Oldala 18 of 25 ElsõElsõ ... 81617181920 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 171 to 180 of 249

Topic: Fõzõk,edények,fõzõeszközök

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    Azért én nem írnám le,
    Nem is,jó cucc az.
    Gyors konzervmelegítõ.
    Szükséges egy fél méteres,két centi vastag bot,lehetõleg nem száraz,de mindegy,
    Az egyik végével ástok egy tíz centi átmérõjû és mély gödröt.
    A késeddel behasítod tíz centit.
    A konzervet megbontod ,úgy ,hogy két centi még maradjon a tetejébõl,ami elbírja.
    Becsúsztatod a bot hasadékába a végét és feltekered egész a konzervig.
    A gödörbe gyújtasz pici tüzet,pár szál elég és fölé tartod a konzervet a bottal.pár perc és meleg.
    A cipelt súly nulla.
    Jó étvágyat.

Ha a bögrédnek van füle ugyan így.,csak nem kell feltekerni a fület ,csak becsúsztatni a hasítékba ,míg stabil nem lesz.
    Last edited by D - törölt tag; 06-25-2015 at 05:09 PM.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idegen tollakkal ékeskedem, a fõzõ "rendszer" Laci fórumtárs ötlete és tulajdona. Hátha ír róla bõvebben, van benne pár ötletes megoldás.
    Amiért közzétettem az, hogy mennyire nem vesz el helyet és mennyire nincs súlya egy ilyen eszköznek. A hozzá használt ~0,75 l-es edényzethez hasonló úgyis lapul a zsákban.
    főző.jpg

Abban viszont igazat kell adnom DooMnak, hogy a kütyük sok esetben csak holtsúly és csak elveszi a "helyet" (inkább a súlyt) a víztõl. Múlt hétvégén kint voltunk egy kicsit az erdõben (ahol a kép is készült). Forrás nem volt a közelben, így a vizet vinni kellett. A zsákom 24 kg volt, ebbõl 8 kg a 8 liter víz. A kaja 3 kg. A vízbõl kb. 6 liter fogyott bõ 1 nap alatt, a kajának csak a fele.
    Ha 3 napra mennénk, ott már 15 kg lenne csak a víz. Ehhez adja hozzá mindenki a felszerelt zsákjának a súlyát. Azzal én már nem trappolnék hosszú kilométereket.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Idegen tollakkal ékeskedem, a fõzõ "rendszer" Laci fórumtárs ötlete és tulajdona. Hátha ír róla bõvebben, van benne pár ötletes megoldás.
    Amiért közzétettem az, hogy mennyire nem vesz el helyet és mennyire nincs súlya egy ilyen eszköznek. A hozzá használt ~0,75 l-es edényzethez hasonló úgyis lapul a zsákban.

Abban viszont igazat kell adnom DooMnak, hogy a kütyük sok esetben csak holtsúly és csak elveszi a "helyet" (inkább a súlyt) a víztõl. Múlt hétvégén kint voltunk egy kicsit az erdõben (ahol a kép is készült). Forrás nem volt a közelben, így a vizet vinni kellett. A zsákom 24 kg volt, ebbõl 8 kg a 8 liter víz. A kaja 3 kg. A vízbõl kb. 6 liter fogyott bõ 1 nap alatt, a kajának csak a fele.
    Ha 3 napra mennénk, ott már 15 kg lenne csak a víz. Ehhez adja hozzá mindenki a felszerelt zsákjának a súlyát. Azzal én már nem trappolnék hosszú kilométereket.
    Igazából ezzel a hobóval csak a fõzési idõt, és a szükséges tüzelõanyag mennyiségét lehet lecsökkenteni.
    Az enyém kb 0,15Kg.

Ha azt nézzük, hogy bizonyos esetekben a megfelelõ tüzelõanyag nehezen elérhetõ(pl. télen, vagy esõs idõben) akkor az elõnye vitathatatlan.

A másik létjogosultsága a fõzõnek az volna, mikor valamilyen tárgyadat(pl. ampullák, ilyesmi) dobozba kell raknod a sérülések ellen védendõ, akkor nem mûanyag dobozba, hanem ebbe teszed bele.

Akkor határoztam el a kis kályhám beszerzését, amikor világjáró ismerõs mindenhova(Kenyától az Alpokon át Izlandig) ezt vitte magával, persze hátizsákban.
    Ha neki belefér a súlyba, és kihasználja, akkor nekem is jó lesz.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ÁÁÁ nem értetek hozzá! Túlragozzátok.

Összecsukható rezsót kell vinni, a könnyített kivitelût, áram nélkülit.
    Van olyan is ami tûzhelyrészes, abban megsül a tepsis krumpli is.

rezsó.jpg
    tüzhelyes.jpg

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    valamiért úgy érzem, nem veszed komolyan

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    valamiért úgy érzem, nem veszed komolyan
    Ne is haragudj, de ezt nem lehet. Még hogy tûzhelyet viszek magammal a hátizsákban. Az MRE-ben van, persze, de az másról szól, nem bóklászhat el az õrhelyrõl, stb. Jónéhányszor sütöttem fõztem a szabadban, de eszembe sem jutott, hogy vigyek hozzá valamit. mindig van nyárs. szolgafa, kõ, luk a homokban megtöltve parázzsal, max alufóliát vittem a sütéshez, sokszor még kaját sem, fogtunk halat, szedtünk kukoricát. Ha meg hosszabb idõre kell, semeddig nem tart egy kis kemencét, tûzhelyet összedobni. Sajnos elég sok a szemét is mindenhol, drót, lemez üres konzervdobozok, cserépdarabok, mind felhasználhatóak.kemence01.jpgkenece02.jpgpogacsa01.jpg
    Az elsõ sütés, kicsit furi lett, de megettük, a többi perfekt, csak nincs róla kép. Életem legjobb pizzája sült abban a lukban

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Nálam ez eddig így.
    1414400526847.jpgDSC03864.jpgDSC04335.jpgFénykép0624.jpg
    De ízlések és pofonok..letesztelem én a vasakat, aztán majd jól feltöltöm a képeket

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem:
    unnamed.jpg
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló DooM Hozzászólás megtekintése
    ...
    Az összes fõzõs cucc terjedelme és súlya helyett,két napi energiát tudunk vinni.
    ...
    SZERINTETEK?
    Ez addig jó, amíg nem ismered a természetben elõforduló, ehetõ növényeket.
    Ne adj isten felhagyott kertekben is lehet találni ezt-azt, amit fõzéssel el lehet készíteni.
    Az összes fõzõs cuccom(tatonka bögre, plusz 1,6 kettle, lmf. mûanyag kanalak, szivacs) súlya nincs kb.600gramm.
    Ez alamóniumból majdnem fele tömeg.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    kb.600gramm.
    Az = 2780 Kcal

például
    vargánya gomba(ez a legnagyobb energia tartalmú gomba 40 Kcal/100 gr = 240 gr/ 600gr tehát 11 kilót kell megfõzni
    bab ,ez a legnagyobb kalória tartalmú haszonnövény 343 Kcal/ 100 gr = 2300 gr/ 600gr
    de ahogy nézem ezt a szuper táblázatot a legtöbb fellelhetõ növény nyersen fogyasztandó,mellesleg úgy a legjobb mert megmaradnak az értékes vitaminok is.
    http://www.kalóriaguru.hu/kaloriatab...iatablazat.php