Oldala 26 of 42 ElsõElsõ ... 16242526272836 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 251 to 260 of 411

Topic: Elsõsegély csomag / doboz

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    Az antibiotikum vényköteles?
    A legtöbb igen. Amit javasoltam Bioparox spray az nem.
    Last edited by Pityubá; 08-06-2015 at 05:58 PM.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Lehet Pityubának lesz igaza és nem kéne játszadoznom.
    Tegnap reggel felhívtam a háziorvosomat, aki azt mondta jó lesz az antibiotikum, azóta szedem, de semmi javulást nem érzek, a torkom egyre durvábban néz ki. Ma hivatalosan is megnézetem magam orvossal.

Hozzátenném, hogy a lényeg az egészbõl, hogy jó eséllyel a menekültek hurcolták be, és mivel az antibiotikum ideig-óráig hatott, ez egy vírusos alapú felülfertõzés lesz. Rákerestem az interneten a pár hete, napja, órája tett bejegyzésekre, de semmi sem utal mandulagyulladás járványra. Nem is igazán értem, mert évek óta nem voltam beteg, a legtöbb hasonló betegség huss átszalad rajtam, amíg a párom például napokig szenved vele. De nálam most úgy néz ki, nem akar elmúlni a baj.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    20-on éves egészséges fiatalemberrõl beszélünk:
    fff.jpg

Ahogy írtam én ma elmegyek orvoshoz, de ha eltûnnék a fórumról elképzelhetõ, hogy gebaszt csinált a szívnél, vagy elzárt valamit és elvitt. Ne nagyon utazzatok együtt a menekültekkel, ha tehetitek használjatok kocsit. Ha mégis muszáj, elképzelhetõnek tartom, hogy valami nem feltûnõ színû egészségügyi maszkkal és kesztyûvel biztonságosabb.
    Engem már ugattak le korábban Budapesten egy maszk miatt.

Közben folyamatosan ágyban fekszem, torokfertõtlenítõt szedek, antibiotikumot, meleg gyógynövényes teát, vitamint, és semmi javulás-változás.
    Last edited by törölt tag -gl; 08-07-2015 at 09:53 AM.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    20-on éves egészséges fiatalemberrõl beszélünk:
    fff.jpg

Ahogy írtam én ma elmegyek orvoshoz, de ha eltûnnék a fórumról elképzelhetõ, hogy gebaszt csinált a szívnél, vagy elzárt valamit és elvitt. Ne nagyon utazzatok együtt a menekültekkel, ha tehetitek használjatok kocsit. Ha mégis muszáj, elképzelhetõnek tartom, hogy valami nem feltûnõ színû egészségügyi maszkkal és kesztyûvel biztonságosabb.
    Engem már ugattak le korábban Budapesten egy maszk miatt.

Közben folyamatosan ágyban fekszem, torokfertõtlenítõt szedek, antibiotikumot, meleg gyógynövényes teát, vitamint, és semmi javulás-változás.
    Mielõbbi gyógyulást kolléga!

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Köszönöm! Azt hiszem ennyi elég is volt a beszámolóból.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Vedd meg a bioparoxot, drága de kevés fogy belõle és nekem is az segített mikor halálomon voltam hasonló miatt. Papírján rajta van az adagolás. Nekem is tökéletesen bevált, Pityubá sem szokott hülye tanácsokat adni fogadd meg, shtf esetén meg ott lesz a csomagban a maradék, bármikor hasznos lehet!

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Hát nagy a baj.
    Ugye tegnap délután még beugrottam az ügyeletre. Ott már fájlaltam a fülem alatti nyirokcsomókat, de az orvos nem foglalkozott különösebben vele. Augmentin duo-t írt fel, amit mondtam, hogy nem hiszem, hogy egyáltalán, de azon a napon biztosan nem tudok megvenni.
    Az orvos elküldött, hogy ez van. Aznap ügyeletes gyógyszertár sem volt a városunkban.

Most jön a jó rész, éjjel kettõkor arra keltem, hogy a fél arcom lüktet és be van dagadva, szappan méretûre dagadt a fülem alatti rész és olyan érzésem volt, hogy szét fog pukkadni, a nyaki artériiám is feszült.

Gondoltam ez nem vicc, felsétálok az ügyeletre, ahol a nõvér le sem akarta hívni a szundikáló dokit, majd miután a doki lejött, közölte, hogy nem tudnak mit tenni, erre mentõt sem fog õ hívni, nincs ott semmiféle gyógyszerük, és egy algopyrinnel elküldött. Nos elég furcsa, hogy egy ügyeletes szakrendelésen nincs antibiotikum, vagy biotikumos spray, vagy bármi, ami alap esetben egy fertõzésnél életet is menthet. Hazaküldött és jellemzõen fel sem vette az ottlétemet jegyzõkönyvbe. Savanyú tekintet és "megértem, én is a nyugdíjért vagyok itt" magyarázattal küldtek el. Tanácsolták, hogy vegyek fel önkormányzati segélyt, vagy menjek be a körzeti kórházam sürgõsségi osztályára (vagy 50 kilóméterre vagyunk a legközelebbi ilyen intézménytõl)

Most reggelre elmúlt a fájdalomcsillapító hatása és megint csak azt érzem, hogy szét akar szakadni az arcom. Sosem éreztem még ilyet. Volt már fogfájásom, de ez ahhoz nem hasonlítható, ismeretlen fájdalom. Lehet pityubára kellett volna hallgatni és kórházba vonulni.

Semmi kedvem mindenesetre ilyen tünetekkel vonatra ülni és megindulni pest fele.... megpróbáljuk kiváltani a felírt antibiotikumot, hátha hat.... Remélem nem mumpsz, bár gyerekkoromban volt mumpszom. Nem lehet mumpsz... de a tünetek nagyon hasonlóak lettek.
    Mostmár szinte biztos vagyok benne, hogy a menekültek hurcolhatták be ezt a kórságot. Amikor elkezdett duzzadni és fájni a fejem oldala, még az ebolagyanú is megfordult a fejemben.

Szóval ennyit ér az orvosi ügyelet. Egy vaságy, fájdalomcsillapító, meg egy fiók kötszer....
    Semmit sem ért, hogy elmentem.
    Eléggé félek, hogy mi lesz, mert ilyen sosem volt, de biztosan nem fogok így vonatra szállni még.... Láthatóan az egészségügy az utolsókat rúgja egyébként, édemes felkészülni annak teljes leépítésével, ahol már nem biztonságot, hanem kockázatot jelent az orvos jelenléte.
    Egyébként ez volt az elsõ eset, hogy a halálomon hazaküldtek, szinte hogy "és mi ezzel mit kezdjünk?"
    Máskor is voltam már ügyeleten, áramütés miatt, az orvos káromkodva hazazavart, hogy ezért miért kellett felkelnie, semmi bajom, és max egy ecg-t tud csinálni. Más orvos volt.
    Én azt gondolom van egy bizonyos határ, ahol az egészségügyi szolgátatások mellett belefér a felszereletlenség és a felkészületlenség, de itt olyan szintet lépett át számomra, hogy állampolgárként nem kötelességem szótlanul eltûrni. Igen is ki kell jelenteni, hogy a magyar egészségügy már nem képes ellátni a dolgát, és aki jobb szolgáltatást szeretne, privát egészégbiztosítást kénytelen kötni.
    Vagy jó, ha mindig van 100-200 ezer forintunk tartalékban, mert így baj esetén olyan helyekre tudjuk elvinni a szerettünket, magunkat, ahol nem kezelik félre és reális ellátást kap (gyorsan-kényelmesen taxival, azonnal kifizetve mindent) Persze komolyabb baj esetén megint csak nem mûködik, talán valamiféle egészségbiztosítással.
    Na de nem egyszerûbb már ezért is elköltözni egy fejlettebb európai országba? Ahol nem küldenek haza ha lerohad a fejed és szinte fuldoklasz, hogy "sajnálom, megértem nekem sem könnyû"
    Ha egyfajta szolgáltatást igénybe veszek hol nem szarom le, hogy könnyû-e avagy nehéz a dokinak, hogy nem tud konkrét egészséget veszélyeztetõ helyzet ellen legalább pár óra erejéig fellépni?

Itt mindenki munkára buzdít, de ha lesz pénzem elindulni úgy fogom itt hagyni ezt az országot, hogy csak úgy porlik majd a nyoma.

Valoszinuleg tul fogom elni ezt a betegseget, de a tanulopenz megvolt.
    Update:
    Ma megvettük végre az augmentin duot. (ezt írta fel a doki)
    Remélem hatni fog, ha nem, kórház.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Bár kezdek rájönni, hogy sosem lesz hasonló életem, de néha belegondolok, hogy abban a nagyon magas, elérhetetlen világban ez hogyan mûködhet?
    Például a politikusokkal. Mégis milyen cicomás, elit magánrendelésekre járhatnak, különleges gyógykezelésekre. Miközben a büdös paraszt népnek csak annyit mondanak az állami orvosok, hogy "menjen haza, ne idegesítsen itt minket" Addig ha mondjuk valamelyik politikus fia-lányának gyullad így be az arca, lehet helikopterrel viszik el otthonról.. és olyan intézmény fogadja aminek mi még a létezésérõl sem tudunk. Nem azért mert mondjuk titkos, hanem azért, mert annyira zárt körû, beajánlásokkal mûködik. És mondjuk leginkább egy szuper-klinika és szalon ötvözetére emlékeztet, ahol elérhetõek számukra a legbiztonságosabb korszerû gyógymódok, ha kell a beteget külföldre szállítják.
    Ha nem a magarokból indulunk ki, hanem külföldiekbõl, a hatás sokszorozódik.

Ehhez képest pedig bizony a Budai egészségközpont, a jónevû magánklinika is csak egy mészárszék..... na ez zavar. Ilyenkor szívesen benne lennék egy hatalomátvételben.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Láttam egyszer egy videot, ahol félreállítottak egy szirénázó mentõautót egy diplomáciai konvoj miatt.
    Hogy a hatást fokozzuk, képzeljük el, vajon mi történik, ha a konvoj egyik tagja sérül le? Tiszta james bond.
    És igen, sokak észre sem veszik, hogy már egy ilyen maffia-elit kör dagonyázik az általunk ledolgozott zsírban és csak nem nõ be a fejük lágya, hogy alulról tenni kellene valamit.
    Vagy én tartozom közéjük gondolatban ezzel a gondolkodásmóddal? és a többi ember egyszerûen csak arra van programozva, hogy mindent elviseljen? nehéz eldönteni. Mindenesetre az biztos, hogy veszélyben az életem, a szeretteim élete, és nem kapom meg azt a segítséget, amit ettõl az uniós banánköztársaságtól papíron megérdemelnék.... és ez felháborító. nagyon mocskos gondolatokat ébreszt bennem.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Tegyük már tisztába a dolgot, te dumálsz itt a lehúzásról és a maffiázásról, pedig ugyanezt csinálod kicsiben. Az oep nem a két szép szemedért fog pénzt adni az ellátásodra, azt már befizette valaki a kasszába, majd akkor reklamálj ha te is megtetted.
    Vagy azt várod el hogy az én pénzembõl kezeljenek?
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

A topic keresõszavai: