0

Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Táplálék allergia centrum. http://www.taca.hu/
Köszönöm igyekszünk. Érdekes, hogy már abszolút kiiktattuk az életünkbõl az ilyenfajta termékeket. Észre sem vesszük lassan...rááll az ember egy idõ után. Csak akkor gondolkodom el, mikor valakinek mesélem, az meg döbbenten néz, hogy MINDENT el kell olvasni a boltban, hogy mit tartalmaz...mert sok olyan dolog van amirõl álmunkban sem gondoltuk, hogy liszt lehet benne.akkor egy cipõben járunk nekem a nejem ilyen csak Õ nem hány hanem egyéb
már 5 éve küzdünk szóval kitartás.
"Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD
Mióta nincs sütõnk, rákaptam a serpenyõs sütésre.
Lapos kenyereket (pitát, pizzatésztát, tortillát) könnyû így elkészíteni.
http://szarnyasizvadasz.blog.hu/2014...nyos_pizza_490
Viszont tanulni is lehet a dologból, amint meg lesz a sütõnk csakis így fogunk pizzát sütni.
Kenyeret régen úgy sütöttünk, hogy egy 20 éves japán automata kenyérsütõgépbe szórtuk a hozzávalókat, majd megvártuk amíg "kiadta" a megkelt tésztát.
A gép gyakorlatilag egy minimális rámelegítésen kívül ilyenkor csak a lapátot tekeri, az alig fogyaszt.
Utána a tésztát általában vagy átdobtuk a sütõbe, vagy süteményeket készítettünk belõle.
A pizzatészta úgy is finom, ha liszt helyett kívül olajjal dolgozzuk át, így nem ragad össze és érdekes állaga lesz. Ilyenor elõ lehet sütni vékony pizzalapokat, kb sós keksz állaga lesz. Ezeket le tudjuk fagyasztani akár, késõbb feltéttel megkenve kisütni, de a serpenyõs módszer az igazi. (vagy kemencés?)
Ír barna sörös kenyér.
írkenyér.jpg
Mostanában, csak hétvégente sütök saját kenyeret. A közeli boltban rendszeresen akciózzák a kovászos paraszt kenyeret 199 Ft/Kg áron. Az verhetetlen ár-érték arányban.
Ha meg sütök, akkor az legyen különleges, így találtam a barna sör felhasználásának egy alternatív formáját. Langyos víz helyett, langyos barna sörrel öntjük fel. Ez élesztõvel készült, de az eredeti ír receptben szóda van.
Nagyon kellemes, édeskés, malátás íze lett a kenyérnek.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Autentikus kenyérsütés.
Érdemes végignézni.
https://www.youtube.com/watch?v=AxbrDqWdKuc
Egy ideje újra kenyérsütõvel sütünk csak modernebb verzióval, sajnos nem túl megbízhatóak.
Viszont napi rendszerességgel csinálunk vele kenyeret.
Általában sima kenyérlisztet készítünk vagy vajas-tejes verzióban, vagy pedig extra szûz olivaolajjal.
Mindkettõ finom, süteményszerû.
Tudom ajánlani, megbízható, automatikus. Bár nem nevezném kifejezetten prepper témának....
Thumbs Up |
Received: 16 Given: 3 |
IMG_20170612_212133.jpg
A kecskesajt készítésénél megmaradt savónak többféle felhasználási lehetõsége van.
Az egyik ilyen a kenyérsütés. Igazi, különleges ízt ad a kenyérnek.
Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
Hazámban minden utat ismerek.
(Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀
Thumbs Up |
Received: 16 Given: 3 |
IMG_20170920_180541.jpg
Egész jól sikerült.![]()
Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
Hazámban minden utat ismerek.
(Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀