0
Találtam egy kiváló BOL-t.
10 éve biztosra Elhagyott ház az erdõben, kis szõlõvel. Úgy körbenõtte a bozót, hogy négykézláb kellett megközelítenem.
A telken belül teljesen jó helynek tûnik.
Ha néha oda szeretnék járni szerintetek hogyan lehetne megoldani, hogy ne tudjon róla senki, hogy pontosan oda megyek? a legközelebbi erdei ösvénytõl 100 méterre van a lokáció, de így is esélyes, hogy észrevesznek.
Az odafele úton végig sûrû szõlõsökön, tanyák mellett kell keresztülmennem, utána jön az erdõ. Leginkább a tanyasi résztõl tartok, az ott lakóknak esetleg feltûnhet, hogy be-be járkálok az erdõbe valamiért.
Mit gondoltok?
Az erdõ inkább ilyen beerdõsödött önkormányzati külterület, a környéken pár magasleset is találtam. Tehát nem erdészeti terület. A legközelebbi telek 400 méterre van a lokációtól, a lokáció környékén járhatatlan erdõs bozót, és nehéz terep van.
A hozzászólás töröltetését fogom kérni pár napon belül, ezért mihamarabb kérnék hozzá válaszokat, lehetõleg idézés nélkül! Köszi!
Last edited by törölt tag -gl; 07-05-2015 at 09:43 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Más telkének befoglalásáról azt gondolom, hogy azért sem túl jó ötlet, mert ha gebasz van, eszébe fog jutni az unokáknak nagyapó elhagyott telke és mikor neked is szükséged lenne rá, õk is akkor fognak odamenni.
Erre elég nagy esély van, mint ahogy arra is, hogy eladják a területet és amit egyik nap még gaz borított, másnap már egy építési telke lesz valakinek. Akkor aztán lesheted az elásott hordóidat és az addig belefeccolt energia is elvész.
Néha kimenni, esetleg ott is aludni jó poén, de a helyedben nem tenném rá az életemet az ilyen félmegoldásra.
Lehet, de nem biztos, hogy oda jönnek. Másrészt még mindig jobb egy elhagyott telek, mint egy nyilvántartott, ahol kötelezhet rá az önkormányzat, hogy legyen a telek-ház átlátható, fizessek ilyen-olyan adót, stb.
Lehet, hogy az ellátmányra költött pénz csak a töredéke lenne annak, amit egyébként fizetnék. Másrészt az ellátmányt a közelben is el lehetne ásni.
Az persze tény, hogy nem teszem rá az életemet. Egyébként szerintem alapból nem jó egy ilyen hely. Gondolj bele, ha nem tudod magad megvédeni és elüldöznek a saját telkedrõl, jó ha van egy bármilyen alternatíva. Akár a határokon túl, (ha átjutsz még ott) Szerintem néhány rozzant edény, egy vízszûrõ készlet, alapvetõ felszerelés akár a saját házadban kidobandónak vélt holmikból hasznos lenne odafent, mellette olyan növények magjainak elvetése, amelyek segítenek rejteni és védeni a helyet, illetve akár élelmiszernek is jók (csicsóka) (vadrózsa, borostyán, stb) (ebbõl a szempontból az ismereteim hiányosak) De ártani nem árthat.
Azt hozzátenném, hogy a háztól kb 200 méterre van egy másik épület. Arra rálátni az útról.
Nos azt már elkezdték téglánként elhordani.
Ennyit számít. Mármint ennyit számít az, hogy ezt szúrós gaz veszi körbe és nem látni rá, megközelíteni a gazokon túl csak hatalmas kerülõvel lehet, de ott a betolakodókat elcsábíthatja a gaz helyett a kukorica és a szõlõ látványa, 300 méternyi vadrózsa mezõn pedig nem fog magától átvágni, csak én vagyok ilyen hülye
És lásd a hely sértetlen. Ha a vadrózsák és a gaz nem védi meg, a tõle nem messze levõ épület sorsára jutott volna. Ezt a rejtettséget szerintem ki kell használni, mert hivatalosan ez a szint nem elérhetõ.
Egyébként az sem kizárt, hogy az önkormányzat már erdõnek nyilvánította. Úgy tudom nem szeretik csak úgy nyilvántartani az ilyen elhagyott helyeket.
Last edited by törölt tag -gl; 07-08-2015 at 12:34 PM.
Szerintem sokan félreérthettek.
Senkinek nem fogok az érintetlen, bezárt, normál tulajdonába behatolni, ezek közel egy évtizede felhagyott, feltört, (tárva nyitva) hagyott épületek valószínûleg hivatalosan erdõnek nyilvánított területen. Talán a helyi vadászok tudhatnak csak róla. Persze érzem a szelét annak, hogy azt gondoljátok én vagyok itt a tégla, akivel nem szabad kommunikálni mert jól felkutatom a sok BOL-t de nem igazán errõl van szó.
Elárulom legutóbb párommal véletlenül betévedtünk egy gondozott telekre, megnéztük a virágokat és tovább álltunk. Eszemben sincs vissza menni oda, nem ezt kerestem. Szóval nem arról van szó, hogy járom a külterületeket, hogy mely házakba lehet behatolni, egyszerûen csak az erdõs területeken hátrahagyott épületeket, tereptárgyakat, kutakat, barlangokat, eldugottabb forrásokat próbálom feltérképezni, ez egészen más dolog.
Leginkább a vadászoktól tartok..
És igenis baj esetén, vagy baj közeledtével lehet, hogy többet fog érni egy felhagyott, de zárható ház a dzsumbuj közepén, mint a takaros kiskertek.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Egy átgondolást igénylõ gondolat.
Ha neki kell indulni kelet vagy nyugat:?
Lassan a nyugat megtelik bevándorlóval,az õshonos lakosságot kiszorítva,a saját identitásukat rákényszerítve átveszik a "hatalmat" (magyarul káosz,fosztogatás,autó gyújtogatás,macsétás tömeg mészárlás,szegénység,nyomor,mocsok,betegsége k).
Azon kívül sûrûn lakott vidék és kevés erõforrás.
Keletre valahogy nem mennek(ill onnan jönnek),de az Uralon túl talán még élhetõ a vidék,persze nem az európai megszokott szinten.
Szerintetek?
Szerintem jó gondolat egyébként. Csak nem ismerni az ottani veszélyeket (portyázó bandák? rendõrök? vadászati korlátozások)
De egyébként tiszta észak-amerika. csak nem a hollywoodi. Néhány hete nézegettem google earthre feltöltött képeket az ottani vidékekrõl, gyönyörûek, Bajkál tó, stb.
http://www.origo.hu/nagyvilag/201208...tt-falvai.html
Last edited by törölt tag -gl; 07-12-2015 at 10:42 AM.
Nos, hogy a fórumozók is levonhassák a tanulságot, ma közelebbrõl is szemügyre vettem az elhagyottnak vélt épületeket.
A fa épületet felgyújtották, beerdõsödött. A betontégla présházra pedig rá-rá néznek a szomszéd szõlõs birtokról (onnan kitaposott ösvény, feltört, de bejavított (bár nem lezárt) ajtó. Elképzelhetõ, hogy az elbirtoklásra megy a játék.
Ez eléggé elszomorított, mert eszerint magyarországon tényleg minden isten háta mögötti hely ismert, figyelt, nyilvántartott, stb.