0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Csajkából kipróbálhatnád a svédet, nem sokkal nagyobb mint a magyar és van hozzá fõzõ.
Tömeg/kalória arányban jónak tûnik ha nagyon nem mozogsz.
Szállás kiválasztásakor azért azon érdemes elgondolkozni hogy használhatja még és hogy milyen élõsködõi/betegségei lehetnek. :-)
Üdvözlet!
Mennyi ideig elég egy kb 200 grammos turista palack?
Ha úgy vesszük hány liter víz forralható fel vele? Elég hatékony égõm van hozzá.
Másrészt mennyire kell óvatosan bánni ezekkel a palackokkal? Elõfordulhat, hogy hátizsákban egyszer csak úgy felrobban?
Ha 1-2 kilóval megterhelem a palackra szerelhetõ fõzõt nem deformálja a palackot? A palack felé visszaverõdõ hõ nem okozhat balesetet?
Köszönöm!
| Thumbs Up |
| Received: 145 Given: 1 |
A felforralható víz mennyisége függ a víz kezdeti hõmérsékletétõl, milyen edényben forralod, tengerszint feletti magasságtól, stb.
Ha az a palack felrobban, akkor szerintem az lesz a legkisebb gondod...(nem robban csak úgy fel, hõ vagy erõs külsõ hatás kell, az enyémet pl. a légpuska lövéssel nem lehet lukasztani-campigas-))
Ha terhelni akarod, akkor készíts neki valami külsõ szélfogót(állványt)
Itt van egy tapasztaltabb ember leírása a tûzfészkekrõl:
http://oszkarsteiger.blogspot.hu/201...tuz-helye.html
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
Köszi!
Nincs ötletetek hol érdemes könnyû fõzõedényt venni?
A legkisebb edényünk itthon 250 grammos rozsdamentes dupla aljú illetve egy 300 grammos kicsit vastagabb anyagú szintén rozsdamentes.
Érdemes alut venni, vagy vigyem az otthoni edényt?
Egyébként szuper az oldal!
| Thumbs Up |
| Received: 145 Given: 1 |
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
A súlya nem rossz, bár van egy ára, egyenlõre jó lesz a konyhai edény
http://www.nomadsport.eu/termek-1430...i-turistafozo/
Ilyen fõzõm van, kicsit barátibb áron jutottam hozzá.
Szélfogóm sincs még. Úgy terveztem szélvédett, vagy kevésbé szeles idõben fõzök majd. Azt írják egy kis palack 3 napra elég kb![]()
Szállításkor kicsi a helyigénye. Rakéta kályhához hasonlóan mûködik, jobb hatásfokkal mint az eredeti Hobo kályha.
Ahogy alul elég a tüzelõanyag súlyától lejjebb csúszik. Füstölés csak begyújtáskor van. Jelenleg tesztelés, beállítás történik.
Eddigi eredmények biztatóak. Alul a hamurács kialakítását kell módosítanom, és hõálló festéssel kell ellátnom.
Aztán munkám eredményeképp, megelégedve kortyolgattam a tûzhelyen fõzött mentás citromfûteát.
Elsõ kísérleti üzemrõl rövid bemutató videót készítettem a telefonommal, Youtube csatornámon megtekinthetõ.
| Thumbs Up |
| Received: 7 Given: 0 |
Rozsdiból kéne lézervágni, akkor nem kell festeni, csinálni neki egy kis batyut, abban lehetne szállítani.
Nagyon tetszik!![]()
Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!