0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Szerintem számít, hogy mennyi idõt kell eltölteni az erdõben.
Akkor tudok ilyet elképzelni, amikor például egy ellenséges sereg vonul be, és elõlük az erdõbe menekül az ember, nem pedig örökre kiköltözik a vadonba.
Én többször is csináltam, hogy kétnapos túrán az erdõben aludtunk, hálózsákban leheveredtünk a földre, még tüzet sem raktunk. (Volt, de lefekvéskor eloltottuk.) Kb. 20 ezer forintos hálózsákokban nagyjából fagypontig ki lehet bírni, lehet bennük aludni. A Bükk például tele van barlangokkal, és nem igaz, hogy mind rajta van a térképeken, legalábbis a turistatérképeken nem szerepel mind a sokszáz.
Élelem a természetben: horgászattal igenis lehet halat fogni. Nem biztos, hogy sokat, de például egy kétkilós ponty simán elég 2-3 embernek.
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
amit irtal az pont a legnehezebben kivitelezheto dolog.
ha egy ellenseges sereg bevonul es az erdoben keresel menedeket akkor nagyon nehezen fogsz tudni horgaszni.
a horgaszas egy elg ido igenyes dolog, neha szerencsed van es hamar kifogsz egy ket halat de nekem ugy atlag 20-40 szokott lenni. ennyi ideig to vagy folyoparton ucsorogni nem jo ha kozelben az ellenseg. kivetel ha jo suru a parti novenyzet. nem lehetetlen dolog de nehez es veszelyes lehet ilyen haborus korulmenyek kozott.
amugy egy horgasz turan 2-3 napig siman el szoktunk elni abbol amit napkozbe fogtunk. de az nyugodt korulmenyek kozott tortent beke idoben.
| Thumbs Up |
A horgászatot úgy képzeltem el, hogy nincs ellenség. Amikor idegen hadak vonulnak át, akkor nincs rá mód, ha megszállják az országot, akkor meg úgysem prepperkedik tovább az ember.
A horgászat akkor opció, amikor "szimplán" összeomlik a civilizáció, lecsökken az emberek száma, és van módod mondjuk horgászboltot fosztogatni, hogy pótold a felszerelést
| Thumbs Up |
a halfogas egy eleg eletszeru otlet egy ilyen esetben, egyszerubb mint a vadaszat es taplalobb elelem forras a hal mint a gyujtogetes kozben talalt magok meg gyokerek.
mondjuk en egy osszeomlas utan tuti nem bajlodnek hagyomanyos horgaszassal ha tudom, hogy nincs halor.
orvhalasz modszerekkel fognek halat, minden tiltott modon amit csak ismerek, hogy minnel tobb halat fogjak![]()
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
nem kell nagy trukkokre gondolni.
a legnepszerubb orvhalasz modszer az egy kifeszitett zsinorra tobb felcsalizott horgot kotni es kirakni estere, reggel behuzni es leszedni rola a halakat
aztan lehet csapdazni varsaval vagy mas hal fogo modszerrel, haloval is lehet sokat kivenni.
regen igy fogtak halat, meg ma is olyan helyeken ahol nincs szabalyozva a horgaszat. csak ott hivjak ezeket a modszereket orvhalaszatnak ahol szabalyozva van a horgaszat. mashol csak siman halaszat![]()
leírom,hogy Ezzel kapcsolatban mik a tapasztalataim,segítve akik most törik a fejüket,hogy a természetben kívánják átvészelni a Heteket,akár hónapokat.
Helyismeret.
Mindenképpen vízpart.rengeteg víz kell a miden napi élethez és cipelni nem jó dolog,a cuccot ott hagyni sem jó dolog.Vannak remek helyek,ahol el lehet bújni,húzódni bármeddig,nem jár arra hadsereg.Derítsétek fel és rejtsetek oda élelmet felszerelést.Több ilyen helyre.
Mi kell?
-Remek sátor vagy kicsit gyengébb és takaró ponyva rá,minél nagyobb.
-matracok,de jobb a tábori ágy.ha lehet(mert van kocsi) akkor szivacs is.
-Nagyméretû hálózsák vagy jó meleg plédek,mindenkinek kettõ min.
-sátor alátét,kilépõvel.
-szekrényke,széthajtható tároló a sátorba.
-asztal,székek
-peca felszerelés (csalinak kemény kukorica,a többi ott van a parton)
-konyha(bogrács,tálcák,vágó deszka,kannák,gravitációs víztisztító,eszcájg,kések,szivacsok,rongyok,m osogatószer,+edények,serpenyõk,nagyméretû lavór mosogatni,mosni,mosakodni))
-szerszámok(balta,keretes fûrész,kések(nem túlélõ),egérfogók,ásó(nem gyalásó),kötelek,gyorskötõk,szögek,krumpkis zsákok,jó nagy ponyva 2 db),vékony drót)
-kaja(jó nagy tábla szalonna,sonka,kolbász,extrudált kenyér,csoki,nasi rengeteg,konzervek,instand kávé,cukor,só,paprika,bors,hagyma,krumpli amit csak lehet vinni)
-és még (rádió dinamós vagy sok elem,lámpák napelemes,dinamós vagy sok elem,gyogyószerek,pipere cuccok(a nedves klotyó papír jobb ilyenkor,antibakti kézmosó szer,amúgy minden ,mint máskor,csipeszek teregetni,gyufa+éleszték,bevásárló kosár,mosó szappan.
Ruházat (melós kesztyû!,amúgy minden olyan mint egy rendes hétköznapon,a szabadidõ ruha tornacipõ lesz a legtöbbet rajtatok,váltás kell,mert hamar koszos lesz)
Szóval nem olyan eccerû a dolog,de mûködik!Kocsi kell!
Egyetértek a felsorolással, szinte minden lényeges dolgot felsoroltál. Én még a következõkkel egészíteném ki.
Három dolgot látok fontosnak. Elsõ a helyismeret és lehetõség szerint a helyiekkel való jó kapcsolat. Nem kell tudniuk feltétlenül merre vagy, de nagyon hasznos ha akad a tágabb környéken segítõd. Én az élelem és a létfenntartási cikkek közül a gyógyszereket jobban kiemelném, mert egy sima megfázás vagy influenza végzetes a félnomád körülmények között. Röviden sokféle gyógyszerre lesz szükség és ezeket fontos, hogy ismerd.
A második, hogy több hónapos tartózkodás esetén érdemes valami házfélét vagy kunyhót összerakni. Egyrészt kihívás és érdekes feladat, másrészt télen nagyban növeli a kényelmet.
Végül harmadikként kályha és rendes fûtés is kell. Télen anélkül szenvedés az egész dolog. A legkisebb kályha is megteszi, de erre is érdemes elõre felkészülni, mert nem lehetetlen és ezek jelenleg viszonylag olcsón elérhetõ dolgok.
A gyógyszerben nagyon igazad van!Az kell!
A sátorral kapcsolatban egy ilyesmire gondoltam,nekem is hasonló van,kicsit kisebb,téli burkolattal,és hõvisszaverõ padlóval.
Ebben nyugodtan el lehet lenni,akár fagyban is.Csatolmány 6639
nehéz és nagy szállítani,gyalog bringával nem lehet,de lakni lehet benne.
Talán jobb a lakókocsi,bár az már újabb kategória.
Egy szó....nem mindegy mire költ az ember.Ha valaki valóban hiszi,hogy baj lesz,az tegyen érte,hogy túlélje.Ne készülgessen, készüljön.
És bizony csábító dolgokról le kell mondani.
Pl ez a sátor egy íj árába kerül.Kérdés melyikre lesz inkább szükség?
| Thumbs Up |