0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ha magadnak termeled, akkor már biztosan közelebb vagy az egészségeshez. Ám nem árt megnézni rendesen, hogy honnan jön a vetõmag, palánta, stb.!
Máskülönben az sem garantált, hogy egészséges lesz. A hibrid és GMO fajták ez miatt alapból felejtõsek. Érdemes génbankokból, kutató intézetekbõl vásárolni olyan fajtákat, amik õsi magyar fajták. Egyrészt ezek erre az éghajlatra és adottságokra vannak kitalálva. Másrészt azokat a génbanki elõírások szerint nagyon komolyan védik ezektõl a GMO-s szaroktól. Írországban pl. nem volt olyan sárgarépa vetõmag a boltokban, ami ne termelt volna ellenanyagot a sárgarépalégy ellen.
Stay calm & never quit. - tulelniatermeszetben.blog.hu
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Érdemes helyek: öreg néni a vidéki piacon - csodákat találni, most pl. eredeti nagydobosi sütõtököt leltem, ami magától nõ.
Növényi Diverzitás Központ - a magyar génbank, Monsantó már kivetette rájuk a hálót, mindenük van, s csak kora õsszel, mert kifogynak a tételekbõl.
Arche Noah - brutál nagy katalógus és árak, de minden bio és tájfajta, közvetlenül veszed fel a kapcsolatot a termelõkkel.
Reinsaat - tuti bio, nagy tételben is.
Last edited by Traveller; 05-28-2013 at 03:37 PM.
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Bár nem vagyok vega, sõt, biológiai okokból kifejezetten ellenzem, azonban mégis úgy gondolom, hogy a sok húsfogyasztás is káros. Ha tényleg 20% körüli fehérje kell, annak nem kell mindnek húsnak lennie, a növényi fehérjéket is bele lehet, sõt, bele kell számolni.
Ha pl. megnézzük a fogazatot, az emberi 32 fogból mindössze 4 a szemfog (ez való a hús "tépésére"), ez egynyolcad rész, szemben a szervezet egyötöd fehérjearányával. Tehát valószínûleg valamennyire tényleg káros lehet, ha a teljes fehérjeszükségletet hússal fedezzük.
Nem beszélve arról, hogy mi az, amit manapság húsnak neveznek az emberek.
A vörös húsok tényleg több ártalmas anyagot tartalmaznak, mint a világos húsok. Ez azonban csak természetes körülmények között igaz.
Az állattenyésztés úgy mûködik, hogy egy adott faj egyedének minél kisebb a tömege és minél rövidebb az élet-, illetve a szaporodási ciklusa, az intenzív tenyésztés annál problémásabb.
Ez hétköznapi nyelven azt jelenti, hogy egy 600 kg-os tehenet mesterséges körülmények között sokkal egyszerûbb nevelni, mint egy 2-3 kg-os tyúkot.
A kisebb állatok több vitamint, gyógyszert, antibiotikumot igényelnek, mert jobban ki vannak téve a nagyüzemi zsúfoltság okozta stressznek. Ezen kiegészítõket nagyobb arányban és nagyobb gyakorisággal kell adni nekik. Gyakorlatilag nincs "kezelési idõszak", hanem ez úgy megy, hogy a tápban benne van minden. MINDEN. Az adott állat a teljes életciklusa alatt minden nap bevesz minden vegyi anyagot a táplálékával. Ezután jön még persze az élelmiszeripari varázslás a feldolgozás és a termékelõállítás során.
Szóval ha valakinek van otthon elég nagy területe, és a baromfik kapirgálnak, a disznó túrja a földet, a tehénke meg boldogan legelészik a domboldalban, akkor a fehér hús a jobb.
De ha valaki boltban vásárol, akkor a legjobb a marha, aztán a disznó, és csak utána a szárnyasok. Ezt persze sehol nem reklámozzák, így boldog-boldogtalan veszi az "egészséges" fehér húst.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Minden tenyésztett állat kap szóját már a premixekben és a szója jelentõs része Amerikából érkezik, 100% GMO termény.
Hormonokkal már nem kezelik õket, viszont rengeteg antibiotikummal, ami viszont az antiotikum rezisztens baktériumokat szaporítja.
"There are two dangers in not owning a farm: the belief that heat comes from the furnace and food comes from the supermarket."
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
A takarmány szójatartalma a tenyésztési céltól függ. Természetesen nem kap minden állat, mert ahhoz túl drága.
Az a marhahús, ami ma mo.-n árulnak a boltban, 1500-2000 körüli kilóáron, az gyakorlatilag a leselejtezett tejelõ tehenek húsa. Jó hír, hogy a tejelõ telepeken a legritkább esetben alkalmaznak magas szójatartalmú tápokat, a rossz hír meg az, hogy ellenben bizony elõfordul a hormonkezelés.
A húscélú szarvasmarha (ez gyakorlatilag fiatal, 2-400 kg súlyú bikát jelent a legtöbb esetben) már kap szóját, azt viszont nem nagyon látjuk a boltok polcain, ugyanis a kilóára nagyjából 3000 forintnál kezdõdik, így szinte teljes egészében exportra kerül.
Ettõl függetlenül amit írtam, az így van, a kistestû állatok nagyságrendekkel több "vegyszert" kapnak, mint a nagyok.
A-leves-hazudik.pdf letölthetõ az alábbi címen:
aloepatika.com/wp-content/uploads/A-leves-hazudik.pdf
Köszönet Kliff-nek, aki szkennlte.
Ezt, miután innen kiléptem, találtam.
Muszáj betennem.
13883.w-500.h0.q100.jpg
Made in China
Csirke ízesítésû vegetáriánus sonka...
Thumbs Up |
Received: 934 Given: 975 |
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Például E 300 C-vitamin
Az E számokat kellõ gondossággal kell kezelni. Segédanyagokat jelöl, ami jó és rossz is lehet. A zselatin, amitõl a kocsonya otthon is összeáll E 4411. De a listában génmódosított anyagok, kénsav, foszforsav, sósav meg hintõpor (talkum) meg minden szar is van.
A wiki ebben jó, érdemes utána olvasni.