Oldala 26 of 61 ElsõElsõ ... 16242526272836 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 251 to 260 of 610

Topic: Mennyi idõnk van?

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló DooM Hozzászólás megtekintése
    Neked is leírom,mint Milánnak,hogy a "földet nézi" kifejezés nem a kapálásra,nem a földmûvelésre,sem az önellátásra,sem a vidéki élet lehúzására vonatkozik.Félreértés!
    Bocs hogy beleszólok, de én azt írtam hogy értettem a metaforát ami a beszûkült látókörûségre utal. Az a pár sor nem volt szétválasztva rendesen és az megtévesztõ lehetett.
    Szóval nem értem hogy miért nem értetted, hogy én megértettem a metaforát?

Végül is ez csak az én huszad rangú kérdésem, csak zavart egy kicsit.
    Last edited by mmilan21; 07-26-2015 at 11:32 AM.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    kedves Oakland, Mizu és mindenki
    örülök, hogy nem ért mindenki egyet mindenkivel, mert akkor mennénk birka módra a másik után DEEE ne én legyek vagy más a hülye, idióta ( írhatok bármilyen jelzõt ) mert nem követem a másik szerint jó utat. és igen Morpeussal ez a gondom hogy csak a bárka és a sámán jóslat az igaz a másikat meg sem hallgatja. sosem mondtam ki mit csináljon és nem is szóltam le senkit mert másként gondol dolgokat de ez elvárom vissza felé is amit az Õ esetében nem látok, csak a tiszteletlenséget mindenki felé aki nem fogadja el szavait.
    örülök hogy társakra találtál csak fura hogy mi több találkozót szerveztünk amit leszart mindenki de MI beszámoltunk a találkozok tapasztalatairól ám a tiedet - tieteket még nem láttam. nem kell sok, találkoztam ezzel ezzel és ezt csináltunk ez a tapasztalat. mi megtettük õszintén leírtuk a negatív és pozitív tapasztalatokat ami önkritikát mutat. ezt másoktól még nem annyira láttam csak a milyen szuper vagyok mindenben írást.
    és akkor vissza Morpeushoz nem akartam leírni de akkor leírom olvasgatom néha Facebook írásait és nem egészen azt írja ott mint itt...van írás amiben azon gondolkodik hogy eladja az egészet mert nem bírja, azt hogy hulla fáradt és nem jut a dolgok végére. ezeket kéne itt leírni a valóság miatt és nem az észosztást csak.
    azt hogy ki mit tud felmutatni nem tudom de szerintem sokat a felét sem mint amit elmondanak de nem tudom mi értelme ennek.
    és amit hiányolok. senki sem irt az új tesla akkukról, a menekülõ jármûvek karbantartásáról és a választott típus indoklásáról, milyen messze akar eljutni és miért pont oda, elkezdtük a családdal gyerekkel menekülés kérdését de szét off-olták, nem írt senki az étel és egyéb allergiákról, gyógyszer hiányról és érzékenységrõl, és még másik 100 kérdésrõl amit igény szerint felteszek de válaszokat várok és nem okoskodást.

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    Ismerem Lekvár tagtársat. Õ az, akibe Doom-DooM mindig beleköt.
    Nézd csak találtam még egyet!
    Üdvözöllek a fórumon!
    DooM-ot ismerni fogod, õ az aki az ember immunrendszerét erõsíti!
    Olvasd a régi hozzászólásokat, és képet fogsz kapni az itt zajló "életrõl"... bár igazából semmi sem változott, ahogy az új hozzászólásokat nézem.
    Lassan elkezdhetnél elgondolkodni a dolgokon,hogy ki-kibe köt bele?Persze nem muszáj,csak úgy írtam!

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Skacok!
    Régebben többet voltam fent, többet szóltam hozzá...
    Mostanra kicsit (nagyon) visszavetem ebbõl, sokat olvasok tõletek, sokat csóválom a fejem és nagyon értékelem, ha idõnként felbukkan egy-egy értékes, használható hozzászólás..

Nagyon szeretem ezt a topikot pl. mert ezt a témát tartom a legfontosabbnak, kiindulópontnak és végeredménynek egyben.

Heteket olvasok vissza és látom a változásokat élesen..
    Morpheusz és Doom nemrég még jóban voltak, most (sajnos) nem ez jött le..
    Sokak személyeskednek, astonferi sem tudja megállni, hogy ne támadja Morpheust, Doom lekvárt, Morpheus még mindig nem találja sokunkat elég értelmesnek vagy nincs ideje tanítgatni a társaságot... stb..stb..és így szépen lehet sarazni mindenkinek mindenkit...

Bocs, hogy elkalandoztam..

Úgy látom egyre inkább, hogy (sajnos) igaz lesz, igaz lehet az az augusztusi, szeptemberi dátum.
    Ha nem történik meg, akkor az csak azért nem fog, mert még erõteljesen küzdenek nagyobb hatalmak a koncért és kicsit még odázzák az elkerülhetetlent.

Szóval a világ, erurópai és a hazai történések mind egy összeomlásra utalnak. a Felkészülés idõszerûbb mint valaha.

Nem volna jobb erre koncentrálnia mindenkinek, segítve magán és mellékesen preppertársain is ???
    No igen,nagy rajongója voltam Morphusznak!Úgy volt,hogy tavasszal meghív egy kicsit magához.Többször írtam privátot neki,hogy mikor és a honlapjára is üzentem,Válasz nem érkezett,nem értem a dolgot.Na mindegy.
    Ja,Neked is ajánlom ,mint Oaklandnak,hogy nézzétek meg alaposabban,ki-kivel kötözködik.Tényleg nem bántom Lekvárt,még csak nem is szólok hozzá!Nem nagyon értem a viselkedését,fõleg ,hogy már Túlélõ is figyelmeztette,a stílusért.
    Nem értem,mert Ez a téma akkora volumenû,hogy az általa gyakorolt taktika,csak hangya az erdõben,mint téma.Nagyon szerteágazó ez a prepperkedés és túlélés témakör,van róla beszélni való.
    De Lekvárnak szinte minden bejegyzése rólam szól!Miért?Nem ért egyet,OK,vettem,na és?Nem fog senki elbujdokolni és nem jönni a fórumra mert valakinek nem tetszik valami.
    Úgyhogy nem én vagyok Az aki kötekedik.De egyébként tök mind1!Nem oszt-nem szoroz,csak az objektivitás kedvéért.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,229
    Given: 1,208

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    örülök, hogy nem ért mindenki egyet mindenkivel, mert akkor mennénk birka módra a másik után DEEE ne én legyek vagy más a hülye, idióta ( írhatok bármilyen jelzõt ) mert nem követem a másik szerint jó utat.
    Ez is igaz általánosságban. Nincs kizárólag helyes út, nincs megírva hogy mi a jó és tökéletes, fõként hogy nem is lehet, mivel minden ember más és más, ahogy a különbözõ emberek helyzete is teljesen különbözõ. Aki egy 1 szobás lakásban bérlõ, annak teljesen más lesz "a helyes", mint aki saját tanyán él. Egy sok gyerekes embernek is más a helyzete, mint az egyedülállónak, vagy egy friss házasnak. Függ a munkahelytõl is, anyagi helyzettõl is, egészségügyi dolgoktól. Szóval ezen összeveszni elég felesleges dolog.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Persze Doom, itt mindenki hazudik és a fõ célunk, hogy elmebetegként állítsunk be téged.
    Az elõbb olvastam át Lekvár bemutatkozását, már akkor belemartál, rögtön az elején. Még emlékszem a Hollófészek tagtárs elüldözésére is.
    Mi vagyunk azok, akik visszamenõleg törlik a hozzászólásaikat, mi vagyunk azok, akik töröltetik magukat a fórumról és egy másik felhasználó névvel visszajönnek?
    Úgy látom, hogy komoly problémák vannak nálad. Úgy emlékszem, hogy én ajánlottam neked segítséget privátban és hívtalak túrázni is. Persze, nem jöttél.
    Jó lenne, ha a fórum arról szólna, hogy tanulunk egymástól hasznos dolgokat és nem arról, hogy rögtön megszóltok valakit, mert a ti elképzelésetekbe nem fér bele az önfenntartásról gondolkodni vagy éppen ragaszkodtok a panelbeli kényelmes élethez.
    Astonferi: senki nem mondja, hogy bárkit is követned kell. Sõt, talán én vagyok legjobban ez ellen.
    Gondolod, hogy miután megszóltok, leköpködtök a fórumon mindent, amiben hiszünk, amit csinálunk, ezek után majd a találkozókon együtt fogunk iszogatni? Amúgy volt szerencsém néhány emberhez a társaságotokból, hosszútávra sikerült magamat meggyõzni arról, hogy ne így keressek ismeretségeket. Lefordítva, nem igazán pozitívak a tapasztalataim.
    Tovább fokoznám a dolgot. Mi is összejárunk, csak megválogatjuk, hogy kit hívunk meg. Bocsi.

és amit hiányolok. senki sem irt az új tesla akkukról, a menekülõ jármûvek karbantartásáról és a választott típus indoklásáról, milyen messze akar eljutni és miért pont oda, elkezdtük a családdal gyerekkel menekülés kérdését de szét off-olták, nem írt senki az étel és egyéb allergiákról, gyógyszer hiányról és érzékenységrõl, és még másik 100 kérdésrõl amit igény szerint felteszek de válaszokat várok és nem okoskodást.
    Azért nem írok ilyenekrõl, mert nem érdekel a téma. Nem érdekelnek a tesla akkuk, nem tervezek menekülni a földecskémrõl, ezért nincs szükségem menekülõ jármûre. Amíg nektek menekülni kell a nagyvárosokból, én már ott vagyok a végállomáson.
    Nem menekülök családdal-gyerekekkel, nincs étel és egyéb allergiánk, nagyon ritkán szedünk gyógyszereket s a többi.
    Ha valamit nem fogok tenni vagy éppen nem érdekel a téma, akkor csak azért, hogy koptassam a billentyûzetet, nem fogok hozzászólni. Nem fogok beszólogatni, hogy minek kell a menekülõ jármû és hasonlókat. Másként készülünk az összeomlásra, ezért mások a terveink és az életmódunk. Míg én ezt felfogom és eszembe se jut, hogy megváltoztassalak benneteket, addig azt látom, hogy folyamatosan jön a köpködés a ti oldalatokról. Amúgy bántani nem akarlak, mert a tûzoltók a szívem csücskei. Becsülöm a munkátokat és nagyon sok haver van közületek.

Valamikor szerettem a kínai irodalmat. Volt egy novella a középkorból, ami megmaradt bennem.
    Volt egy nagyon nagy vitatkozó, aki az életét tette fel mindig a gyõzelemre. Nem volt olyan téma, amiben nem tudta volna a saját véleményét kinyilvánítani és logikai úton bizonyítani annak helyességét. Mindenkit lemosott a színrõl. Egyszerûen legyõzhetetlen volt.
    A tudósok között felmerült a kísértetek kérdése. Léteznek-e vagy sem? Vitabajnokunk, amellett érvelt, hogy nincsenek. Folyamatosan érkeztek hozzá a vitapartnerek, de éles logikáját villogtatva, egymás után szégyenítette meg õket. Egy este bekopogott hozzá egy idõs férfi. Vitázónk kicsit bosszús volt a késõi idõpont miatt, de éhezve a vitára és a gyõzelemre, meg sem várva, hogy ellenfele megszólaljon, órákon keresztül, minden szemszögbõl és oldalról, különbözõ megközelítéseket figyelembe véve bizonyította, hogy márpedig kísértetek nincsenek. Eljött a hajnal és látogatója a szeme láttára vállt köddé.

Nincs sok idõnk. Már tavaly augusztus-szeptember tájékán számítottak a gazdasági elemzõk az összeomlásra. Sikerült elodázni a dolgot, orosz anyagi segítséggel. Jelenleg viszont, a rubellal való játék miatt keleten is gondok vannak. Most õsszel mi lesz? Inkább ezen törjük a fejünket.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    nos nem személy szerint neked kell válaszolnod de akkor senki sem küzd gondokkal és ezért nem válaszol senki. amely dolgok nem érintenek abba én sem írok szólok bele de ezekszerint ezekben a témákban egyedül nekem vannak kérdéseim.
    nem azt írtam - kértem hívj meg kis társaságodba hanem hogy egy rövid tanulmány beszámolót sem láttuk a dologról.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Doom , astonferi!

Sokban igazatok van, de olyan nincs, hogy mindenben! Ez egyébként mindannyiunkra vonatkozik...

Lehetne valóban többet írni amit tudunk, amit tapasztaltunk, de higgyétek el, hogy vagy a meszirõl jött ember azt mond amit nem szégyel, vagy egyszerûen nem akarjuk kiadni a nyilvánosságra magunkat, vagy sok dolgainkat..
    Volt már olyan is, hogy Túlélõvel töröltettem hozzászólásomat, mert ...

Egyben közös itt mindenki szerintem, hogy szeretjük ezt a fórumot, érdekel mindenkit a téma és mindannyian félünk/tartunk az elõttünk álló nem kellemes jövõtõl...

Megpróbálok én is aktívabb lenni egyes témákban és valami pluszt mindig adni a fórumokhoz...
    Próbálja mindenki szintén ezt tenni..
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    nos nem személy szerint neked kell válaszolnod de akkor senki sem küzd gondokkal és ezért nem válaszol senki. amely dolgok nem érintenek abba én sem írok szólok bele de ezekszerint ezekben a témákban egyedül nekem vannak kérdéseim.
    nem azt írtam - kértem hívj meg kis társaságodba hanem hogy egy rövid tanulmány beszámolót sem láttuk a dologról.
    Privátban levelezünk a barátaimmal, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én. Már nem tesszük fel a fórumra a dolgokat, mert csak a leszólást és a negatív hozzáállást kapjuk cserébe. Sok ismerõs fel sem regisztrál, mert nem szeretik az emberek, ha folyamatosan bizonygatni kell a saját igazukat.
    Sikerült elérni, hogy egysíkúan mûködjön a fórum. Van a fogyasztói társadalom vadhajtásaként mûködõ prepper szubkultúra, amire ugyanúgy nagyon sok gazdasági vállalkozás és iparág épül. Mellette vagyunk MI, akik elvetjük a világnak a monetáris részét.
    Persze, ez egy hosszú folyamat, amíg eljut az ember odáig, hogy valójában mi is a fontos.
    Kell a pénz is a mindennapokra, de csak annyi, amennyi valóban szükséges. Egy jól mûködõ mikrogazdaságban, régiesen háztájiban, megtermelhetõ annyi élelmiszer, ami eltart egy nagyobb családot is.
    Nem a pénz a lényeg, hanem a szabadság. Nagyon nem érdekel, ha valaki oldalakon keresztül cáfolatokat fog írni, hogy márpedig ez nem lehetséges.
    Csinálom, ebben élünk, létezünk. Sok munkával jár? Igen. Koszos lesz a kezünk a munkától? Igen, sõt tele lesz bõrkeményedéssel. Az én világomban nincs helye olyanoknak, akik nem fogják meg a szerszám nyelét.
    Minket már megérintett a változó idõk szele. Pontosítva, hogy már nincs idõnk.
    Nem fantasztikus dolgokra kell felkészülni, hanem egy gazdasági összeomlásra, ami bármelyik napra várható, már évek óta.
    Abban az új világban, nem a pénz fog dominálni, hanem az, hogy ki rendelkezik élelmiszer elõállító technológiával. Kezdve a földre vetett tekintettel és a kapával, ásóval a kézben.

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 68
    Given: 91

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló DooM Hozzászólás megtekintése
    Nézd csak találtam még egyet!
    Lassan elkezdhetnél elgondolkodni a dolgokon,hogy ki-kibe köt bele?Persze nem muszáj,csak úgy írtam!
    Van két farkas,folyton harcolnak.Az egyik a Doom és a másik a Lekvár.
    Melyik farkas gyõz?

Megoldás: Amelyik arcán mosoly van a válaszíráskor.