0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Pont erre keresem a választ! Bár gondolom, hogy nem vagyok egyedül ezzel! Most még 1-2-3-4 ezer fõ/nap menekültel bajlódik az állam, az Eu, de mi lesz, ha ideér a "fõhad"!? Vagy, ha már elérik azt a bizonyos kritikus tömeget? Az nyilván való, hogy ezeket semmilyen kerítés nem fogja megállítani! Ha már 5-10 ezrével érkeznek Röszkére akkor regisztrálni sem bírják majd õket abban a tempóban! Ha még addig nem törtek át a kerítésen, akkor azután a feltorlódott tömeg biztosan átfogja! Éles fegyverrel nem fognak rájuk lõni. Könnygáz-gumilövedék 100+ ezer ember ellen csak felhergeli õket és a rendõreink bánják majd meg! Tehát a kérdés, hogy itt lesz 500ezer-1 milla menekült. Ellátni ennyit nem bírunk. Ha szerencsénk van akkor az osztrákok nem bírják lezárni a határt rendesen és egy részük átmegy. De maradnak itt bõven+ jönnek még többen! Az a kérdésem, hogy meddig fogják bírni a rendvédelmi szervek, illetve a magyar gazdaság ezt a nyomást!? És ha nem bírják, akkor mi lesz?
Eddigi élet felad!Kocsit megpakol!Tájékozódik!Megy!Új életet kezd!És ha nem bírják, akkor mi lesz?
Ha nem képes rá,nyársra húzzák és megeszik!
Azért nézzük a jó oldalát!
Az idõjárás változással jelentõsen nõttek az esélyeink.Abban a forróságban sem gondolkodni,sem fizikai teljesítményt nem lehet produkálni.
A gyümölcsök többsége most érik.A csapadékos idõ miatt,vizet sem nehéz szerezni.
Fürödni sem kell olyan sokat,mert nem izzad az ember mint a ló.
Szóval minden szempontból kedvezõbbek a körülmények a túlélésre!
| Thumbs Up |
Ez egyéni,de néhány iránymutatás!
-milyen idegen nyelven beszélsz
-mi a szakmád,mihez értesz,mi az ami a választott közösségnek(ahol még rend van és biztonság)vonzó lehet benned,hogy befogadjanak
-mennyi mozgatható még mûködõ pénzed,aranyad,értéked van amibõl meg tudod alapozni az új életedet
-mekkora a család
-van e haver,rokon ahová menni akarsz
Mondok egy példát.Utána néztem Oroszországban Az Ural környékén mennyibe kerül egy ingatlan,elérhetõ.Megnéztem találnék e állást.Igen,akármikor.A nyelv nem ismeretlen,nem adnak el,a többi meg pár hónap és bejön.
Több tervet kell készíteni,de az elsõ lépés,hogy mindenki nézzen alaposan magába,hogy mire képes és kapkodna e utána!
9.....
Bocsi elvettem a kenyered!
Ki,hogy áll Hölgyek ,Urak?
Ha kedves Fórumtársunk elszámolta magát és ma kezdõdne a "változás" készen vagytok?Készen álltok?Az asszony ,gyerekek felkészítve?Mamánál behordva,felvágva a tûzifa?Az állatoknak van takarmány?A kamra tele van?
Vagy még mindig a "jó lenne ha"+"a mit fogok majd még csinálni " duma megy?
Szóval akkor!
Az alapbázis kész,feltöltve.
A másodlagos bázis kész ,feltöltve.
A járgány kitakarítva,ellenõrizve,feltöltve a garázsban bevetésre vár. Evakuációs pontok bejárva,térképen bejelölve.
A menekülõ csomag átpakolva ,frissítve.
Kutya tájékoztatva,megnyírva,felkészítve!
Fogak,egészség rendben.
Na akkor hadd jöjjön,aminek jönnie kell, csapassunk!
| Thumbs Up |
9+x nap Szerintem.
Egyébként felkészültebb vagyok mint tavaly ilyenkor.
Tûzifával kapcsolatban: a tapasztaltabbak vagy akinek van rá lehetõsége, már tavasszal beszerezték a tûzifát és össze is hasogatták minél elõbb - ilyen esetben a nyári hõhullám alatt szépen kiszáradt.
A kocsi menetre kész.
Élelem rendben.
Menekülõ csomag alakul.
A kutya mindig készen áll megvédeni a portáját, nincs láncra kötve.
Az egészségem rendben van.