Oldala 7 of 21 ElsõElsõ ... 5678917 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 209

Topic: Iskola, tanulás, iskolai oktatás, oktatásügy

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Lehet nem evidens, de azért szemben a forgalommal, mert úgy a gyalogos látja az autót közeledni. Az autós nem biztos, hogy észleli a magányos gyalogost/gyalogosokat az út szélén, mert túl kicsi a megszokott "autónyi" méretû akadályokhoz képest. Így a gyalogos biztonságosabban közlekedhet, elugorhat ha az autós nem tér ki. De ez csak a magányos, vagy libasorban közlekedõ gyalogosokra igaz. Ha a gyalogosok alakzatban közlekednek és nem az útpadkán, hanem kitöltik a sávot, akkor a menetiránynak megfelelõen kell közlekedni.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,111
    Given: 1,129

0 Not allowed!
    Igaz, de a logikát tekintve akkor a biciklivel is forgalommal szemben kellene hajtani. Nem tudom sose úgy mentem gyalog és bármikorra visszaemlékszem én is, a barátaim is, meg mindenki más is a jobb oldalon gyalogolt az út mellett/úton és sose a bal oldalon a forgalommal szemben. Akkor sem ha úgy jó a Kresz szerint. De mivel Kresz szabályokat nem is tanít az iskola, így nem is várható el a gyalogosoktól hogy a szerint járjanak el.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A kerékpár jármû és a szabályok szerinti jelzésekkel el kell látni (elõl fehér, hátul piros) és most már láthatósági mellény is kell. Ez megkönnyíti az észlelhetõségét sötétben is. A gyalogosokra nincs ilyen szabály, mert az tényleg értelmetlen és betarthatatlan lenne. Ezért lett ez a szabály. Az más kérdés, hogy ki mennyire tartja be. Én se mindig tartottam, mert forgalommal szemben nagyon nehéz stoppolni.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 7

0 Not allowed!
    Iskolában tanultuk, hogy így kell menni. Szerintem tök logikus. Csak így látja egymást a gyalogos meg az autós.
    Mondjuk megyek a kettes úton a Teslámmal szabályosan kilencvennel (hang nélkül). Velem egy irányba gyalogol egy csóka az út szélén mikor odaérek pont kikerül egy döglött macskát (amit tegnap ütöttem el) és kilép az úttestre. Máris ott a többmilliós kár.
    Félre a tréfát, mindíg óvatos vagyok a nekem háttal az út szélén bóklászó emberekkel.
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 62
    Given: 79

0 Not allowed!
    Egyszerû. Ha szembe mész és az autós nem lát, a visszapillantóba néz vagy lehajol a leesett cigiparázs miatt, van lehetõséged félreugrani, félrelépni. Hátulról ez nem adataik meg.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha szembe haladsz a forgalommal a fényszóró úgy elvakít, hogy nem látsz semmit.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Engem még sose vakított el.
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Ha szembe haladsz a forgalommal a fényszóró úgy elvakít, hogy nem látsz semmit.
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mindegy, ez már nagyon off. Én csak megemlítettem hogy az iskolákban a Kresz (legalább alapfokú) tanítása ésszerû lenne.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Engem még sose vakított el.
    Jó neked.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Felakasztotta magát egy 12 éves fiú a rossz jegyei miatt
    2016. február 25.

"A rendõrök egy búcsúlevelet találtak a fiú mellett, azt írta, hogy romló jegyei miatt nem látott más kiutat."

http://hvg.hu/itthon/20160225_Felaka...z_jegyei_miatt

Mindig azt mondják hogy ha rosszak a jegyeid, akkor nem vesznek fel jó helyekre, ha nem vesznek fel jó helyekre, akkor nem lehetsz fõiskolás, ha nem leszel fõiskolás akkor nem lehetsz egyetemista, ha meg az nem leszel, akkor szar csöves leszel és drogtúladagolásban döglesz meg egy kuka mellett.

Az igazság meg az, hogy egy szakmunkás is elég, de ha külföldre mész és ügyes vagy, akkor egyszerûen semmilyen iskolára nincs szükséged, csak tanulgass otthon, tanulj nyelvet és kész. Amit megtaníttattak velem, mert azt mondták hogy "FONTOS!!!", azt soha életemben nem használtam és már mindet el is felejtettem. Az csak mind haszontalan szemét az ember agyában. Ugyanakkor idegbeteget csinálnak sok gyerekbõl - mint látszik a cikkben - mert annyi stresszt raknak rájuk a hülyeségekkel.