0
Jimmy ez az ikeás függöny tényleg tökéletes lehet a célra, bár nem tudom mivel lehetne összefogni.
A zipzár lenne az ideális, de ilyen hosszút nem kapni.
Kötelet én 8 millis fonott PP kötelet használtam barkácsáruházból, kezd szétmenni de még mindig megbízhatóan tart 200 kg-t. Nemrég szakadt el a függõágyam valószínûleg mert nem vártam meg a teljes száradást használat elõtt, pamutból volt. Ketten voltunk benne és nem szakadt le, csak felszakadt, szóval nem okozott kellemetlen meglepetést.
Jimmy, még annyi, hogy a függõágyadhoz valamiféle paracordot javaslok, két karabínert, és esetleg kötélszorító gyûrût, nagyon sokat lehet szopni a felkötéssel ezért fontos, hogy megfelelõ rögzítést alkalmazz ami egyszerû, bár nekem a sima egycsomós kötés is bejött, PP kötéllel könnyen bontható, feszesen tart.
A függõágy két végére, ahogy a hammock knot videón is láthatod érdemes hevedert rakni! Nagy segítség és mehet is rá a karabíner:
http://www.mountex.hu/termek/20104-0...rheveder_80_cm
Ilyenre gondolok bár asszem rövidebb is elég. Jól jöhet.
Paracordnál kicsit félek, hogy a fák kérge felrojtosítja, a kötelemet is sikerült, lehet, hogy oda kötélvédõ is kell. Az ágynál számolni kell még a nyúlással, ha olyan az anyag és fõleg a függõágy kötésnél (hammock knot) hajlamos csónak alakúra nyúlni és úgy nagyon kényelmes tud lenni. Bár nekem pamut ágyam van (volt, amíg el nem szakadt pár napja a balatonon)
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
Ha megnézed a videót amit a szúnyoghálóra linkeltem láthatod, hogy alul elég egy méteres, vagy akár rövidebb zippzár, amúgy csak össze kell belõle heftölni a megfelelõ méretû zsákot valahogy úgy, h lehetõleg ne férjenek be a vérszívók a varrásnál... Utóbbira ötletek?Én egy vászoncsík segítségül hívására gondoltam eddig...
Ötlet az van
ügyes barátnõ, nagymama?
De jah, a vászoncsík jó lehet. Vagy esetleg valami vékonyabb hevederkötél?
Ha bivakban alszol a függõágyban még az esõ ellen se kell védekezned. Emlékszem életem egyik legjobb alvása függõágyban a szigeten volt zuhogó esõben vastag vízlepergetõ hálózsákban. Úgy aludtam mint egy baba. Ráadásul kicsit már bennem volt a másnap, de teljesen "kiszellõzött" reggelre. Jó rég volt![]()
Nos megvettem az ikeás függönyt hálónak, jónak tûnik az anyaga és ha jól látom két darabot (3x3 méteres) adnak egy áráért.
Vettem vásznat is, 1000 forint volt a lenvászon métere, 150 széles, jó anyagnak tûnik, a baj az, hogy én 4 méteres függõágyat szoktam meg, így a háló nem biztos, hogy elfér fölötte csak ha összeöltöm a kettõt, de majd meglátjuk.
Egyelõre nem tudom, hogy az új anyag rögzítését hogyan oldjam meg, a hammock knot nem rossz, de valami biztosabb megoldás kellene, esetleg varrás.
(ui: elkeserítõ, hogy a sok mûanyag-üveg-porcelán-fa vacak sokkal olcsóbb mint az élelmiszer)
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
https://www.youtube.com/watch?v=qtdOwohV7go
a kedvenc fuggo agy megoldasom. egyszeru, gyors es olcso.
DSCF8155.jpgDSCF8156.jpgDSCF8158.jpg
Összedobtam, hogy lássam az arányokat, tökéletes.
18 négyzetméternyi hálóanyag (kétszer 3x3 1300 ért)
400x 150 lenvászon (eléggé nyúlik már most de majd meglátjuk)
0,8-as pp kötél.
Eddig is 4 méteres ágyat használtam, de elszakadt pár év használat után, az kb lepedõanyag volt.
Hammock knottal kötöttem fel.
A háló összeöltésén még gondolkodom, valószínûleg két oldalt Zip zár vagy tépõzár, hogy bele tudjam húzni a köteleket (a zip zár lehet jobb)
És középen ahol a két anyag elválasztódik két oldalt (150-150) szakaszon középen zipzár (majd megnézem milyen árak vannak)
Alul pedig végig összevarrom sûrûn 6 méteres hosszon.
Fontos a lelógó háló, mert a szúnyogok a függõágy anyagán keresztül is képesek hátbacsípni.
Na majd meglátjuk, ha van ötlet a hálóhoz írjátok, mert ez így elég zavaros. Ha túl közel van a fejhez rálóghat és megcsíphetnek ezért muszáj kifeszítenem, de így meg 2x2 kötelen kell áthúznom.
A vászon egyelõre fehér, már csak az a kérdés milyen rejtõszínt adjak neki, illetve rejthetõ-e a rovarháló. (festhetõ-e egyáltalán ugyanis mûszálas) Ha nagyon nincs más ráködölök acryl lakkal.
Last edited by törölt tag -gl; 07-28-2015 at 06:45 PM.
Sziasztok!
A függõágynál mi a helyzet a vadakkal? Például nem lenne jó érzés arra kelni, hogy egy szarvas, vagy vaddisznó véletlenül az oldalamba fut.