Oldala 136 of 162 ElsõElsõ ... 3686126134135136137138146 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,351 to 1,360 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Vajon mi várható a következõ 2-3 évtizedre?
    - Szellemi és erkölcsi válság bizonyosan, hiszen az már most is van. Homoszexuálisok házasodhatnak össze és nevelhetnek gyereket. "Ma melyik apukád jön érted?"
    Bárki számára alanyi jogon jár az abortusz.
    A televízió mûsorai tele vannak idióta "celebekkel", erõszakkal és hazug reklámokkal. A hírmûsorokban tüntetések, sztrájkok, terrorakciók és természeti katasztrófák várnak rád nap mint nap.
    - Erõforrás válság. Társadalmi rendünk, gazdaságunk kb. 80%-ban kõolaj-földgáz alapú. Régóta tudjuk, hogy a készletek hamarosan elfogynak, mégsem ösztönöz senki, hogy tegyél valamit. Sõt. Növeljük a felhasználást siettetve ezzel a készletek kimerülését.
    - Ökológiai válság. Bolygónk természetes rendszerei gyorsan és drasztikusan átalakulnak a szemünk láttára. Emelkedik a hõmérséklet, szaporodnak a természeti katasztrófák. Az édesvizû (ivóvíz!) gleccserek elolvadnak, a tengeráramlások átalakulnak, a növényvilág vándorol. És nem csak a növényvilág vándorol. Új fogalom szöletett: Öko- menekült.
    Milyen hatással lesz mindez az életünkre? Vajon roppant fejlett civilizációnk meddig óv meg minket ezeknek a változásoknak a káros hatásaitól? Meddig vigyázza életünk és vagyontárgyaink épségét országunk vezetése? Ugye nyugodt vagy? Hát lehetsz is! Nézzük csak? Gyermekedet korszerû, jól felszerelt iskolákban nyugodt, derûs tanárok képezik mûvelt és profi szakemberré. Munkahelyed kényelmes és stabil megélhetést biztosít hosszú távra többféle továbblépési lehetõséggel. Átmenetileg meggyengült egészséged helyreállításán tucatnyi kiváló szakember buzgólkodik. Sokáig sorolhatnám, mígnem életed alkonyához érve látni vélem, a társadalom megbecsült tagjaként tágas, szép nappalid ablakán kitekintve mosolyogva nézed, ahogy egy szem unokád önfeledten kacagva ugróiskolázik kilenc barna bõrû pajtásával, akik közül az egyik épp most kínálja sütikével. Majd tekinteted a távolba réved, és kedvenc karosszékedbe ereszkedve egy pohár portóival öblíted le az ebédre elfogyasztott borjúpecsenyét azon gondolkodva, hogy a horvát tengerpart alkalmas-e az ezüstlakodalmatok megünneplésére. Merengésedbõl telefonod hangja riaszt fel és kisvártatva csöndes mosollyal mondasz igent keretszomszédod (tudod, akié a kilenc lurkó a kertben) invitálására, aki az elõzõ napi golfmeccs visszavágójára hív. Ugye nyugodt vagy? Hát lehetsz is! De mi lesz, ha a helyzet netán máshogy alakul? Hogyan kezeled azokat a válságokat, amelyeknek a tünetei már most is ott kopogtatnak az ajtódon bebocsátást követelve? Hogyan kezeled az erkölcsi és szellemi értékek válságát? Kirekeszted a televíziót az életedbõl? Kiváló gondolat. Hogyan kezeled az erõforrásválságot? Tanulmányozod a lakossági energiamegtakarító módokat? Kiváló. De vajon elég lesz-e mindez ahhoz, hogy szétkergesse a civilizációnkat beárnyékoló rusnya sötét fellegeket? Hogyan kezeled az ökológiai válságot? Mit teszel azért, hogy legyen elég tiszta ivóvize a családodnak? Mit teszel azért, hogy fenntartható legyen az életed akkor is, ha nem lesz áram és/vagy gáz? Mit teszel akkor, ha a házadat szélvihar rongálja meg? Mit teszel akkor, ha a havi fizetésed csak egy kiló kenyeret és tíz tojást ér? Mit teszel akkor, ha bezörget hozzád Li/Abdul és tizenkilenced magával élelmet és menedéket kér? Mit teszel akkor, ha hirtelen rádöbbensz, hogy már csak ketten maradtatok az utcában, akik beszélik a magyar nyelvet? Mit teszel akkor? Mit teszel addig?

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Még szerencse hogy az élet derûs oldalát nézed! :-D Egyébként mi van ha nem szeretek golfozni és a hazai borokat részesítem elõnyben? :-D

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    A szokásos hétvégi kiruccanás a kutyával,egy kis csavarral(szokás szerint).Csatolmány 6550Csatolmány 6551Csatolmány 6552Csatolmány 6553
    A csavar!
    Volt szerencsém a héten egy magboltban vásárolni egy 400 grammos fejszét,ami bõven jó az erdõ törvény alapján,potom 1890 forintért.
    Egy kis teszt,valós körülmények között.
    X7 (9800,-) vs. JUCO (1890,-)Csatolmány 6556Csatolmány 6557Csatolmány 6558Csatolmány 6559
    Több feladat volt.pl azonos mennyiségû és erõsségû ütések.
    21 db ütésnél az olcsó balta már végzett,az X7 még a felénél tartott.Csatolmány 6554Csatolmány 6555
    Még volt pár feladat és a végeredmény döbbenetes!!!!!!!!!!
    Csatolmány 6560Csatolmány 6561Csatolmány 6562

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Összeállítottam egy állandó,kirándulós Edc-pakkot is,most már ezt csak be kell dobni a zsákba,vagy amilyen táskát viszünk.
    Csatolmány 6563Csatolmány 6564Csatolmány 6565

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Csináltam egy kis változtatást a letesztelt baltára.A nyele nem tetszett,túl vékony és csúszkált a kezembe.De kitûnõen vizsgázott,úgyhogy marad és megy a bob-ba. Csatolmány 6566

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ugyanez a Juco típusú 400 gr-os balta van a kocsimban, ha porcelánon kifened, simán viszi a szõrt. Sajna változó a minõségük, több Juco termék is van itthon, a nagyobb baltának hamar kimegy az éle. Szerintem ez a 40 deka kissé kevés, érdemes egy akác nyelet faragni bele, úgy tökéletes lesz.

Doom, azt a fenõkövet, ami az elõzõ képen van, próbáltad már?

Ami ennél is jobb minõség, az ez (és az ára sem rossz): https://www.primanet.hu/termekek/PWS...g-8871220.html
    Igaz 60 deka, de az enyémbõl 10 dekát leflexeltem, köszörültem, átnyeleztem. Mindent visz, nagyon jól tartja az élét:
    kövérfa bánya.jpg

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Doom, azt a fenõkövet, ami az elõzõ képen van, próbáltad már?
    A baltákat meghúztam a teszt elõtt ill. a konyhakéseken gyakorlom az élezést.A GI-t is megéleztem vele.Kimondottan jó!Recésre élez,de az nem baj,úgy viszi a husit mint az álom!

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezzel igazi élmény lehet dolgozni!
    Idézet Eredeti hozzászóló Maszek Hozzászólás megtekintése
    Csináltam egy kis változtatást a letesztelt baltára.A nyele nem tetszett,túl vékony és csúszkált a kezembe.De kitûnõen vizsgázott,úgyhogy marad és megy a bob-ba. Csatolmány 6566
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak azért kérdeztem, mert volt egy hasonló kövem, amitõl meg kellett szabadulnom, annyira rossz minõség volt... Úgy tûnik itt is változó a minõség.

http://www.euro-kes.hu/keselezes/ark...norud.-116-mm/Ehhez hasonló alkalmatossággal fenek mindent, kések, balták is konvex élûek. Anno még Haidu cég gyártott ilyen rövid fenõrudakat különbözõ finomságban, abból betankoltam. Tizenegynéhány cm, könnyen tárolható, szállítható, iszonyatos jó élet lehet vele húzni, igazából bármire.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Maszek Hozzászólás megtekintése
    A szokásos hétvégi kiruccanás a kutyával,egy kis csavarral(szokás szerint).Csatolmány 6550Csatolmány 6551Csatolmány 6552Csatolmány 6553
    A csavar!
    Volt szerencsém a héten egy magboltban vásárolni egy 400 grammos fejszét,ami bõven jó az erdõ törvény alapján,potom 1890 forintért.
    Egy kis teszt,valós körülmények között.
    X7 (9800,-) vs. JUCO (1890,-)Csatolmány 6556Csatolmány 6557Csatolmány 6558Csatolmány 6559
    Több feladat volt.pl azonos mennyiségû és erõsségû ütések.
    21 db ütésnél az olcsó balta már végzett,az X7 még a felénél tartott.Csatolmány 6554Csatolmány 6555
    Még volt pár feladat és a végeredmény döbbenetes!!!!!!!!!!
    Csatolmány 6560Csatolmány 6561Csatolmány 6562
    Kicsit meglepõ a teszt eredmény de csak egy kicsit! :-) Kellene egy hosszabb távú teszt is egyszeri használatot sok minden befolyásol és még a kezed sem állt rá az eszközre.