Oldala 14 of 40 ElsõElsõ ... 4121314151624 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 131 to 140 of 395

Topic: PC szervíz

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Jobb helyet nem találtam neki.
    A Biztonságos Internetezés topik adta az ihletet az írásomhoz. Onnan idéztem.

Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ez így nem hangzik túl jól.

Telepítetted az új Windowst, és persze olvasatlanul leokéztad a felhasználói feltételeket?

http://444.hu/2015/08/01/telepitette...-felteteleket/

Kísérlet képen felraktam az új Windowst egy külön partícióra, hogy ne ok nélkül panaszkodjak róla.
    A 64 bites verziót telepítettem fel egy SSD-re a Windows 7-el szomszédos partícióra.

A kis (vérszívó/adatszívó) gyíkot vagyis a Cortanát nem kapcsolja be alapból a Windows egyenlõre itt Magyarországon(hivatalos közlemény szerint).

A CEIP/Felhasználói Élmény Fokozása Program(kvázi egy adatszivárogtató) egy nagyon furfangos dolog.
    Letiltod már a telepítés közben - minden csúszkát kikapcsolás helyzetre állítasz a speciális beállításoknál - és mégis a feladatütemezõben ott vannak mint bekapcsolt háttérszolgáltatások. RÁADÁSUL elõre van ütemezve - vagyis telepítéskor letiltottad, de mégsem, mert engedélyezve van teljes vállszélességgel.
    Ez már a Windows 8-nál is pontosan így mûködött. - Ez így jogilag vitatható. Megtévesztés a köbön.

Elkezdtem belerágni magam a rendszerbe:
    Kontra:
    - Az volt az elsõ hogy a szemtelen, alapértelmezetten automatikusan induló One Drive felhõ klienst kikapcsoltam véglegesen. Bakker ez egy nyitott rés a gépen amit még az Index is elismer.
    - Ismét csak gyarapodtak a szolgáltatások. Némely régi szolgáltatást feldaraboltak 2-3 részre és raktak bele pár tucat új (kémkedésre is alkalmas) szolgáltatást.
    - Letiltottam vagy 80-90 számomra haszontalan szolgáltatást(ezeknek a harmada állandó jelleggel futott volna).
    - Van kb. egy tucat szolgáltatás amit nem lehet letiltani, de én nem tartok rá igényt és biztonsági kockázatot is jelent.
    - A modern alkalmazások platformját sem lehet egészen letiltani, márpedig én akkor sem fogom azt a hányadék kinézetû buta és kémkedésre kihegyezett platformot használni.
    - A feladat ütemezõben az ütemezett feladatok 60-70 százalékát letiltottam, de leginkább töröltem. (S.M.A.R.T. ceip, USB ceip, Kernel ceip, Bluetooth ceip, App ceip és az összes bullshit ceip-et kitöröltem)
    - A Start menü nem a régi már. Egy Vezérlõpultot is úgy kell elõbányászni a Gépház szolgáltatás rejtettebb bugyraiból.
    - A csempediszkontot nem olyan nehéz levakarni a Start menübõl. Aztán kapok egy alap klasszikus Windows szintû Start menüt.
    - Kb. 150 beállítást kellett átállítani, mert nem voltak számomra kedvezõek(Ezt mind a Gépházban és a Vezérlõpultban, a Szolgáltatásokat és a Feladatütemezõt itt nem számoltam.)
    - Az alap Windows "modern" alkalmazásoktól a hányinger kerülget. Le sem lehet törölni a kis nyavalyások nagy részét a kezelõfelületen keresztül.
    Az ablakok színe nem igazán variálható. Van kb 30 elõre legenerált szín - azt válassz birka. Legalább a Win7-ben szabadon lehetett színt keverni.
    A Zone Alarm tûzfal nem kompatibilis vele. A Windows bili tûzfalából nem kérek.

Pro:
    - A sok szir-szart lekapcsolva már meggyõzõ az operációs rendszer nyers sebessége. Vetekszik a mostani testre szabott (karcsúsított) Windows 7-el.
    - A fájlkezelõ és a tálca tetszenek.
    - Ha lekapcsolom a témákat és a csilivilit, legalább már nem a klasszikus Windows stílus fogad.
    - A rendszer gyorsan indul el és gyorsan is áll le vele. - Ehhez köze lehet a halom letiltott cuccnak is.
    - AVG víruskergetõ mûködik vele és a Klite Codec Pack is az MPCHC-vel.

Mindezek ellenére még mindig nem bízok az új rendszerben. Viszont aránylag jól meg lehet nyirbálni a túlzottan kíváncsi szolgáltatásokat.

Addig is ezt neked Billgécc:

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,192
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    Én biztos várok a végletekig. Hátha a fizetõs másmilyen lesz, kevésbé kémkedõs. Vagy kap majd a Mikiszoft néhány pert kilátásba és hirtelen változtatnak majd néhány dolgon a felhõs résszel kapcsolatban. Csak gondoljunk bele, mi lenne ha több százmillió ember felhõben lévõ adatát ellopnák, amiben benne lenne a bankkártyaszámoktól kezdve a banki bejelentkezõ felhasználónév/jelszó-n keresztül a lakcímen és telefonszámon át minden? Az összes kontinensen átívelõ katasztrófa. És a felhõ az ugye nem feltörhetetlen, mert elég sokszor feltörték már.

De minek is akarja a Microsoft azt tárolni a saját szerverein, hogy egy felhasználó milyen weboldalt néz? Egyáltalán mi köze hozzá? Ez olyan mintha vennél egy autót és az autógyárat naponta fel kellene hívnod hogy aznap merre fogsz menni a kocsival.

Megmondjam hogy miért érdekes ez? Mivel ha az adatgyûjtést állami szinten korlátozzák, akkor ez egy így jó kiskapu. Az állam nem gyûjt adatot senkirõl, épp csak megkapja a szolgáltatóktól csak úgy. Hiszen benne van a szerzõdésben hogy 3. személynek kiadható, ami lehet reklámcég, de maga az állam is. Persze lehet hogy nem így van, de az a helyzet hogy teljesen ésszerû a dolog.

De nem csak az. Hanem nem akarom hogy a bankszámlámhoz bárki hozzájusson lopott kódokkal. Nem tudom mi az a "Felhõ", csak sejtéseim vannak, de az tuti hogy nagyon béna lehet ha annyiszor feltörték már.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nem tudom mi az a "Felhõ", csak sejtéseim vannak, de az tuti hogy nagyon béna lehet ha annyiszor feltörték már.
    Felhõnek nevezik az online eléréssel a rendelkezésedre bocsátott, fizikailag máshol lévõ tárhelyet.
    Tehát mintha bérelnél egy szerveren mondjuk 100 GB helyet valahol, és hálózati kapcsolaton keresztül tudnád az adatokat mozgatni rajta. Csak nem kell bérelni, mert "ingyen" kapod, mert ez mekkora fejlõdés már, és bármilyen eszközrõl, bárhonnan elérheted az adataidat...
    Az a baj, hogy mindenki más is, aki hozzáfér az adott szerverhez.
    A teljesség igénye nélkül a fizikai tárhely tulajdonosa, használói, a hálózati kapcsolatot szolgáltató cég, valamint az infrastruktúra vezérlését végzõ szoftverek használói, és gyakorlatilag bárki, aki képes ilyesmit feltörni.

Persze ha van egy pendrive a zsebedben, amihez csak akkor férnek hozzá, ha elveszik tõled, az bizony nagyon-nagyon elavult.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem tudom mi az a "Felhõ", csak sejtéseim vannak, de az tuti hogy nagyon béna lehet ha annyiszor feltörték már.
    Röviden: sok szervert összekötnek és azon futtatnak egy nagy virtuális (szoftveres) keretrendszert, ami egy nagy egységként mûködteti a gépeket, így hatékonyabb és olcsóbb a rendszer üzemeltetése.
    Különbözõ típusú felhõk léteznek. Ilyen például a számítás felhõ vagy az adattároló felhõ. Ez utóbbit jelenti az OneDrive szolgáltatás a Microsoft berkein belül.
    Az adattároló felhõk feltörése a veszélyesebb számunkra. Ha feltörik, akkor viszik az összes ott tárolt adatot.
    Billgécc meg mossa kezeit, mert "Benne volt foglalva licenc feltételekbe ez a kockázat is".
    Meg olcsó húsnak híg a leve és ajándék(ingyenes) lónak ne nézd a fogát.
    Last edited by mmilan21; 08-01-2015 at 03:48 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az ingyenest biztos nem töltöm le. A fizetõst néztem 199 dollár. Késõbb ha letisztul a dolog, akkor esetleg egyszer majd arra befizetek. De az nem most lesz.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem értem ezeket flameket...
    Ha nem tetszik a rendszer használj papírt meg ceruzát, azt egyszerûbb is "feltörni".
    8.1 van a laptopokon, a tableten és a telefonon is. Minden adat amire szükség lehet onedrive-on, bármikor bárhonnan elérem.
    Bitlocker bekapcsolva, a 256 bites aes-t meg törje meg aki akarja, ha sikerül neki megérdemli amit talál...
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Papírral, ceruzával nem tudok online-boltokba belépni és nem tudom a bankszámlámat kezelni, meg nem tudok dolgozni se.

A probléma az hogy megvan hogy mit akarnak az emberek és fizetnének érte, épp csak nem érdekel senkit. Olyan ez, mint mikor a Youtube-on mindenki ellenezte a hülye változtatásokat, de nem számított. Aztán most, 2 évvel késõbb azt mondta a Google, hogy tényleg hülyeség volt, de hogy hogy javítanák ki arról szó sincs.

Egy jó cég azt adja, amit a vásárló szeretne, nem arra kényszeríti a vásárlót, hogy vegye meg azt amirõl tudja õ is és a vásárló is hogy nem jó.

Ha adok 200 dollárt és õk elveszik, akkor õk meg adjanak érte egy jó rendszert, ne egy biztonsági résekkel teletûzdelt szitát. Szerintem nem olyan nagy kérés, az XP-nél mûködött a dolog és a Win7 se lett rossz. Akkor miért olyan nagy ügy hogy egy rendszert ne rakjanak tele veszélyforrásokkal? Régebben azért voltak lyukak a rendszereiken, mert valamiket elfelejtettek, vagy rosszul programoztak. Most ugyanolyan lyukakat szándékosan programoznak bele a rendszerbe. Olyanokat amiket régebben biztonsági frissítésekkel foltozgattak be. Ebben én nem látok semmi ésszerûséget.

Ez nem flame, az emberek egyszerûen nem akarnak áldozatokká válni se a való életben, se az Interneten. Annyi rémtörténetet lehet hallani ellopott bankkártyakódokról meg ilyesmikrõl.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Érdekes felvetés, de az xp-ben még én is úgy járkáltam ki-be hogy a delikvenseknek fogalmuk sem volt róla, a win 7-tõl felfelé ez már kicsit nehezebb.
    Soha a büdös életben nem fog senki olyan operációs rendszert csinálni ami feltörhetetlen, de az hogy a microfos direkt lyukakat programoz a rendszerbe egy kicsit erõs kijelentés.
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Minden adat amire szükség lehet onedrive-on, bármikor bárhonnan elérem.
    Bitlocker bekapcsolva, a 256 bites aes-t meg törje meg aki akarja, ha sikerül neki megérdemli amit talál...
    A kedves Cortana a titkosító kulcsot is feltölti az OneDrive tárhelyre a változatosság kedvéért.
    Ennyit számít a titkosítás az új op.rendszer esetében.

A 444rõl idézek:
    "Hasonlóan súlyos félreértése az adatvédelemnek, hogy amennyiben egy felhasználó titkosítaná az eszközét, akkor a Windows automatikusan felmásolja a titkosítókulcsot a felhõbe, ahonnan eddig tényleg soha senkinek se sikerült semmit kilopnia, kérdezzenek meg errõl bármilyen híres nõt, akikrõl láttak mostanában telefonnal készült meztelen képet."

A 256 bites titkosítás nem a régi már. Fõleg hogy egy zárt forrású titkosító szoftverrõl beszélünk, amiben lehetnek kritikus hibák.
    Az sem mellékes, hogy NSA elvtárséknak átadták a nagy cégek kivétel nélkül a titkosító algoritmusok forráskódját.
    A E. Snowden ügy óta már nem érdemes kitüntetett bizalmat fektetni a gigacégekbe. Ami az adatbiztonságot illeti.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Érdekes felvetés, de az xp-ben még én is úgy járkáltam ki-be hogy a delikvenseknek fogalmuk sem volt róla, a win 7-tõl felfelé ez már kicsit nehezebb.
    Soha a büdös életben nem fog senki olyan operációs rendszert csinálni ami feltörhetetlen, de az hogy a microfos direkt lyukakat programoz a rendszerbe egy kicsit erõs kijelentés.
    Azért a Microsoft készített az USA hadseregének (szuperbiztonságos) XP-t. És akkor felvetõdik a kérdés hogy ha nekik tudtak olyat készíteni, akkor a mezei felhasználóknak miért nem.

de az hogy a microfos direkt lyukakat programoz a rendszerbe egy kicsit erõs kijelentés
    Pedig a cikk amit korábban megosztottam, errõl szól.