0
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Tényleg szép állomány! Jön majd még egy turnus, vagy egyelõre beéred ennyivel? Kakasuk van már?
Csak a tojás miatt fogod tartani, azért vettél inkább tojáshibridet a vegyes hasznosítású helyett?
És még egy kérdés a végéremilyen összetételû szemessel eteted õket és milyen arányban kevered?
100 körüli tojó állományt akarok. Tojásért csinálom. Tojóhibridnek tojótáp kell, szemessel rosszabbul tojik, mint egy kettõs hasznosítású. Még a zöldre is vigyázni kell, mennyit kapnak, mert nem veszik fel a szükséges táp mennyiséget. Én a bábolnai tápokat használom, nálam beváltak.
Kakas nem lesz mellettük, csak kárt tesz a tyúkokban. Keltetni a tojásukat nem akarom. Bár, hozzáteszem, a tojóhibridek között, mindig akad kotlós. Esetleg, külön veszek kakasokat, nevelni, azoknak külön hely kell, hizlalni. Holnap megyek egy nagyobb ketrecért.
Külön lesz még mellette a magyar fajtákból, szaporítható állomány Gödöllõrõl, de ráér. Kacsa, liba, pulyka, de ez a jövõ még. Elsõ körben a tojókból legyen sok. Nyár végéig meg kell lennie a száznak és még kell ólat is hegesztenem hozzá, ebben, a jelenlegiben, 50 db fér el kényelmesen.
Azért örültem ennek a 19-nek, mert nincsenek letojva, nem voltak tápozva, egy évet még végignyomok velük. Aztán, irány a fazék.![]()
Ma már tojtak is.![]()
10 tyúkhoz mekkora tyúkól kell?
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
| Thumbs Up |
"+10 tyúkhoz mekkora tyúkól kell? "
A tyúkól lehet sokkal kisebb, mert aludni jobb esetben rúdon ülve és összebújva szoktak, így kisebb helyen is elférnek.
Kifutójuk legyen legalább akkora mint amit Milan írt, vagy ha van rá lehetõség, minél többször ki kell engedni õket az udvarra. Ez kielégíti a mozgási és kapirgálási igényüket.
SAM_0056.jpg Hely az lesz nekik, csak azért kérdezem, mert a tyúkólt én fogom építeni, de elõbb informálódok mielõtt tervezek és legfõképp mielõtt bármit elkezdenék építeni.
Köszönöm a válaszokat, esetleg van még valami amit figyelembe kéne vennem a tervezésnél?
| Thumbs Up |
Jókis portaigazi raptor menyország
Ha még nem döntötted el milyen koncepció mentén építed az ólat, akkor javaslom a tyúkudvar blog építési pályázat részét átnézni.
Meglepõen részletes tervrajzok vannak, profi és amatõr próbálkozásokkal egyaránt. Van jónéhány..itt a link
http://tyukudvar.blog.hu/tags/Az_%C3...3%BAk%C3%B3lam
Köszönöm a linket Grafitos! Át is nézem majd õket, amint megint lesz rendes internetem.
Oakland: Édesanyám mondta, hogy építeni kéne egy tyúkólt, fogalmam sincs mihez akar kezdeni vele. Majd megkérdezem. Én csak a vállalkozó vagyok és/vagy a kilökött önkéntes aki megpróbálja megépíteni.