Szokásos módon a tyúkocskák minden zöldet, füvet, gyomot kiírtottak a területrõl, ahogy ez lenni szokott, de itt egy érdekes dologra lettem figyelmes.
    Az ól kerítése mellett végig tököt ültetett a gazda és nem kívülre, hanem belülre, ahol az állatok gond nélkül lecsípkedhették volna a növényt. Ez mégsem történt meg.
    Szeretném tudni miért.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Hm, én nem tudok hozzászólni, de ha tényleg nem bántják, akkor az plusz egy ágyás sütõtök jövõ tavasszal

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Ez a bioetanol permetezés egy kipróbált praktika? Mert akkor megjegyeztem
    Természetesen kipróbált és régóta használt fertõtlenítõszer a humán gyógyászatban is. good.gif
    Persze ne tüzeskedj a közelben, mert 100%-os lesz a fertõtlenítés.