Oldala 15 of 40 ElsõElsõ ... 5131415161725 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 395

Topic: PC szervíz

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    A kedves Cortana a titkosító kulcsot is feltölti az OneDrive tárhelyre a változatosság kedvéért.
    Ennyit számít a titkosítás az új op.rendszer esetében.
    Persze
    A 444rõl idézek:
    "Hasonlóan súlyos félreértése az adatvédelemnek, hogy amennyiben egy felhasználó titkosítaná az eszközét, akkor a Windows automatikusan felmásolja a titkosítókulcsot a felhõbe, ahonnan eddig tényleg soha senkinek se sikerült semmit kilopnia, kérdezzenek meg errõl bármilyen híres nõt, akikrõl láttak mostanában telefonnal készült meztelen képet."
    A 444 azt felejti el hogy a felhasználók accountját "hekkelték" meg, konkrétan a beléptek a nevükben és úgy fértek hozzá az adatokhoz.
    Az sem mellékes, hogy NSA elvtárséknak átadták a nagy cégek kivétel nélkül a titkosító algoritmusok forráskódját.
    A E. Snowden ügy óta már nem érdemes kitüntetett bizalmat fektetni a gigacégekbe. Ami az adatbiztonságot illeti.
    Elképzelhetõ, de konkrétan leszarom, ha az nsa tudni akar valamit rólam akor ez lenne a legkisebb problémám.
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azért mert az a "szuperbiztonságos" xp a célfeladatokon kívül másra használhatatlan lenne, kutya nem venné meg.
    Nálunk is voltak ilyen kiherélt xp-k, szívtunk is vele rendesen...

Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Azért a Microsoft készített az USA hadseregének (szuperbiztonságos) XP-t. És akkor felvetõdik a kérdés hogy ha nekik tudtak olyat készíteni, akkor a mezei felhasználóknak miért nem.
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,192
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    És vagy 12 év nem volt nekik elég hogy továbbfejlesszék a dolgot, holott azóta kijött már vagy 6 másik Windows?

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tisztára mint a foci. Mindenki ért hozzá, mégse csinálja

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én nem értek hozzá, én csak a pénzt adom. A cég meg akkor kap tiszteletet a vevõtõl, ha a cég is tiszteli a vevõit/kuncsaftjait. Ez minden üzletre, boltra, nagyvállalatra igaz.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Tisztára mint a foci. Mindenki ért hozzá, mégse csinálja
    A foci és az összes sport hidegen hagy, nem jó a hasonlat.

A felhõ alapú szolgáltatások nem kimondottan biztonságosak. Sok cikket/tesztet olvastam a témában és kipróbáltam szoftvereket, szolgáltatásokat.

A felhõ alapú adattároló szolgáltatások elõnyei:

- Gyors és kényelmes, annak akinek gyors internete van.
    - Elérheted bárhonnan a fájlokat a legkülönfélébb eszközökkel.
    - Van egy plusz másolatod az ott tárolt fájlokhoz, ilyen szempontból biztonságot növeli az adatvesztéssel szemben.
    - Nem kell aggódj a merevlemez/ssd állapota miatt. Ha elromlik, akkor van még egy biztonsági másolatod.
    - Gyorsabban át tudsz küldeni fájlokat a barátoknak, munkatársaknak.

A felhõ alapú adattároló szolgáltatások hátrányai:

- bizonyítottan sebezhetõbb védelem, mintha merevlemezen tárolnád az adatokat.
    - kis feltöltési sebesség mellett lassú a feltöltés.
    - ha kell egy adat ami csak a felhõben van meg, akkor minél nagyobb, annál többet várhatok a fájl letöltésére. Nincs mindenkinek 100 megabites internet kapcsolata otthon.
    - A hárombetûs szolgálatok bármikor lekérhetik az adataidat, fõleg hogy külföldön vannak a szerverek.
    - Az elterjedt titkosítási formák mára nem védenek hatékonyan, fõleg ha állandóan online elérhetõ a titkosított állomány.
    - A szolgáltatás használati adatai és feltöltések alapján még teljesebb lehet a felhasználóról készült profil.

Kinek mi a fontos.

Nekem a nagyobb biztonság a fontosabb.
    A kényelem kiszolgáltat és hamis biztonságérzetet ad.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Ha nem tetszik a rendszer használj papírt meg ceruzát, azt egyszerûbb is "feltörni".
    Az adatbázisunk csilliómillió forintba kerül évente, nem beszélve a használatához szükséges tudásanyag és infrastruktúra fenntartásáról. Cserébe nagyjából egy óra alatt bármilyen fontos adatot bármilyen formába rendezve elõvarázsolok, ha valaki kíváncsi rá.

Ugyanezt a 490 forintos projektfüzet (sz.r a netkapcsolat, és a telephelyek távoli asztallal dolgoznak a programmal, így kell a valódi "biztonsági mentés") 10 perc alatt tudja, és közben egy kávét is megiszok.

Hja, elõnyök és hátrányok, avagy mindennek ára van.

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem igazán értem mire gondoltál, de hogy én is konkrét példát mondjak, egy 500GB-os adatbázisból bármit kérdezel max 2-3 másodperc alatt megkapom a választ.
    Az is igaz hogy a programozók/üzemeltetõk nagy részének fogalma sincs az optimalizálásról, és a "rendszert" szidják ha lassú vagy sérülékeny...

Ugyanez papíralapon igencsak muhaha lenne...

Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Az adatbázisunk csilliómillió forintba kerül évente, nem beszélve a használatához szükséges tudásanyag és infrastruktúra fenntartásáról. Cserébe nagyjából egy óra alatt bármilyen fontos adatot bármilyen formába rendezve elõvarázsolok, ha valaki kíváncsi rá.

Ugyanezt a 490 forintos projektfüzet (sz.r a netkapcsolat, és a telephelyek távoli asztallal dolgoznak a programmal, így kell a valódi "biztonsági mentés") 10 perc alatt tudja, és közben egy kávét is megiszok.

Hja, elõnyök és hátrányok, avagy mindennek ára van.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Ez nem igaz.
    Ekkora adatbázisból már maguk a keresési feltételek pontos megadása miatt sem tudnál semmit produkálni 2-3 másodperc alatt. Ha teljesen elkülönítve vannak tárolva az egyes leszûrt adatok, majdnem, mintha külön adatbázisok lennének, akkor talán, talán a megfelelõ vas birtokában tényleg megközelíthetõ a pár perces keresési eredmény.
    Bár tényleg jól hangzik, elismerem. Akinek lövése nincs a témáról, az nyilván be is szopja azonnal
    Miattam ne törd magad, nem kell.

A projektfüzet meg elég érthetõ szerintem. Lineárisan sorakoztatja fel az eseményeket és a hozzájuk kapcsolódó adatokat, valamint képes egy minimális szûrési rendszer alkalmazására.
    Nem alkalmas mindenre, de sok helyen nagyon jól használható, és rendszerben gondolkodni tudó ember kezében nagyságrendeket ráver egy digitális adatbáziskezelõre

Igen, el tud veszni, én is tudom.
    Nah, megyek inkább, meglesem a kertet, mit csinált a jégesõ.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én meg vettem egy új switch-et. Nagyon speckó, de gondolom hogy túl sokkal többet nem tudhat mint a régebbi.