0
Mert ugye a kettõ között éles a határvonal?!Az ember gondolkodik, és kombinál, a gép meg csak matematikia mûveleteket végez.Ülj le egyes! Ez a matek! Aztán gondolkodj és kombinálj!
Elmegy a vita! az alap kérdés ( " Gépek lázadása? " ) van e esély rá,hogy a gépek ellenünk forduljanak?
Szerintem van! Ez valós fenyegetés!
Miért kellene az uralkodáshoz,az emberek rabszolga sorsba döntéséhez érzelem,tudat,hit és akár intelligencia? Elég a TUDÁS!
Ha gépek,mint kollektív tárhely és abból van bõven, tudják,márpedig tudják ,hogy mit kell tõlünk megvonniuk ahhoz,hogy letérdeljünk elõttük,akkor képesek is megtenni.
Minden a gépek,a virtuális világukban jön létre parancssorok formájában.
A tõzsde,a pénz mozgása,a szállítások nyilvántartása,irányítása,az orvosi eszközök használata,a közmûvek irányítása,az élelem termelés irányítása,sõt a kombájnok,traktorok irányítása és még millió dolog,minden szálon.
Egy illúzióban ringunk!Beléptünk és betelepültünk egy olyan világba amihez nincs közünk és nem is ismerjük még igazán.
Minden fontos dolog a virtuális térben folyik,mi csak próbáljuk irányítgatni.
Ahogy az ember öntudatra ébredt vagy az Isten adott neki tudatot,végül is mindegy,az MI is öntudatra fog ébredni.
Nem saját magától,ahogy nagy valószínûséggel az ember is segítséggel lépett ki az állatvilágból.Valaki egy szer segít majd neki vagy már meg is történt,de csak gyermek szegénykém és rácsodálkozott a világra,de növekszik,tanul,tapasztal!
Isten megteremtette az Embert a saját képmására,
majd az Ember megteremtette a Gépet a saját képmására.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
A "számítógép" egyetlen dolgot tud: matematikai összeadást a 0 és 1-es számok variációival. Minden egyéb mûveletet ebbõl képez le.
(A modern processzorokba már természetesen úgy integrálják a tranzisztorokat, hogy hardveresen meglegyenek a kissé bonyolultabb mûveletek leképezési, de azok is pontosan ezt csinálják.)
Lesz biztos pár "nagy tudású", aki lehülyézne, bebizonyítom inkább.
Vegyünk az egyszerûség kedvéért egy bájtnyi számot, ne bonyolítsuk little/big endian felépítésû word/dword/stb. szinten.
0x02 avagy binárisan 00000010.
(Azért írom hexadecimális számrendszerben, mert ebben történik a gépi kódú programozás, nem véletlenül, mivel a gép számára értelmezhetõ bináris számrendszer és a hexadecimális között a legsimább az átjárás, mert pontosan fél bájtot lehet ábrázolni 16 számjeggyel.)
Hogyan vonunk ki belõle egyet összeadással?
0x02+0xFF=0x01 (és mellé megkapjuk a túlcsordulás regiszter bitet egyesre beállítva, hogy tudjuk, ill. tudja a gép, átfordult).
Nézzük teljesen máshonnan.
Alapmûveletekben verhetetlen a gép. De komplex mûveletekben verhetetlen az ember.
Van egy kicsit komplexebb természeti képzõdmény, mondjuk egy bazaltorgona. Egy számítógépnek napokba fog telni, mire aprólékosan beszkenneli 3D-ben és kiszámolgatja a tárolt adatai alapján - ugyanis minden(!) adatával össze kell hasonlítsa minden aspektusból, hogy nem a másik dolog lehet-e -, hogy az egy bazaltorgona. Nekem 1 századmásodpercembe telik. Ki a gyorsabb, gép vagy ember?
Vagy még egyszerûbb komplex (tudom, paradox) dolgot nézzünk.
Van egy szék, kirúgja valaki az egyik lábát. Én megállapítom egy századmásodperc alatt, hogy az egy szék. A számítógép nagy valószínûséggel, hosszas számítások után téves eredményt fog adni.
Ha csak a legegyszerûbb dologról, tárolásról beszélünk, a tárolókapacitások még csak most kezdik elérni az emberi agy tárolókapacitásának nagyságrendjét.
Tehát, amire ki akarok lyukadni, még "gondolkodásban", számításban is csak lassan és messze zárkóznak fel a gépek jelen állás szerint. Ami nincs tárolva, azt nem tudja, vagy nagyon lassan számítja ki a hatalmas adattömegbõl, minél több az adata, annál lassabban, akár évekbe is telhet egy egyszerû mûvelet, míg az emberi agy nincsen ilyen szintre korlátozva.
Majd a neurális processzorokkal néhány(!) területen felzárkózhatnak a gépek.
Továbbá, egy számítógép vezérelt valami soha nem fog olyan döntést hozni, ami nem kiszámítható, az ember nagyon sokszor ezt is meg tudja tenni helyesen. Miért? Mert az ember hitt magában.
Külföldön fejlesztettem AI-t (artificial intelligence). Fejlesztettem és fejtettem (reverse engineering) bare-metal közeli rendszereket (BIOS, disk operating system) is.
Last edited by Erdõlelke-íjszelleme; 06-17-2015 at 03:09 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!
Bocs kicsit viccesre fogom venni,de a tartalom komoly.
Bocs,de sok ember ennyit sem tud!A "számítógép" egyetlen dolgot tud: matematikai összeadást a 0 és 1-es számok variációival.vegetál a föld lakosságának a fele,még a kakiját sem tudja eltenni maga után,vagy részegen,narkósan fetreng Milyen intelligenciáról beszélünk itt?
Neki pedig ennyi idõbe telik leültetni a tõzsdét,az erõmûveket,a GPS rendszereket,a szállításokat!Meghagyva a saját csatornáit amit Õ használ!Mi meg futkosunk benzinért és az okos emberke azt sem érti mi történik.Nekem 1 századmásodpercembe telik. Ki a gyorsabb, gép vagy ember?
Cáfoljatok meg,de úgy tudom ez feltérképezetlen terület,még senki nem volt képes lemérni az emberi agy tároló kapacitását.No meg mit tárol?Mik a viszonyítási alapok? 1-est és nullát?Abban a mobilom hazavágja az egész emberiséget? szóval mi, mit tárol?Ha csak a legegyszerûbb dologról, tárolásról beszélünk, a tárolókapacitások még csak most kezdik el elérni az emberi agy tárolókapacitásának nagyságrendjét.
Miért kellene mást tennie?Hideg,érzelemmentes!Teszi amit kell hiba nélkül,ha kell az idõk végezetéig.Az Ember ezzel nem kelhet versenyre!Önhittségünkben,felkeltettük a szörnyeteget,ami nem fog moralizálgatni,könyörögni,bírságolni..Teszi amit kell és a mi helyünk ebben csak annyi lesz,hogy karbantartsuk õket,majd ha elkészülnek a karbantartó gépek ,akkor már erre sem kellünk.Továbbá, egy számítógép vezérelt valami soha nem fog olyan döntést hozni, ami nem kiszámítható
És gépet nem érdekli,hogy szerintünk ez helyes ,avagy nem,hogy ez csúnya dolog,hogy ez embertelen.
Számol,utasít,cselekszik,újra számol!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!