0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
6
Mert az Úrnak, a te Istenednek szent népe vagy te; téged választott az Úr, a te Istened, hogy saját népe légy néki, minden nép közül e föld színén.
7
Nem azért szeretett titeket az Úr, sem nem azért választott titeket, hogy minden népnél többen volnátok; mert ti minden népnél kevesebben vagytok;
8
Hanem mivel szeretett titeket az Úr, és hogy megtartsa az esküt, amelylyel megesküdt volt a ti atyáitoknak; azért hozott ki titeket az Úr hatalmas kézzel, és szabadított meg téged a szolgaságnak házából, az égyiptombeli Faraó királynak kezébõl.
Mózes V. könyve 7. fejezet
Ha tetszik, ha nem , õk az egyik "legprepperebb" nép, mindenük megvan hozzá: pénz, hatalom, összefogás, hit.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Az Ószövetséget ha végigolvassuk, látni kell, hogyan veszítette el ez a nép a kiválasztottságát. A büntetésük is nyilvánvaló... De nem kívánok vitatkozni!
Szerintem nincs olyan hogy "prepper nép", maximum vannak prepper zsidók is.
Én nem piszkálnám az oroszokat!
Thumbs Up |
Nem ismerem a zsidó népet, egyetlen zsidó származású férfit ismerek, õt sem túlzottan, csak a sztereotípiák és az érzéseim alapján nyilatkoztam, ami teljesen szubjektív. Nem kiválasztottak, saját (néhány fõrabbi) nyilatkozata alapján választottak, és nem csak õk egyedül. A sok beidegzõdés miatt talán, de nem feltétlenül szimpatikus, amit politikusaik és pénzembereik csinálnak, ezért talán a nép sem, de figyelemre méltó a közösségük, összetartásuk, "van bennük valami". Nem áll szándékomban sem vallási, sem politikai vitát indítani.
Thumbs Up |
Szerintem csak nagyon durva esemény hatására fogna össze a magyarság, már ha egyáltalán... Még a hajléktalanszállón is lopnak egymástól, pedig relatív béke van... Ilyen a magyar: megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is... Tisztelet a kivételnek.
Thumbs Up |
Nem az a magyar aki Magyarországon él, hanem aki magyarként viselkedik.
A magyarság egy életszemlélet az én szememben.
Békében él a szomszédaival és a többi nemzettel, amennyire szükséges önzetlen és meg védi hazáját/otthonát, ha szükséges.
Egyenlõre kevés ember törekszik az efféle életmód felé.
Thumbs Up |
Received: 67 Given: 47 |
"Békében él ................. a többi nemzettel"
Élne ha hagynák saját nyelvén is megszólalni, nem basztatni mert magyar stb......
Persze a pöcsömöccse szerbek visonghatnak Szentedrén mert ott az északi csillaguk vagy mi a fene...de lehet rosszul tudom..
Ezt próbálnám meg fordítva.....
Én békében élek de a szomszéd országok némelyike nagyon nem hagyja!
Ha megpofoznék lábbal egy szlovákot, vagy szerbet mert nem a megfelelõ nyelven beszél kitörne a háború állítom.
Amúgy kurva segítõkész tudok lenni ha akarok jöhet fricc vagy bárki, ezzel sincs gond. Csak felhúzom magam megint.