Oldala 20 of 25 ElsõElsõ ... 101819202122 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 191 to 200 of 249

Topic: Fõzõk,edények,fõzõeszközök

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Csajkából kipróbálhatnád a svédet, nem sokkal nagyobb mint a magyar és van hozzá fõzõ.
    Tömeg/kalória arányban jónak tûnik ha nagyon nem mozogsz.
    Szállás kiválasztásakor azért azon érdemes elgondolkozni hogy használhatja még és hogy milyen élõsködõi/betegségei lehetnek. :-)

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    M
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Csatolmány 5781

Rendesen bedurrantottatok a kályhába. Hogy vette a nagy hõt a meghajlított kanál? Elbírt egy ekkora edényt?
    Hamarosan én is tesztelek
    Birta. Pottom taplalta a tuzet....
    Adapt, survive, overcome!

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Üdvözlet!
    Mennyi ideig elég egy kb 200 grammos turista palack?
    Ha úgy vesszük hány liter víz forralható fel vele? Elég hatékony égõm van hozzá.

Másrészt mennyire kell óvatosan bánni ezekkel a palackokkal? Elõfordulhat, hogy hátizsákban egyszer csak úgy felrobban?
    Ha 1-2 kilóval megterhelem a palackra szerelhetõ fõzõt nem deformálja a palackot? A palack felé visszaverõdõ hõ nem okozhat balesetet?
    Köszönöm!

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Üdvözlet!
    Mennyi ideig elég egy kb 200 grammos turista palack?
    Ha úgy vesszük hány liter víz forralható fel vele? Elég hatékony égõm van hozzá.

Másrészt mennyire kell óvatosan bánni ezekkel a palackokkal? Elõfordulhat, hogy hátizsákban egyszer csak úgy felrobban?
    Ha 1-2 kilóval megterhelem a palackra szerelhetõ fõzõt nem deformálja a palackot? A palack felé visszaverõdõ hõ nem okozhat balesetet?
    Köszönöm!
    A felforralható víz mennyisége függ a víz kezdeti hõmérsékletétõl, milyen edényben forralod, tengerszint feletti magasságtól, stb.
    Ha az a palack felrobban, akkor szerintem az lesz a legkisebb gondod...(nem robban csak úgy fel, hõ vagy erõs külsõ hatás kell, az enyémet pl. a légpuska lövéssel nem lehet lukasztani-campigas-))
    Ha terhelni akarod, akkor készíts neki valami külsõ szélfogót(állványt)

Itt van egy tapasztaltabb ember leírása a tûzfészkekrõl:
    http://oszkarsteiger.blogspot.hu/201...tuz-helye.html
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Köszi!
    Nincs ötletetek hol érdemes könnyû fõzõedényt venni?
    A legkisebb edényünk itthon 250 grammos rozsdamentes dupla aljú illetve egy 300 grammos kicsit vastagabb anyagú szintén rozsdamentes.
    Érdemes alut venni, vagy vigyem az otthoni edényt?
    Egyébként szuper az oldal!

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Köszi!
    Nincs ötletetek hol érdemes könnyû fõzõedényt venni?
    A legkisebb edényünk itthon 250 grammos rozsdamentes dupla aljú illetve egy 300 grammos kicsit vastagabb anyagú szintén rozsdamentes.
    Érdemes alut venni, vagy vigyem az otthoni edényt?
    Egyébként szuper az oldal!
    Az alu-ban nem bízom, inkább vettem egy Tatonka Kettle 1.6 edényt.
    A fedele serpenyõként funkcionál.
    Nem a legkönnyebb, de legalább strapabíró.(nem két éves használatra van)
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    A súlya nem rossz, bár van egy ára, egyenlõre jó lesz a konyhai edény
    http://www.nomadsport.eu/termek-1430...i-turistafozo/
    Ilyen fõzõm van, kicsit barátibb áron jutottam hozzá.
    Szélfogóm sincs még. Úgy terveztem szélvédett, vagy kevésbé szeles idõben fõzök majd. Azt írják egy kis palack 3 napra elég kb

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!

Terveztem, készítettem lapra szerelhetõ Hobo-Rocket fõzõt.

Szállításkor kicsi a helyigénye. Rakéta kályhához hasonlóan mûködik, jobb hatásfokkal mint az eredeti Hobo kályha.
    Ahogy alul elég a tüzelõanyag súlyától lejjebb csúszik. Füstölés csak begyújtáskor van. Jelenleg tesztelés, beállítás történik.
    Eddigi eredmények biztatóak. Alul a hamurács kialakítását kell módosítanom, és hõálló festéssel kell ellátnom.
    Aztán munkám eredményeképp, megelégedve kortyolgattam a tûzhelyen fõzött mentás citromfûteát.
    Elsõ kísérleti üzemrõl rövid bemutató videót készítettem a telefonommal, Youtube csatornámon megtekinthetõ.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 7

0 Not allowed!
    Rozsdiból kéne lézervágni, akkor nem kell festeni, csinálni neki egy kis batyut, abban lehetne szállítani.
    Nagyon tetszik!
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Szállításkor kicsi a helyigénye. Rakéta kályhához hasonlóan mûködik, jobb hatásfokkal mint az eredeti Hobo kályha.
    Ahogy alul elég a tüzelõanyag súlyától lejjebb csúszik. Füstölés csak begyújtáskor van. Jelenleg tesztelés, beállítás történik.
    Eddigi eredmények biztatóak. Alul a hamurács kialakítását kell módosítanom, és hõálló festéssel kell ellátnom.
    Aztán munkám eredményeképp, megelégedve kortyolgattam a tûzhelyen fõzött mentás citromfûteát.
    Elsõ kísérleti üzemrõl rövid bemutató videót készítettem a telefonommal, Youtube csatornámon megtekinthetõ.
    Nagyszerû! Már csak egy fasza hátizsákot kell neki csinálni, amibe belefér a hozzávaló hasogató és aprító szerszám is Egyébként ez egy tartós holminak tûnik, ami adott esetben sok életet menthet.