0
Kövezzetek meg, de én úgy tudom, hogy a tûzivíz rendszer az különálló az ivóvíztõl. Bár ebben mostmár így belegondolva nem vagyok biztos, sõt biztos, hogy 1 a rendszer
Viszont az biztos, hogy külföldön, pl. a németeknél, külön rendszer!
Nyomáspróbáztunk a tüzivízrõl, ami közel 6 bárral (!!) tolta!
Jaa és "szürke" víz volt benne, ami a víztisztítókból nyomtak vissza...
Egyébként 3 !?!?!?
Az asszony hallotta egy kollegájától, hogy 20.-ra tettek egy világvégét.. tudtok errõl valamit honnan jöhetett a médiából és miért?
Különben mondtam az asszonynak hogy a 20.-a az nem jó nekünk, mert vasárnapi program van így esetleg hétfõ...
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
A huszadika nekem jó,majd megfõzök elõre.Az asszony hallotta egy kollegájától, hogy 20.-ra tettek egy világvégét..
Szerintem,ahogy semmi a világon ez sem feket-fehér!
Aki most ,béke idõben fosztogat,rabol,öregezik az bûnözõ!Egyértelmû a "jutalma"!
Na de egy extrém helyzetben,másként is lehet.Ne feledjétek Ti is járhattok így ,tehát próbáljátok magatokat bele élni!
Tegyük fel háború,bombázás miatt egy családot ,a többiekkel együtt evakuálnak.Lerobban a busz! Irány gyalog!
Na de két kisgyerekkel,kapkodva összeszedett cuccokkal,nem egyszerû a lépést tartani,fõleg ha nagyon hideg vagy meleg van.
Pelenkázni kell a gyereket.Egyszer még talán belefér mínusz tízben,de lemaradnak és fáznak,ez már frankón életveszély!
Találnak egy tanyát vagy ilyesmit és hiába kiabálnak nincs válasz!Mert mondjuk a tulaj jól bepálinkázott.
Egy normális apuka ilyenkor behatol és menti a családját!Mert az a fontos,a saját család!
Nem akarnak õk gyilkolni rabolni,fosztogatni csak egy kis meleget,fedelet vizet a tápszerhez és megszárítani a gyerekek ruháját és aludni egyet.
A tulaj felriad és bele lõ a sötétben az anyukába,karján a gyerekkel.
Szóval ezért kérdeztem ki a fosztogató?
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Amit leírtál az emlékeztet arra amikor a Supernatural-ben elveszítik a szerencsehozó nyúlfarkat. - megtalál minden baj.
Hogy ez megtörténjen ahhoz elég sok (bal)szerencse kell:
Elõször is kell egy katasztrófa - szokott lenni egy pár, de általában helyileg elszórtan.
A hatóságoknak evakuálni kell - erre nagyon ritkán kerül sor.
Lerobban a Volvo, Ikarus vagy a Credo - elképzelhetõ, szokott lenni ilyen kb. minden 1000. út során 1 alkalommal.
Irány gyalog a BOBbal, ha Én vagyok az áldozat.
Nincs gyerekem, de legyen. A gyerekek lassabban haladnak, mint én.
Tél kell hogy legyen - hamarosan lesz...
A tanyákról nekem a kutyával õrzött területek jutnak általában az eszembe és a kutya szerencsés esetben a kerítésre ugrál és nem rám.
Kiabálok és kopogok(dörömbölök esetleg), mert így nagyobb eséllyel felébred a tulaj.
Alkesz tanyatulajokból van néhány - megeshet az ilyen.
Megpróbálom kinyitni az ajtót, de elõtte még körbe nézek hátha van ott egy nyitott pince vagy hasonló zárt és meleg hely.
Behatolok, felkapcsolom a tanya világítását vagy a kézi lámpámmal világítok.
A tulaj felriad és azt sem tudja melyik dimenzióban van mert még dolgozik a pálesz - elejti a Vilmos üvegét.
Csak hoppá, a zárható vitrinben vagy a páncélszekrényben van a fegyvere, mert ezt írja elõ a törvény.
Elõveszi a gumilövedékest és utána kérdezi, hogy: - Mit keresnek itt?
Valahogy nem ideális a felhozott példa.
Fosztogató az aki erõszakosan behatol magán területre és felszólítás ellenére sem hagyja el azt vagy közli a célját, esetleg segítséget kér.
Extrém helyzetben pont hogy még jobban oda kell figyelni!! 1000 x jobban, mert akkor mindeki ideges és tele a gatya, félti mindenki amije van és a törvényenkívüliség még jobban veszélyessé teszi a gonosz embereket!
Teát nem kifogás az extra körülmény, sõt, még súlyosbító dolog is!
A példád, megint egyedi és sarkalatos de viszont több pontban vérzik!
- HA a tulaj jól bepálinkázott, akkor ha a kiabálásra nem ébred fel, akkor inkább segítségre szorul, minthogy még lövöldözne!
- Ha sötét van (írtad) akkor senki sem megy be sötétbe világítás nélkül, mert beleléphet egy kaszába, vagy villába, vagy egy akármibe. Tehát lámpával megy be, vagy sehogyan sem, mert amúgy nem lenne értelme és többszörösen veszélyes lenne, mintha kint maradnának ! Itt kell gondolni a rettegõ bennlévõk lehetséges reakcióira!
- Írtad, hogy az apa behatol.. akkor miért az anyát lövik le? Ha nekem valahova be kell mennem kényszerbõl, akkor azt úgy, hogy kint biztonságban van a család (fedezékben), ha velem valami történne, akkor tudjanak lépni. Erre mindenkinek kell gondolni, fõleg ha idegen helyre szándékozik bemenni, hívatlanul!
Szóval ha lehet ne vizionálj olyan történeteket, amik nagyon nem életszerûek.. persze miért is ne, de akkor kevesebb amirõl tudunk érdemben beszélgetni.
Egyébként ez az írás annak köszönhetõ, hogy javaslatod szerint "beleéltem" magam..
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Minden helyzet egyedi,de jó legyen, EZ a Te véleményed! Szerintem ez nem fosztogatás,de mind egy.A példád, megint egyedi és sarkalatos de viszont több pontban vérzik!
mindenki másként gondolja amit nagy tiszteletben tatok!
Ennek nézz utána ,mert ez nem így van.Elöl lehet ,ha a te neveden van és otthon tartózkodsz!Csak hoppá, a zárható vitrinben vagy a páncélszekrényben van a fegyvere, mert ezt írja elõ a törvény.
Valóban úgy gondolod,hogy egy nyílt fórumon Te fogod megmondani ki,mit írhat?Nem hiszem!Ha nem tetszik ne válaszolj vagy foglalkozz vele!Szóval ha lehet ne vizionálj olyan történeteket, amik nagyon nem életszerûek..
Kellemes 20 fok,jóllakottan,tömött bob-bal,fütyürészve és az udvaron ,a tanyán vendégváró pogácsa és ital.Ez jó példa lenne?Valahogy nem ideális a felhozott példa.
Komolytalanok vagytok,hagyjuk,nem érdekes a téma!
Mizu, én ilyen életszerûtlen, kicsavart magyarázatokkal már nem foglalkozom.
--
Fegyver az, amit annak használsz.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Hadd mondjak valamit:
Mindenki azt vizionál, amit csak akar.
DE ha neki ebbe a helyzetbe MINDEN cselekedet belefér, akkor ott komoly gondok vannak a mentális állapottal.
Egy fórumtárs írta nagyon bölcsen (nem szó szerint!): "ha elõtte nem vagy olyan, utána sem leszel..."
Senki sem Indiana Jones, aki civilben az egyetemen tanít, szolgálatban viszont a korbácsos szerencselovag.Ezen érdemes elgondolkodni.
Sajnos sokan az álmaikat látják megvalósulni egy összeomlás utáni világban, ahol majd az állat nyugodtan kibújhat az emberbõl. Hivatkozási alap lesz rá...
Azért fosztogattam, mert... az nem is volt erõszak... azt hittem elhagyatott a ház... a gyereknek kell az üveg pia. etc.
MINDENKINEK Urat kell választania, el kell döntenie melyik oldalon áll.
Az nagyon kevés, ha csak addig jutunk, hogy a saját oldalunkon állunk... hiszünk magunkban!
Amerikai klisék, zombi filmek lenyomatai, kevesek lesznek.
Nem elég, bármi áron életben maradni!
Én nem piszkálnám az oroszokat!
Na úgy látom mindenkinek megrepedt a feje!
Valami tényleg készülhet,mert a veszteteket érzitek!![]()