Oldala 28 of 66 ElsõElsõ ... 18262728293038 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 271 to 280 of 658

Topic: Időjárás (hosszú és rövidtávú)

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Nálunk 33°C volt 14 órakor árnyékban.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,020
    Given: 1,029

0 Not allowed!
    Akkor ti nem fáztatok.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A klímaváltozás miatt szaporodtak meg az európai hõhullámok

http://index.hu/tudomany/2015/07/03/...ai_hohullamok/

Nálunk meg akkora "hõhullám" volt ma, hogy muszáj volt egy kicsit bekapcsolnom a hõsugárzõt. Július, délután 1 óra és ment a hõsugárzó a házban.

Hogy lehet a a hõhullámokról mindig beszélnek, de arra sose térnek ki a tudósok hogy miért van 3 éve hideg nyáron ott, ahol elõzõleg mindig 35 fok volt nyaranta?

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 231
    Given: 273

0 Not allowed!
    Õsszel nem melegszik fel nálatok az idõ túlságosan is? Csak mert azt látom, hogy itthon el vannak tolódva az évszakok eléggé érezhetõen.
    Õsszel itt még tiszta nyár van. Igazi telünk nem is tudom mikor volt utoljára rendes -20 fokkal legalább egy hétig vagy valami tartós -8 körüli értéket sem mértünk régen. Anno még teljesen normális volt télen a nagy hideg, mostanában elég enyhén jön a tél, havat a kisebbik gyerekem még szinte csak képrõl ismeri. Ezen kívül a kullancspopulációnak is nagyon kellene a tartós erõs fagy de mivel elmaradtak így a kis vérszívók csak szaporodnak. Leginkább ezért hiányolom és nem a fûtésszámla miatt a nagy hidegeket.
    Amúgy meg a HAARP a bûnös

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem. Itt tavasszal tél van, nyáron késõ õsz, (most idén inkább tavasz közepe), õsszel tél, télen Antarktisz.

4 évvel ezelõttig rendesen volt minden évszak.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Nem igazán értem ezt a hõségriadót.
    Én például szoktam szaunázni néha. Ilyenkor 70-90 fokra fûtött kabinban izzadod ki a méreganyagokat. Fél óra necces, de negyed órát ki lehet bent bírni. Utána persze lehûtöd magad.
    Akkor miért is kockázatos ez a 35 fok? Max negyed óránként nyakon öntöd magad hideg vízzel...

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Csak arra gondolok, hogy nem lehet, hogy ez a nagy meleg baromi egészséges, és próbálják az ellenkezõjével becsapni az embereket? Zárkózzanak be, maradjanak csak otthon, stb. Maximum akkor lenne veszélyes, ha egy sivatag közepén lennénk ahol nincs egy csepp folyadék sem 100 kilóméteres közelben.
    Last edited by törölt tag -gl; 07-07-2015 at 08:14 AM.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Csak arra gondolok, hogy nem lehet, hogy ez a nagy meleg baromi egészséges, és próbálják az ellenkezõjével becsapni az embereket?
    És még hozzáteszem, hogy ilyenkor tudod a legtöbb friss zöldség és gyümölcsfélét fogyasztani. Duplán jó.
    A nyár a megtisztulás és a feltöltõdés évszaka.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    https://www.idokep.hu/hirek/miert-lesz-ekkora-forrosag

"Az úgynevezett Omega-blokk okozza az európai hõhullámot. De mi is az az Omega-blokk?

Európában nagy területen hõség tombol, a nyugat-európai országokban többfelé 35 fok körül, illetve 35 fok felett alakulnak a csúcshõmérsékletek. Ez a hõhullám a hétvégén, a jövõ hét elején hazánkba is megérkezik, szerdán helyenként akár 39-40 fok is lehet, melyet az úgynevezett Omega-blokk okoz. A görög omega betûrõl kapta a nevét, mivel a különbözõ nyomású területeket egy omegához hasonló görbevonallal lehet elválasztani egymástól, és ezen a vonalon fut a jet stream is. A betû belsõ része húzódik Európa felé, melyben magas nyomás utalkodik, és ez olyan mértékben meghatározó, hogy a frontok nem tudnak betörni a térségbe, valamint dél felõl érkezõ meleg légtömegek töltik ki ezt a területet, ezért tud ilyen magasra emelkedni a hõmérséklet."

2003-as nagy szárazság idején is volt egy hasonló jelenség.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Nem igazán értem ezt a hõségriadót.
    Én például szoktam szaunázni néha. Ilyenkor 70-90 fokra fûtött kabinban izzadod ki a méreganyagokat. Fél óra necces, de negyed órát ki lehet bent bírni. Utána persze lehûtöd magad.
    Akkor miért is kockázatos ez a 35 fok? Max negyed óránként nyakon öntöd magad hideg vízzel...
    Menj ki szabadba és végezz fizikai munkát 8-10 órán keresztül. Rögtön megtudod, hogy miért kockázatos 35-40fokban lenni huzamosabb ideig. A megnövekedett UV sugárzástól nem véd meg a szalmakalap vagy vizes ruha a fejeden. Ha a bõröd genetikailag nem védett, például északi típus vagy, akkor olyan szinten szétégsz, amibõl komolyabb egészségügyi probléma is lehet.
    Ahogy telik a szabadban töltött idõ, rohamosan fogy az energiád és a koncentráló képességed erõteljesen csökken. Megnövekedik a balesetveszély. Láttam már olyat, aki baltát vágott a saját lábába.
    A szervezet óránként fél liter vizet tud felvenni. Ha ennél kevesebbet viszel be, akkor kiszáradsz. Ha többet és ritkábban, akkor kiizzadod és szintén kiszáradsz.
    Vittem már ismerõst ügyeletre, 4 óra favágás a 35fokban és hõgutát kapott. Egy másikhoz mentõt kellett hívnom, egy dombon felfelé, összeesett mellettem. A szíve nem bírta a hõséget, teljes felszerelésben.
    Nem játék a hõség. Nem lehet egy 20perces szaunázáshoz hasonlítani, egy napokig tartó hõhullámot, ahol éjszaka is 30fok körüli hõmérséklet uralkodik. Még az egészséges embereket is megviseli.