0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Sörkollektorral még nincs tapasztalatom, tervben van, hogy csinálok egyet, kicsit nehezen jön össze, mert nem iszom alkoholt
Rá hagyatkozni nem szabad, arra jó, hogy pár fokkal megemelje a szoba hõmérsékletét hideg, naposabb idõben, fûtésnek késõbb kell bekapcsolnia.
Én garázsra tervezem.
Jelenleg egyébként vegyes tüzelésû kazánnal (fával és saját gyártású papírbrikettel) és gázzal fûtök. Egy rendszeren vannak és a füst sem jelent még gondot a kéményben.
Legalább van valami haszna annak a havi több kiló papírnak amit bedobálnak a szórólaposok.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Én gondolkodtam rajta hogy kipróbálok egy kisebbet, de volt valami minimális méret ami felett mûködik csak jól.
Ha jól emlékszem 3-4 m3 körül, annyi helyem itt most nincs.
Nem tudom mennyire kell aprítani, de az tényleg nehezebb geddon esetén. Ilyenkor még az ágaprítóval nem gond.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Nálam jóval kevesebb, 20-30% a fényes papír.
Ezek kicsit nehezebben áznak át, és kisebb darabokra kell tépni/vágni õket mint a sima papírt.
Kézi/motoros iratmegsemmisítõ tökéletes.
Én kézit használok. Nem igényel áramot, viszont jóval gyengébb a kapacitása is.
Csak elég sok hamu marad a brikett után.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
nekünk szerencsére van kémény rendszerünk ( régi tégla társas ház ) és gondolkodok egy öntött vas kályhán.
http://www.jotul.hu/ ezek elég hatékonyak de az árakat még nem tudom. olyat akarom amin adott esetben fõzni is lehet.
sparhelt.jpeg
használtan is 35-40 kérnek akkor érdemes újat venni.
| Thumbs Up |
Átolvasgattam a leírásokat igazából nekem is az alapanyaggal van problémám (sörösdoboz). Milyen helyettesítõ anyagok jöhetnek számításba?
A terv egyébként az lenne, hogy a ház melegítése helyett én inkább egy fólia sátrat melegítenék vele a kertben. Bár ott a hõszigeteléssel lenne a legnagyobb gond...
| Thumbs Up |
Nálam energiaitalos doboz, de azt se nagyon iszom.
Fólia sátornál szoktak nagyobb mûanyag hordókban vizet tartani, az segít a hõmérsékletet szinten tartani, lassítani a lehülést éjszakára.
Persze nap közben nap kell, hogy érje, hogy átmelegedhessen a víz.
| Thumbs Up |
És a füsttel nem lehet valamit csinálni hogy nehezebben vegyék észre?
pl. kéménybe aktív szén vagy valami :S
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
vannak füstszûrök de utána kéne olvasni rendesebben.
barkácsolni nem érdemes mert visszajön a füst és belehalsz .