Oldala 48 of 62 ElsõElsõ ... 38464748495058 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 471 to 480 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Bowman Hozzászólás megtekintése
    A fejlámpa még beszerzés alatt van. Olyat akarok ami AA vagy AAA elemrõl megy. Gombelemeket nem szeretem, mert gebasz estén nehezebben beszerezhetõk. Olyan lámpát keresek ami nem nyomógombos, csomagban véletlenül nem nyomódik be. Húzó-toló kapcsolósat szeretnék, darab szigetõ szalaggal leragasztani a kapcsolót, és úgy elcsomagolni.
    Ez a zsák is olyan mint a karácsonyfa. Soha sincs kész. Mindig aggatunk rá valamit.
    Petzl Tikka/tikkina típust ajánlanám, ha az a lényeg, hogy sokáig világítson használható fénnyel, és ki is tartson pár éven át.
    Nem a legolcsóbb, de megéri.
    A Tikkina gyári adat szerint 190 órát világít jófajta elemmel, nekem a Tikka Xp2 egy hetes aktív éjjeli használat után még bõven bírja...
    Szakaszos használattal ez az érték bõven elérhetõ...

Nyomógombos, viszont ha a fejpántját feltekered a lámpa köré, és kis zacsiba teszed, nem lehet bekapcsolni, akarattal sem...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    bob1.jpgbob2.jpgbob3.jpg

Alíz, amúgy a sima túrazsákom is, berendezve inkább INCH-nek, mint BOB-nak, vidéki faluban, annak is egy mellékutcájában élek, így ez van berendezve BOL-nak (van még egy alternatíva, de ez már csak a teljes káosz esetére), nomeg 3 éves a kisfiam, így csak a legvégsõ esetben hagynám el a kérót és második legvégsõ esetben hagynám csak el az autót.

Semmi újdonság, nagyjából azokkal a cuccokkal, amiket az elõbbi néhány hozzászólás alatt összeírtunk:

víz 4 liter,( ilyen idõben séta közben ez pl. csak fél napi adag)

kaja (szinte csak tömbösített német katonai vészkaja,tartós energiaszeletek, legkisebb súly legnagyobb kalória)

nyári hálózsák

paracord 20 méter, edény, vízszûrõ+tisztító tabletták,egy darab AA elemmel mûködõ zseblámpa, fejlámpa, 4 tartalék elem,

váltás alsócucc, póló, molinó alsó, felsõ, egy thermo pucsi

motoros eü cucc+ sebösszehúzó ragacs,egy fásli, doboz láz- és fájdalomcsillapító, hintõpor, multivitamin, csipesz

poncho, gyalásó, balta, 2. kés, egy pár melóskesztyû,

fogkefe, kis tubus fogkrém, szappan, egy vileda kendõ

apróságok: tû, cérna, horgok, damil, 10 szem fûzött kukorica, egy 12 cm es porcelán fenõrúd, erõs kukás zacsik, csomag dohány, cigipapír, svéd szikravetõ, Bic öngyujtó, kis doboz só, fókazsír

multitool, kés az övön

puska a tokba, lõszerhez van egy hálós FLC mellény

Nem tudom hány kilós, de kurv@ nehéz, a pusi helyett 3 liter vizet tettem bele múltkor és 10 kilométer után már lefostam a falat. Magokat, meg egyéb fölös cuccokat csak cipeljenek az amerikai kollegák.

Kb. ugyanezek a cuccok megtalálhatóak a kocsimban is, majd valamikor a jármûvek topikban pár sort firkálok…

Hogy sok-e, vagy kevés, az inkább sose derüljön ki.

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    Ez a cucc,hogy úgy mondjam tökéletes Meg is néztem gyorsan az enyémet meg van e még vagy Nálad van
    Nem tudom hány kilós, de kurv@ nehéz, a pusi helyett 3 liter vizet tettem bele múltkor és 10 kilométer után már lefostam a falat.
    Van sokféle módszer,hogyan állapítják meg mekkora legyen a súly.Van aki a testsúlyhoz méri,de szerintem ez nem jó.
    Nekem az vált be,hogy nyújtott karral magam mellett ,egy kézzel felemelem és ha könnyedén tudom tartani,akkor az "egész napos hátizsák". Pont jó az erõmhöz,hogy egész nap minden megerõltetés nélkül rajtam legyen.
    Következõ fokozat két nyújtott kézzel magam elé emelem és könnyen tartom,ez a turista fokozat,pihenõkkel .
    Következõ felveszed és guggolásból segítség nélkül felállni,ha könnyen megy akkor jó,ez a teher hordó fokozat.
    Természetesen derék pántos,jó hátizsákra vonatkozik.Többet nincs értelme pakolászni bele,arra ott a talicska.

Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló DooM Hozzászólás megtekintése
    Ez a cucc,hogy úgy mondjam tökéletes Meg is néztem gyorsan az enyémet meg van e még vagy Nálad van

Van sokféle módszer,hogyan állapítják meg mekkora legyen a súly.Van aki a testsúlyhoz méri,de szerintem ez nem jó.
    Nekem az vált be,hogy nyújtott karral magam mellett ,egy kézzel felemelem és ha könnyedén tudom tartani,akkor az "egész napos hátizsák". Pont jó az erõmhöz,hogy egész nap minden megerõltetés nélkül rajtam legyen.
    Következõ fokozat két nyújtott kézzel magam elé emelem és könnyen tartom,ez a turista fokozat,pihenõkkel .
    Következõ felveszed és guggolásból segítség nélkül felállni,ha könnyen megy akkor jó,ez a teher hordó fokozat.
    Természetesen derék pántos,jó hátizsákra vonatkozik.Többet nincs értelme pakolászni bele,arra ott a talicska.
    A pakolással, súlyok megfelelõ elhelyezésével sokat lehet javítani a teher érzésén, és stabilitásán.
    (ilyen felszerelést amúgy is nehezebb elcsomagolni, mint a "normál" túracuccot.)
    Az Alice egy külsõ vázas zsák amit máshogy kell pakolni, mint a belsõ vázasakat.(mindkét típus van nekem)

Az alábbi linken írnak pár dolgot errõl:
    http://tulelniatermeszetben.blog.hu/.../12/hatizsak_4
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4

0 Not allowed!
    a youtube-on belefutottam egy challenge videoba. a video keszitoje csinalt egy tulelo csomagot. ami kriteria volt, hogy a csomag nem lehet 5 fontnal (kb 2,5kg) nehezebb. hat en is csinaltam egy sajat verziot, akit erdekel itt megnezheti: https://www.youtube.com/watch?v=_A4g...O32BZXfRKid3D9

es ez volt az eredti challenge video: https://www.youtube.com/watch?v=LjTMCkRrPYg

Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A neten találtam ezt a videjót:

https://www.youtube.com/watch?v=haZifmWTJNg

Kicsit tovább gondoltam.

Ha ez a tekercs akkorára van elkészítve, hogy a hátizsákodba beleférjen, azokat tartalmazza, amire szükséged lesz, akkor a zsákot fel tudod szabadítani általános célokra is.
    Mondjuk, a hely kihasználása nem a legjobb lesz...

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    A neten találtam ezt a videjót:

https://www.youtube.com/watch?v=haZifmWTJNg

Kicsit tovább gondoltam.

Ha ez a tekercs akkorára van elkészítve, hogy a hátizsákodba beleférjen, azokat tartalmazza, amire szükséged lesz, akkor a zsákot fel tudod szabadítani általános célokra is.
    Mondjuk, a hely kihasználása nem a legjobb lesz...
    de elegge le van limitalva a hasznos hely merete es formalya (lapos teglalap) ahogy a videoban is lattad semmi kulacs vagy barmi fem fozoedeny vagy nagyobb meretu es formaju dolog nem fer el ebben a tekercsben.
    nekem nem igazan jott be.

Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    de elegge le van limitalva a hasznos hely merete es formalya (lapos teglalap) ahogy a videoban is lattad semmi kulacs vagy barmi fem fozoedeny vagy nagyobb meretu es formaju dolog nem fer el ebben a tekercsben.
    nekem nem igazan jott be.
    Tegyük fel van egy zsákod, ezt a tekercset abba teszed bele.
    Marad benne hely még sok mindennek...
    Így használható lehet a cucc

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Tegyük fel van egy zsákod, ezt a tekercset abba teszed bele.
    Marad benne hely még sok mindennek...
    Így használható lehet a cucc
    taskan beluli rendezkedesra biztos hasznos. viszont ha a taskaba is meg a tekercsbe is pakolsz akkor mar nem fogod tudni hasznalni arra amit az elozo kommentedben irtal: ,,Ha ez a tekercs akkorára van elkészítve, hogy a hátizsákodba beleférjen, azokat tartalmazza, amire szükséged lesz, akkor a zsákot fel tudod szabadítani általános célokra is.''

mert a tekercs tele lesz es amit a zsakbol kipakolsz nem fogod tudni a tekercsen belul elhelyezni.
    nem rosz dolog ez a tekercs csak a hely meg a meret beli limitalt befogado kepesseget kell szemelott tartani hasznalat elott.

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nyilván nem a hivatásos katonáktól/kommandósoktól/triatlonosoktól/Morpheustól stb. kérdezem, inkább az átlagos punnyadékoktól, de próbáltatok már BOB-al, (vagy plusz 12-15 kilóval a háton, kézben) túrabakancsban futni? Most próbáltam ki, siralmasan pár száz méter után át kellett váltsak sétára...