Oldala 25 of 42 ElsõElsõ ... 15232425262735 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 241 to 250 of 411

Topic: Elsõsegély csomag / doboz

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Egyébként nagyon durva mandulagyulladást szedtem össze. Nem mondom, hogy a menekültektõl, de esélyes, mert gyakran utazom azon a vonaton amin õk is szoktak és gondolom náluk azért valamivel keményebb fertõzések vannak.
    Amikor nem beteg az ember nem gondol rá, de nekem most lázam van, izomfájdalom és még a hajszálaim is (!!) fájnak. Bele se merek gondolni, hogy baj esetén mi lenne velem így, mondjuk hidegben, lemaradnék a csapattól, vagy több embert megfertõznék.

Ellentétben ezzel antibiotikummal már az elsõ tabletta bevétele után érezhetõ a javulás. Érdekes most pont nincs pénzem (napokon belül jön) ezért nem tudok antibiotikumot venni. (elég durva azért, hogy fizetni kell érte, bár valahol érthetõ) ezért most nagyjából át tudom érezni, hogy egy SHFT esetén mit kéne végigélnem. És ez csak egy mandulagyulladás nem tifusz, húsevõ baktérium, legionella, vérhas....
    A második nap után most kezdtem el köhögni, szóval úgy néz ki a fertõzés kezd átmenni a tüdõre, a láz nem csillapodott.

Hidegben, nem steril környezetben, tiszta víz és élelem nélkül valószínûleg ott maradnék.
    Egyébként mit tanácsoltok, honnan tudnék így pénz nélkül gyógyszert szerezni? :/ Menjek be egy kórházba?

SHTF esetén halálfélelmem lenne egyébként. Még akkor is ha alapvetõen a mandulagyulladás nem egy halálos fertõzés.

Szerintem kérj segélyt az önkormányzattól. Nem szégyen az, volt amikor nekem is kellet, mert hó vége volt, és a foggyulladásom már a látásban is korlátozott.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Egyébként nagyon durva mandulagyulladást szedtem össze. Nem mondom, hogy a menekültektõl, de esélyes, mert gyakran utazom azon a vonaton amin õk is szoktak és gondolom náluk azért valamivel keményebb fertõzések vannak.
    Amikor nem beteg az ember nem gondol rá, de nekem most lázam van, izomfájdalom és még a hajszálaim is (!!) fájnak. Bele se merek gondolni, hogy baj esetén mi lenne velem így, mondjuk hidegben, lemaradnék a csapattól, vagy több embert megfertõznék.

Ellentétben ezzel antibiotikummal már az elsõ tabletta bevétele után érezhetõ a javulás. Érdekes most pont nincs pénzem (napokon belül jön) ezért nem tudok antibiotikumot venni. (elég durva azért, hogy fizetni kell érte, bár valahol érthetõ) ezért most nagyjából át tudom érezni, hogy egy SHFT esetén mit kéne végigélnem. És ez csak egy mandulagyulladás nem tifusz, húsevõ baktérium, legionella, vérhas....
    A második nap után most kezdtem el köhögni, szóval úgy néz ki a fertõzés kezd átmenni a tüdõre, a láz nem csillapodott.

Hidegben, nem steril környezetben, tiszta víz és élelem nélkül valószínûleg ott maradnék.
    Egyébként mit tanácsoltok, honnan tudnék így pénz nélkül gyógyszert szerezni? :/ Menjek be egy kórházba?

SHTF esetén halálfélelmem lenne egyébként. Még akkor is ha alapvetõen a mandulagyulladás nem egy halálos fertõzés.
    Mennyi lenne ez a gyógyszer?

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ben Hozzászólás megtekintése
    Mennyi lenne ez a gyógyszer?
    Általában olyan 2 ezer körül vannak az antibiotikumok. Nos az a helyzet, hogy mi ma vettünk 1500 ért egy torokfertõtlenítõ cukorkát de semmit sem ér. (régen volt, hogy segített)
    Ha holnapra sem lesz jobb, eladok két léptetõmotort amit már régóta tervezek. Bár áron alul, a 8 ezerért vett motorokért 6 ezret fognak adni
    Csak gondolj bele. Hány idõs ember, vagy rászoruló család lehet hasonló helyzetbe akiknek még annyi élelmiszer, vagy más tartalékjuk sincs mint a preppereknek. Jelenleg nekem sincs élelmiszer tartalékom például.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!

Igen menj be kórházba és mond el nékik a történetedet.
    Azt is, hogy illegális betolakodók közt utazol.
    Többieknek ne tessék röhögni, lehet ez most nagyon nem vicces dolog.
    Ha ugyanis nem hat az antibiotikum akkor lehet bármilyen vírusos fertõzés, nem megijeszteni akarlak, de tényleg nem tudhatjuk mit hurcoltak már be ide az országunkba.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Igen menj be kórházba és mond el nékik a történetedet.
    Azt is, hogy illegális betolakodók közt utazol.
    Többieknek ne tessék röhögni, lehet ez most nagyon nem vicces dolog.
    Ha ugyanis nem hat az antibiotikum akkor lehet bármilyen vírusos fertõzés, nem megijeszteni akarlak, de tényleg nem tudhatjuk mit hurcoltak már be ide az országunkba.
    Hát igen, ma beszélek egy orvossal.
    Egyébként bakteriális eredetû, (ha nem felülfertõzés) mert napok óta gyártom a sûrû, sárga köpetet. Alapvetõen egyébként egy nagyon ellenálló ember vagyok, évek óta nem jártam orvosnál, a legtöbb fertõzés egyetlen nap alatt elhagyja a szervezetem. Az a kérdés, hogy a baktérium rezisztens-e az antibiotikumokra, illetve áll-e mögötte vírusfertõzés. Remélem nem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    És ez csak egy mandulagyulladás nem tifusz, húsevõ baktérium, legionella, vérhas....
    Honnan tudod? Orvos látott?

Még akkor is ha alapvetõen a mandulagyulladás nem egy halálos fertõzés.
    Dehogynem lehet halálos, ha félrekezelik vagy nagyon gyenge az immunrendszer. Ödémává alakul, ha nem az éhezésbe, szomjazásba hal bele a delikvens (mert nyelni nem fog tudni), akkor az ödéma tovább fejlõdésével megfullad.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Erdõlelke-íjszelleme Hozzászólás megtekintése
    Honnan tudod? Orvos látott?

Dehogynem lehet halálos, ha félrekezelik vagy nagyon gyenge az immunrendszer. Ödémává alakul, ha nem az éhezésbe, szomjazásba hal bele a delikvens (mert nyelni nem fog tudni), akkor az ödéma tovább fejlõdésével megfullad.
    Teljesen jogos, hozzátenném, hogy az itthon talált antibiotikum (bevételével kapcsolatban egyeztettem telefonon az orvosommal aki még azt is mondta, hogy a másik lejárt dobozt is bevehetem ha az csak 1-2 hónapja járt le, fél év után nem javasolja) hatására már pár órán belül enyhültek a tüneteim. Szóval ne felejtsétek ki a gyógyszeres dobozból az antibiotikumot! És legalább két fajtát, hogy a penicilin rezisztens bacikat mással is meg lehessen támadni.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    A gyógyszerek lejáratáról csak annyit, hogy a darukötelet hétszeres túlbiztosítással tervezik. Akkor a gyógyszer lejáratát mennyivel?

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fater.lajos Hozzászólás megtekintése
    A gyógyszerek lejáratáról csak annyit, hogy a darukötelet hétszeres túlbiztosítással tervezik. Akkor a gyógyszer lejáratát mennyivel?
    Kicsit pár órája utánaolvasgattam, és egy cikk azt írja, hogy ha a hatóanyag-tartalma 5%-ot csökken, ott húzzák meg a határt. Hogy ebbõl mi igaz? Illetve milyen mérgezõ anyagokra bomlanak a hatóanyagok.. De egyébként szerintem is a 10 év a reális.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Az antibiotikum vényköteles?

A topic keresõszavai: