Oldala 28 of 35 ElsõElsõ ... 182627282930 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 271 to 280 of 350

Topic: Egészséges ivóvíz

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Ezt jó tudni.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Úgylátom 2 malomban õröltök.
    A jobb minõségû kerámiaszûrõk 0.015 mikron résmérettel szûrik a vírusok jelentõs részét is.
    A sawyer viszont nem kerámia rendszerû. Finom rostos mûanyagból készült a szûrõje.
    Jobb kerámiaszûrõt gyártó cégek a kerámia belsejébe aktívszenet tesznek, így a kemikáliák és egyéb anyagok is fennakadnak a felületén.
    Olvassatok vissza írtunk errõl már itt a fórumban. Ilyen rendszerû a MSR-Miniworks pumpás víztisztító.

UI: De a Kínai katonai kerámia belsejében is van után szûrõ apró kerámiagolyók formájában.
    Last edited by Pityubá; 06-29-2015 at 10:33 PM.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Ezt jó tudni.
    Olvasd el a régebbi Hsz.-eket volt róla szó.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Úgylátom 2 malomban õröltök.
    A kerámiaszûrõt kérdezte, arra kapott precízen választ.

A jobb minõségû kerámiaszûrõk 0.015 mikron résmérettel szûrik a vírusok jelentõs részét is.
    A kerámiaszûrõknek nincs ilyen kis résmérete.
    Katadyn Mini 0.2
    Katadyn Hiker Pro 0.3
    MSR AutoFlow és Miniworks 0.2
    LifeStraw 0.2
    Soldier Water Filter (kínai) 0.1
    Aquamira 3.0 (nem elírás, ilyen gagyi)

A baktériumok jellemzõen >5 mikron, a paraziták 0.2–0.5 mikron, a vírusok 0.004 körül vannak.

A sawyer viszont nem kerámia rendszerû. Finom rostos mûanyagból készült a szûrõje.
    Csak egy apró korrekció a precizitás érdekében: a Sawyer Mini és a Sawyer Bottle üreges szál-membrán szûrõvel rendelkezik, nem rost és nem szövöttként kell elképzelni, hanem a külsõ tér és a csõszál üreges belseje között a szál falán közlekedik a víz. Egyébként a Sawyer-ek 0.1 mikronosak, a legjobbak közt vannak.
    A Lifesaver Bottle pedig szénszûrõs (0.015), jó nagy dög, de legalább sûrûn cserélgetni is kell a szûrõbetétet.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Valóban helytelenül írtam a tizedes vesszõt. Rendesen 0,15 Mikront akartam írni, a jobb kerámia szûrõkre.
    Mea kulpa....

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Örülök, hogy segíthettem, Pityubá.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Látam valahol házilag készült szûrõt , elõszûrõt , talán plusszos dobozból csinálta valaki , nem tudjátok hol találom ?

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    Látam valahol házilag készült szûrõt , elõszûrõt , talán plusszos dobozból csinálta valaki , nem tudjátok hol találom ?
    Én is készítettem aktívszén szûrõt, feltettem itt a fórumban. Az elsõ próbánál túl finomra törtem a faszenet és betömörödött.
    Ezt a hibát kerülni kell, 2-3 mm-es darabok megfelelnek, a szénport ki kell rostálni a törekbõl.

faszen.jpg

A Kínai katonaihoz pedig elõszûrõt Plusszos dobozból.

4 mm-es fúróval kifurkáltam a doboz kerületét, majd a kilyuggatott felületre tekertem a szûrõanyagot.
    Erõs gumikarikákkal rögzítettem. A felpattintható tetejébe sárgaréz csövet rögzítettem.
    Nehezéknek PC egér golyót tettem a belsejébe. Szûrõanyag, tejszûréshez használt 1 Mikronos 0,5 mm vastag mûanyaglemez.
    Elõszûrõ nem indokolja ezt a finom lyukméretet, megfelel a több rétegben feltekert higiéniai törlõkendõ is.
    A katonai szûrõ kifolyócsövére aktívszén szûrõ csatlakozik. Ezt a Tecsóban vettem 2 darabos kiszerelésben, vízszûrõhöz tartalék.
    (Szûrõket gyártó cég kidobott szemetében található leesõ darabokból kaptam.)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Köszönöm :-)

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    nemreg lattam ezt a videot es viz szuresi otletet:
    https://www.youtube.com/watch?v=EF09nXo9cMg

errol kinek mi a velemenye? eleg-e ez a fajta szures vagy forralni is kellene meg a vizet a biztonsagos fogyasztashoz?

A topic keresõszavai: