0
Köszi, épp most gondolkodtam ezen, viszont biztos papírforrásom nincs. + (tudom, itt játszik a ki nem szarja le faktor) de a legtöbb papír már tele van nyomatva mérgezõ anyagokkal. De ha jobb nincs, erre lesz felhasználva!
60 literes fekete mûanyaghordót tettem fektetve, vasoszlop tetejére.
Az oszlop alja betonozva van. Külön csappal kötöttem a kerti vízcsapra.
Csapot megnyitva, hideg víz a hordó közepébe jut. Ott keveredik a felmelegedett vízzel.
Majd kifolyik a hordó tetején elhelyezkedõ csövön, zuhanyrózsával láttam el, vízsugarat a gyûjtõmedencére irányítottam.
Lecsurgó víz a csap alatti betonozott gyûjtõmedencébe 60 literes mûanyag hordóban gyûlik, öntözésre használom fel.
Gyûjtõmedence lábráccsal van ellátva. Víz eleje 10 másodpercig forró, ahogy keveredik már kellemes.
(Terv: hideg víz sugarát, csõ segítségével a hordó belsejében a kifolyó csõ felé irányítom, így szeretném elõsegíteni a jobb vízkeveredést, és elkerülni a forró víz kijutását)
Fényképek késõbb...
Last edited by Pityubá; 07-03-2015 at 03:42 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Nekem is tervben van egy kicsi kis zuhanyzó, csak nem tudtam, hogy van megoldva hogy ne forrázza le magát az ember.
Szóval közepébe engeded a hideget és megnyitás után folyatod kicsit utána állsz alá?
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Pillanatnyilag ez a helyzet. De meg fogom oldani 1 belsõ csõvel a jobb keveredést.
Szóval a hideg vizet a kifolyócsõhöz közel és annak kifolyási irányába mutatva kell vezetni a hordó belsejében, hát ennyi volna, hogy ne forrázza le magát senki sem. Megjegyzem nem ritka az 55°C meleg víz az elején.
Last edited by Pityubá; 07-03-2015 at 08:42 PM.
Mielõtt megkérdeznétek miért van ormótlanul a vízszint fölé hajlítva a kifolyócsõ, próbáljatok magatoktól reájönni.
![]()
Gyakran kerülök olyan helyzetbe, hogy valamit ki kellene dobnom. Most például kezd teljesen tönkremenni a kenyérsütõm, de ha belegondolok van benne motor, egy vekni, egy mûanyag ház ami bármire jó lehet, akár tároló doboznak átalakítva, az elektronikában vannak relék, kondenzátorok, fûtõszál, sok használható dolog. Nemrég tönkrement a fûtõventillátorom is, ráesett egy nehezebb tárgy és eltört, a lapátjai eltorzultak, nem merném így biztonsággal használni, kb 3 ezer forint egy új. Ez kb 2 kiló hús árának, vagy 1 kiló jobb sajt árának felel meg....
Van aki egy az egyben kidobja, kidobná az ilyeneket, van aki szétszedi és elrak mindent.
Van aki mondjuk csak a törött mûanyag házat dobná ki de ha belegondolunk az is sok mindenre hasznosítható.. Én bevallom õszíntén már a palackokat, üvegeket, konzerveket, csomagolóanyagokat sem szívesen dobom ki, de arra a szintre még nem jutottam el, hogy mindent elraktározzak.
Ti mit tesztek? Kidobjátok a dolgokat? A tönkrement háztartási kis-nagygépeket? Ruhákat? Vagy eltesztek mindent?
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Hát pityubá! Elösször azthittem hogy ahoz van köze hogy a melegviz folyon rajta elösször. De aztán rájöttem. A csövet lehajtod megindul rajta a viz visszahajtod és folyik tovább? Csap nélkül!Vagy nemtudom más ötletem nincsen. Miért van igy?
glassbox: Ilyenekböl lesznek a beteges gyüjtögetök és pár év mulva azt veszék észre hogy a tulzsufolt házukban nincs hely a szeméttöl amit valoszinüen soha az életben nem fognak használni.... Régen énis ilyen voltam. Minden szart eltettem hogy jolessz valamire... És azt vettem észre hiába takaritok nem lehet mozdulni a lomoktol. Kidobtam mindent azota se bánom!
Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Pontosan nekem is ilyen "szindrómám" volt.
Gyûjtöttem mindenféle cuccot. Mágnesek, kábelek, csomagoló anyagok, konzervdobozok, befõttes üvegek, fém kupakok, alumínium sörös dobozok, mûanyag flakonok, parafa dugók, papírok, elektronikai belsõségek, ezeknek a borításai és hasonlók.
A mûanyagok nagy része hosszútávon egyenlõ a szeméttel ahogy rájöttem és nem akarok csak minél kevesebb szemetet raktározni.
Most már nem gyûjtök annyi kacatot.
A csomagoló anyagok, konzervdobozok teteje, mûanyag flakonok nagy része, nyáklapok, elektronikai és egyéb mûanyag borítások nagy része megy a szelektívbe, veszélyes hulladék gyûjtõbe vagy a kommunális hulladék közé - fajtája válogatja.
Csak okosan. Idõközönként szelektálok és kidobálok mindent ami nem kell.
A fém/üveg/fa alapú dolgok legtöbbször tartósabbak a mûanyagnál.
A régi fekete mûanyag hordók a mai napig tartják a minõségüket - na ezek és hasonlók nem számítanak hosszabb távon sem szemétnek nálam.
Az elektronikai és gumi hulladékot külön gyûjtöm, mert minden évben egyszer helyben ingyen le lehet adni ezeket.
A sörös dobozokból pl. szükségvilágítást, hõlégkollektort készíthetek.
Konzerv dobozokból leginkább tároló doboz lesz.
A papír tüzelésre és némelyik akár komposztnak is jó.
A hangszóró mágnesbõl ajtó rögzítõt lehet készíteni. A régi tévék hangszórói még szépen is szólnak a veterán membránjaikkal.
A régi ruhákból vagy géprongy vagy egyéb új dolog készül.
Télen majd szétszedem a hibás számítógép alkatrészeket és ami kell azt megtartom, kb. a 80%-a meg megy majd a gyûjtõbe.
A régi 10 éve rossz orosz hûtõszekrényt tegnap lecsupaszítottam és tárolónak fogom használni. Elõtte még le festem.
A régi rossz gáztûzhely szét lesz szedve és amit esz a rozsda az megy a vasgyûjtésbe, a többi kb. 5-10% megmarad.
Na igen, beteges gyûjtögetés.
De ha belegondolunk, hova megy a szemét? Elássák-elégetik. Nagyon kevés részét hasznosítják újra. Ezzel olyan érzésed van, hogy valami globális rosszhoz járulsz hozzá.
Például a kenyérsütõm tönkrement, egy ismerõsömtõl kaptam hozzá ingyen új vezérlést, bár jó eséllyel csak egy alkatrészt kellett volna kicserélni.
Én a régi vezérlést is eltettem, és most, sikerült véletlenül belefúrnom a sütõbe, 2 triac és egy kondenzátor lejött a nyákról, ezeket most a régi elektronikából tudom pótolni, a pótelektronika is eléggé cyberpunkos módszerrel lett a gépre szerelve, de mûködik.
DSCF8017.jpg
Most azon gondolkodom, hogy kicsit átalakítom, kapna egy új nyákot ugyanezen az elven, amibe kicsit erõsebb alkatrészeket teszek. De egyelõre örülök, hogy tudom itthon szervizelni.