0
Glassbox, látom sokba lesz néked az a Jacuzzi.![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ha akarsz valamit csinálni abbol csináld amid van vagy tudsz szerezni. Lehetöleg ingyen vagy cserélve. Élelmesnek kreativnak kell lenni és fillérekböl bármit meg lehet épiteni. Persze egy kis kézügyesség és idö se árt. Annak semmi értelme ha mindent megveszel és abbol alkotsz. Enyi erövel meg is vehetnéd a dolgokat készen.
Nagyon fasza hegesztöt lehet csinálni pl mikro trafobol. 2,5 3.2 pálcáig szépen viszi. Sött láttam már hogy ponthegesztö épitettek belölle.
Kádat simán lehet faluhelyen szerezni. Max vasárba elviszed. Sokan csak essögyüjtönek használják.
Öntvényhegessztés nem olyan vészes mint itt elöttem leirják. Összetaknyolva is jo lessz nem vár el tölled senki profi varratot. Mondjuk szerintem egy egyszerü kád is tökéletes Jakuzzinak nem kell heggesztgetni. Elvégre gondolom pároddal használnád. Ketten meg ugy simán el lehet ugy férni. Mondjuk haverokkal már necces lenne!![]()
Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.
Jaja két fõre gondoltam.
De hát ha így állok hozzá, hogy minél olcsóbban simán fóliával is meg tudnám csinálni. 4 ezerért egy akril kád sem drága, nem?
Barkácsolni szeretek, de most még a mûhelyem sincs kész (még épül) meg nem zárható. (lophatnak) szóval bizonytalan minden. hát majd kialakul.
Valaki tudna segíteni?
Egy ehhez hasonló lemezkandallóm van.
Sajnos pár hete véletlenül felborítottam, ezért eltört az üveg az elején.
A következõ a terv: a tescoban találtam 500 fokig hõálló félgömb alakú üvegkerámia tálat (kerámaiüveg, áttetszõ, tulajdonképpen ránézésre üveg) tûzálló.
Mivel a tál 1500, a kandallóüveg meg majdnem 5 ezer lenne, úgy gondoltam a tálat fogom beépíteni, láttam már hasonló megoldást:
Na én olyan tálat találtam aminek nincs széle, így nem tudom belülrõl felfogatni.
Az a terv, hogy kívülrõl rögzítem.
Egyrészt nem tudom, hogy le tudok-e vágni a kb 2 millis vaslemezbõl akkora ívet (a kandalló ajtóból) hogy illeszkedjen a tál formájához. Másrészt kívülrõl úg gondoltam a rögzítést, hogy kör alakban tömítõzsinórt teszek a tál széle alá, majd 3-4 ponton körben, a lemezt átfúrva, valamiféle megoldással rögzítem.
Itt a klasszikus pici L alakú réz rögzítõelemekre gondoltam amit enyhén meghajlítok, hogy fogja a tálat, alá meg tömítõzsinór darabokat rakok.
A másik probléma, hogy a sarkokban 1-1 centi kilóg majd a négyzet alap miatt, így ott tömítenem kell azokat a réseket. Oda mit tudok tenni? Hegesztõm sajnos nincs. A legjobb lenne egy lapos gyûrû alakú alátétet vágni, vagy vágatni (akár lézerrel?) a tálnak, és arra helyezni rá.
Ja és igen:
A legcélszerûbb lenne esetemben négyzet alapú tálat használni, de sajnos nem találtam olyat abban a méretben amiben kéne (kb 25x25)
Talán még ez lenne jó, de ezek azt hiszem csak 300 fokig tûzállóak:
http://bolthely.hu/mebana/id/02330_P...otal_25_x25_cm
Last edited by törölt tag -gl; 08-27-2015 at 12:10 PM.
És így is bele kellene vágnom a kandallóajtó lemezébe, hogy belülrõl tudjam rögzíteni.
Ha már másokkal is dolgoztatnod kell, akkor könnyen átléped az eredeti üveg árát...
Jó eséllyel meg tudom oldani magam is. Max vennem kéne dekopírfûrészhez valami jó minõségû fémvágó lapot. Múltkor vettem obisat, de ledarálta a vas a fogait.... Mindig úgy állok hozzá, hogy inkább szerszámra költök, mint szakemberre, vagy új dolog vásárlására, például egyszerûbb venni egy láncfûrészt, mint egy köbméter fát, ha van a kertben fa.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
El fog repedni a tál a folyamatos, közvetlen hevítés miatt.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Ennél kisebb - közvetlen - tûzzel is sikerült nekem. Tehát legjobb esetben is 50% az esélyed.![]()