Oldala 5 of 35 ElsõElsõ ... 3456715 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41 to 50 of 350

Topic: Egészséges ivóvíz

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    A petpalackos ásványvíz nagy hejet foglal , egy zsugor víz hejére ( 12l ) 3db 10 literes kanna simán elfér .
    Én a héten bontottam meg 2006-2007-es készétel konzervet , a kinézete nem volt szép ( paradicsomszósz inkább csak pirosos volt , mint piros , a sárgaborsónál nem volt eltérés , a babos volt a legjobb ) , de az íze nem változott , nem volt eü. gondom belõle .
    Oke, de munkahelyemen nagyon olcson tudom venni a petpalackos vizet ( evian), szoval maradok ennel. A kerdes meg mindig all: szavido utan meddig?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Ahogy én olvasom, a víz nem lehet probléma, azt írják hogy elállna akármeddig, viszont a műanyagpalackkal gond lehet, hiszen műanyag, ami mérgező és ha meleg helyen tartod akkor előbb-utóbb a mérgek felszabadulnak belőle. Vannak erről kutatások és tesztek is. Ha egy hideg pincében tartod, vagy hűtőben tárolod, akkor gondolom hogy nagyon-nagyon sokáig eláll, akár évtizedekig is, de ha egy meleg alagsorban, vagy szobában van, akkor a műanyag miatt baja lehet.

A külföldi fórumon azt írják, hogy 2 év van ráírva, de 4 évig simán jó lehet. Ha hidegben van, akkor pedig sokkal tovább is eláll. Esetleg szerezz be egy jóféle vízszűrőt.

Senior Member Batka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem is a sötét hûvös hely a megoldás. Egyébként pedig fölbontás után érzékszervi vizsgálat. Régóta tárolt vizet esetleg ki lehet tenni a napra néhány órára.
    A kioldódás probléma, ha folyamatosan ilyet fogyasztunk, de kioldódó mérgektõl prepper szituban kevéssé tartok - egyébként pedig forgatjuk a készletet, ugyebár.
    Amikor TSHTF, úgyis a legmegbízhatóbb forrás lesz a bármilyen bontatlan csomagolás.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    Én a héten bontottam meg 2006-2007-es készétel konzervet , a kinézete nem volt szép ( paradicsomszósz inkább csak pirosos volt , mint piros , a sárgaborsónál nem volt eltérés , a babos volt a legjobb ) , de az íze nem változott , nem volt eü. gondom belõle .
    Annyira, hogy én nem is nagyon foglalkozom bizonyos konzervek forgatásával. Az olajos hal például.
    Általánosságban a zöldséget tartalmazó konzervekre kell jobban figyelni, mert a spontán bomlásuk során keletkezõ savak belülrõl átehetik a borítást és mikrolyukak keletkezhetnek. Bár szerintem ez is lehet olyan jó 10+ év, mire jelentkezik.
    Rizst például ettünk 4 éve lejártat, kicsit állott volt, de nem volt vele gond.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Oke, de munkahelyemen nagyon olcson tudom venni a petpalackos vizet ( evian), szoval maradok ennel. A kerdes meg mindig all: szavido utan meddig?
    Ez a mai zsakmany, 28.5l viz, 1400Ft-nak megfelelo GBP-ert. Szoval ezert meno nalam a palackos viz. image.jpg

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem értem, mit csináltok ezekkel a kispalackokkal.
    Tárolásra a legkisebb egység a 20 literes szögletes PET marmonkanna, vagy akinek van több helye az 1000 literes IBC tartály.
    Slagból feltöltve van vagy 150 forint költsége a víznek.
    Miért vesztek palackos vizet aranyáron?
    "There are two dangers in not owning a farm: the belief that heat comes from the furnace and food comes from the supermarket."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én azért veszek, mert gyárilag ki van nyomva a palack nitrogénnel. Illetve reményem lehet rá, hogy a víz valamilyen mértékben ellenõrzött. A csapvíz is ellenõrzött, de tapasztalatból tudom, hogy a vízhálózat egyes részei gyakran fertõzöttek valamilyen mértékben. Ez a mindennapi életben általában nem okoz gondot, de a tárolt készlettel nem szeretnék kockáztatni.
    A folyamatosan használt készlet nálunk is kannában van, mivel a csapvíz nagyon vasas, ami szintén a hálózat hibája, ezért inkább hozzuk az ivóvizünket - így azt is pontosan tudom, mennyi fogy idõegység alatt.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Traveller Hozzászólás megtekintése
    Nem értem, mit csináltok ezekkel a kispalackokkal.
    Tárolásra a legkisebb egység a 20 literes szögletes PET marmonkanna, vagy akinek van több helye az 1000 literes IBC tartály.
    Slagból feltöltve van vagy 150 forint költsége a víznek.
    Miért vesztek palackos vizet aranyáron?
    Nalunk ez van. Varos. Majd utananezek annak a 20l-esnek.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Úgy érti, hogy fog egy 20 literes mûanyagkannát és telenyomja a slaggal...

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    én 15 literest vettem 4-et, annak csap van az alján így kényelmes az adagolás.

A topic keresõszavai: