Oldala 8 of 14 ElsõElsõ ... 678910 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 135

Topic: Függõágy

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló doki Hozzászólás megtekintése
    Vannak kész megoldások:http://legiosmilitary.hu/index.php/w...tohhalo-detail, ezek nem feltétlenül olcsók.

Vagy vannak tüll anyagú szúnyoghálók, ilyeneket vásárolhatsz 1500-2000 forintért, ezeket csak össze kell varrni, esetleg egy kiszuperált függöny is megfelelhet a célnak.
    Köszi, ilyenre gondoltam. Annyira nem vészes az ára.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Jimmy ez az ikeás függöny tényleg tökéletes lehet a célra, bár nem tudom mivel lehetne összefogni.
    A zipzár lenne az ideális, de ilyen hosszút nem kapni.
    Kötelet én 8 millis fonott PP kötelet használtam barkácsáruházból, kezd szétmenni de még mindig megbízhatóan tart 200 kg-t. Nemrég szakadt el a függõágyam valószínûleg mert nem vártam meg a teljes száradást használat elõtt, pamutból volt. Ketten voltunk benne és nem szakadt le, csak felszakadt, szóval nem okozott kellemetlen meglepetést.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Jimmy, még annyi, hogy a függõágyadhoz valamiféle paracordot javaslok, két karabínert, és esetleg kötélszorító gyûrût, nagyon sokat lehet szopni a felkötéssel ezért fontos, hogy megfelelõ rögzítést alkalmazz ami egyszerû, bár nekem a sima egycsomós kötés is bejött, PP kötéllel könnyen bontható, feszesen tart.
    A függõágy két végére, ahogy a hammock knot videón is láthatod érdemes hevedert rakni! Nagy segítség és mehet is rá a karabíner:
    http://www.mountex.hu/termek/20104-0...rheveder_80_cm
    Ilyenre gondolok bár asszem rövidebb is elég. Jól jöhet.
    Paracordnál kicsit félek, hogy a fák kérge felrojtosítja, a kötelemet is sikerült, lehet, hogy oda kötélvédõ is kell. Az ágynál számolni kell még a nyúlással, ha olyan az anyag és fõleg a függõágy kötésnél (hammock knot) hajlamos csónak alakúra nyúlni és úgy nagyon kényelmes tud lenni. Bár nekem pamut ágyam van (volt, amíg el nem szakadt pár napja a balatonon )

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Jimmy ez az ikeás függöny tényleg tökéletes lehet a célra, bár nem tudom mivel lehetne összefogni.
    A zipzár lenne az ideális, de ilyen hosszút nem kapni.
    Kötelet én 8 millis fonott PP kötelet használtam barkácsáruházból, kezd szétmenni de még mindig megbízhatóan tart 200 kg-t. Nemrég szakadt el a függõágyam valószínûleg mert nem vártam meg a teljes száradást használat elõtt, pamutból volt. Ketten voltunk benne és nem szakadt le, csak felszakadt, szóval nem okozott kellemetlen meglepetést.
    Ha megnézed a videót amit a szúnyoghálóra linkeltem láthatod, hogy alul elég egy méteres, vagy akár rövidebb zippzár, amúgy csak össze kell belõle heftölni a megfelelõ méretû zsákot valahogy úgy, h lehetõleg ne férjenek be a vérszívók a varrásnál... Utóbbira ötletek? Én egy vászoncsík segítségül hívására gondoltam eddig...

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    Ha megnézed a videót amit a szúnyoghálóra linkeltem láthatod, hogy alul elég egy méteres, vagy akár rövidebb zippzár, amúgy csak össze kell belõle heftölni a megfelelõ méretû zsákot valahogy úgy, h lehetõleg ne férjenek be a vérszívók a varrásnál... Utóbbira ötletek? Én egy vászoncsík segítségül hívására gondoltam eddig...
    Ötlet az van
    ügyes barátnõ, nagymama?
    De jah, a vászoncsík jó lehet. Vagy esetleg valami vékonyabb hevederkötél?
    Ha bivakban alszol a függõágyban még az esõ ellen se kell védekezned. Emlékszem életem egyik legjobb alvása függõágyban a szigeten volt zuhogó esõben vastag vízlepergetõ hálózsákban. Úgy aludtam mint egy baba. Ráadásul kicsit már bennem volt a másnap, de teljesen "kiszellõzött" reggelre. Jó rég volt

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Nos megvettem az ikeás függönyt hálónak, jónak tûnik az anyaga és ha jól látom két darabot (3x3 méteres) adnak egy áráért.
    Vettem vásznat is, 1000 forint volt a lenvászon métere, 150 széles, jó anyagnak tûnik, a baj az, hogy én 4 méteres függõágyat szoktam meg, így a háló nem biztos, hogy elfér fölötte csak ha összeöltöm a kettõt, de majd meglátjuk.
    Egyelõre nem tudom, hogy az új anyag rögzítését hogyan oldjam meg, a hammock knot nem rossz, de valami biztosabb megoldás kellene, esetleg varrás.

(ui: elkeserítõ, hogy a sok mûanyag-üveg-porcelán-fa vacak sokkal olcsóbb mint az élelmiszer)

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    https://www.youtube.com/watch?v=qtdOwohV7go

a kedvenc fuggo agy megoldasom. egyszeru, gyors es olcso.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    DSCF8155.jpgDSCF8156.jpgDSCF8158.jpg
    Összedobtam, hogy lássam az arányokat, tökéletes.
    18 négyzetméternyi hálóanyag (kétszer 3x3 1300 ért)
    400x 150 lenvászon (eléggé nyúlik már most de majd meglátjuk)
    0,8-as pp kötél.
    Eddig is 4 méteres ágyat használtam, de elszakadt pár év használat után, az kb lepedõanyag volt.
    Hammock knottal kötöttem fel.
    A háló összeöltésén még gondolkodom, valószínûleg két oldalt Zip zár vagy tépõzár, hogy bele tudjam húzni a köteleket (a zip zár lehet jobb)
    És középen ahol a két anyag elválasztódik két oldalt (150-150) szakaszon középen zipzár (majd megnézem milyen árak vannak)
    Alul pedig végig összevarrom sûrûn 6 méteres hosszon.
    Fontos a lelógó háló, mert a szúnyogok a függõágy anyagán keresztül is képesek hátbacsípni.
    Na majd meglátjuk, ha van ötlet a hálóhoz írjátok, mert ez így elég zavaros. Ha túl közel van a fejhez rálóghat és megcsíphetnek ezért muszáj kifeszítenem, de így meg 2x2 kötelen kell áthúznom.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    A vászon egyelõre fehér, már csak az a kérdés milyen rejtõszínt adjak neki, illetve rejthetõ-e a rovarháló. (festhetõ-e egyáltalán ugyanis mûszálas) Ha nagyon nincs más ráködölök acryl lakkal.
    Last edited by törölt tag -gl; 07-28-2015 at 06:45 PM.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Sziasztok!
    A függõágynál mi a helyzet a vadakkal? Például nem lenne jó érzés arra kelni, hogy egy szarvas, vagy vaddisznó véletlenül az oldalamba fut.

A topic keresõszavai: