Oldala 161 of 220 ElsõElsõ ... 61111151159160161162163171211 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,601 to 1,610 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ismétlõ huszonkettesre kaphat.

Idézet Eredeti hozzászóló Buckalako Hozzászólás megtekintése
    De milyen?

"Sportvadász" is kaphat rá vagy csak hivatásos vadász meg sportlövõ?
    Mert úgy rémlik régen nem nem adtak rá.
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    Az egyik lehetõség : állami vadászvizsga + fegyvertartási engedély + tárolási feltételek stb... . Én rókára használtam .22 -es kalibert de lõtéren is kiváló szórakozás mivel nincs komoly hátrarúgás ezért halál pontos lövéseket lehet leadni vele , és olcsó a lõszer , ezen felül baromi sok féle-fajta lõszer kapható hozzá .

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Ismétlõ huszonkettesre kaphat.
    Nem csak egy féle vadászvizsga van? Aztán, van aki hivatalból vadászik, a másik meg szórakozásból!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Az egyik lehetõség : állami vadászvizsga + fegyvertartási engedély + tárolási feltételek stb... . Én rókára használtam .22 -es kalibert de lõtéren is kiváló szórakozás mivel nincs komoly hátrarúgás ezért halál pontos lövéseket lehet leadni vele , és olcsó a lõszer , ezen felül baromi sok féle-fajta lõszer kapható hozzá .
    Pont errõl beszélgettünk az egyik sportlövõ kollégával, hogy a hátrarúgás miként befolyásolja a pontosságot! Abban állapodtunk meg, hogy semenyire! Ti, hogy látjátok?

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    .22 es kalibernél nem beszélhetünk komoly hátrarúgásról , ott az optikát is emiatt sokkal olcsóbban lehet megvenni hozzá . 12-es sörétessel , vagy 30-06 -nál viszont komoly befolyásoló tényezõ a hátrarúgás. Amíg nem szokja meg az ember ezen fegyverek erejét és a hangját addig nem tud pontos lövéseket leadni ezekkel a fegyverekkel .pl. én amikor eleinte jártam lõtérre minden lövésnél reflexszerûen "bepislogtam" , sok idõ volt mire ezt a hibát javítani tudtam . Szóval sokat minden fegyverre igaz ,hogy rengeteg gyakorlás kell . A .22 es puska nagyon jó választás gyakorolni , elsõ puskának .

Túlélõ ezt átteheted az éles fegyveresbe mert kezdünk elkanyarodni a topic témától .

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    .22 es kalibernél nem beszélhetünk komoly hátrarúgásról , ott az optikát is emiatt sokkal olcsóbban lehet megvenni hozzá . 12-es sörétessel , vagy 30-06 -nál viszont komoly befolyásoló tényezõ a hátrarúgás. Amíg nem szokja meg az ember ezen fegyverek erejét és a hangját addig nem tud pontos lövéseket leadni ezekkel a fegyverekkel .pl. én amikor eleinte jártam lõtérre minden lövésnél reflexszerûen "bepislogtam" , sok idõ volt mire ezt a hibát javítani tudtam . Szóval sokat minden fegyverre igaz ,hogy rengeteg gyakorlás kell . A .22 es puska nagyon jó választás gyakorolni , elsõ puskának .

Túlélõ ezt átteheted az éles fegyveresbe mert kezdünk elkanyarodni a topic témától .
    Értem. Akkor konkretizálom a kérdést! A hátrarúgás miatti fegyvercsõ mozgása már csak akkor következik be amikor a lövedék elhagyja a csõtorkolatot, vagy hamarabb is megtörténhet? Remélem, hogy érthetõ a kérdés...

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ugyanakkora energia hat a lövedékre és a tokra is. Melyiknek nagyobb a tehetetlensége?

Idézet Eredeti hozzászóló Kisss Hozzászólás megtekintése
    Értem. Akkor konkretizálom a kérdést! A hátrarúgás miatti fegyvercsõ mozgása már csak akkor következik be amikor a lövedék elhagyja a csõtorkolatot, vagy hamarabb is megtörténhet? Remélem, hogy érthetõ a kérdés...
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Ugyanakkora energia hat a lövedékre és a tokra is. Melyiknek nagyobb a tehetetlensége?
    Ez világos!

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Elsütéskor a lövedék belekap a csõ huzagolásába, majd tengelye körül forgó mozgást végez. Ez visszahat a lövészre, vagyis a fegyver valamelyik irányba (rendszerint balra) fordulni akar, ill. nyomatékot ad le a tartó kézre. Ez az egyik hatás, amelyik befolyásolja a lövés pontosságát. (Gyakorlatilag ezt kompenzáljuk akkor, amikor a cél alsó széle közepét illesztjük a nyílt irányzékra.) A fegyver hátrafelé irányuló mozgása a lövés pillanatában megkezdõdik, nem csak akkor, amikor a lövedék elhagyja a csövet. (Akkor fejezõdik be.) Ez is befolyásoló tényezõ természetesen. Annál kevésbé jelentkezik, minél nagyobb a lövedék és a fegyver tömege közötti különbség (m1xv1=m2xv2, E=1/2mxvxv).

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez azért nem így van. A pontlövõk azért céloznak az alsó széle közepére mert az erõs kontrasztú terület jobban látható.

Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    EGyakorlatilag ezt kompenzáljuk akkor, amikor a cél alsó széle közepét illesztjük a nyílt irányzékra.